viktor Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Da li neko moze da predlozi neku budzetsku varijantu miksa za zimu/prolece, a da nije gotov miks? hvala unapred Link to comment Share on other sites More sharing options...
machine Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Pozdrav kolega sarandzija....ja sam student i moje trenutno finansijsko stanje je veoma lose, tako da sam zbog toga bio prinudjen da istrazujem jevtin nacin pecanja sarana kako na komercijalnim , tako i ostalim revirima.I uz dosta iscitane internet literature, odgledanih filmova o saranu, i price starijih ljudi, uspelo mi je.....Budzetski boili mixevi:Osnovni miks ( za 5 jaja) : - 200 gr. psenicnog griza - 200 gr. kukuruznog brasna - 100 gr. sojinog brasna Malo korigovani mix ( za 8 jaja) : - 300 gr. psenicnog griza - 250 gr. kukuruznog brasna - 200 gr. sojinog brasna- 100 gr. hrane za kanarince (samleveno u mlincu)- 50 gr. konoplja u samlevenom stanju Hranljivi mix 1 ( za 9 jaja) :- 300 gr. psenicnog griza - 250 gr. kukuruznog brasna - 200 gr. sojinog brasna- 200 gr. ribljeg brasna- 100 gr. hrane za kanarince (samleveno u mlincu) Hranljivi mix 2 ( za 9 jaja) : - 300 gr. psenicnog griza - 700 gr. Frolika ( samleveno u mlincu) ako slucajno ne znas, frolik je hrana za pse u obliku supljih kruzica i moze se naci u gotovo svakoj radnji za kucne ljubimce...... U sve ovo treba dodati i tecne komponente , zajedno sa jajima da se dobije gotova boila..Iskustvo jednog starijeg ribolovca je da boili pravi od praskaste hrane koju kupi u radnji, sa njom i prihranjuje i peca na boili napravljen od nje....Naravno mix treba malo korigovati, zavisno od godisnjeg doba....Probao sam hranu Maros Med u kombinaciji sa maros kukuruzom sa mirisom meda za prihranu na Adi Safari i lepo sam prosao....treba probati jer ima logike.....pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Dobra podloga mada za zimu i prolece ja bi dodao mleka u prahu 100gr, i bar 200 gr hranu za kanarince(pola sitno mljevena pola krupno i malo nigera celog.Tako dobijesh boilu koja brze se rastapa i brze pushta aromu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 200 gr sojino brasno200 gr kukuruzno brasno (po mogucstvu belo)100 gr mleko u prahu 50 gr surutka u prahu100 gr psenicne klice200 gr mlevena hrana za ptice100 gr psenicno brasno (od celog zrna)jedna kasika betainajedna kasika aleve paprikejedna kasika pivskog kvasca-----------------------------8 jaja10 mll uljamultiminozasladjivac ili 2kasike medaaroma vocna, po zelji Isproban recept za prolece i zimu, mada odlicno radi i leti a nije skupo.Bistro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gomatami Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Citam ovu temu, i ne mogu da verujem da je sa dva-tri posta odgovoreno na sve sto je trazeno! Bez suvisne price koja bi zaludela eventualne pocetnike, sto bi se reklo - pravo medju rogove... Tako da cu i ja da napravim svoju prvu boilu, uskoro! machine, JaneMk, Joker - :bow: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
machine Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Neka je sa srecom kolega.......Javi samo kako je proslo........Bistro Link to comment Share on other sites More sharing options...
žac Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Evo i od mene nešto da ipak malo zakompliciramo Boila nije samo okrugla i sastavljena od nekih brašana. Najteže je napraviti jeftinu a dobro lovnu boilu. Osim ako se isključivo radi o jeftinoj boili, to je druga pjesma. Boila osim glavnih nutritivnih komponenti treba sadržavati i ponešto malo atraktivnijih dodataka.Koji če vračati ribu. Evo dva primjera 300 gr obično riblje brašno - poljoapoteke200 gr odmaščena soja brašno100 gr raženo brašno 5% stočni kvasac-poljoapoteke ili pivski kvasac iz ljekarni10% ptičja hrana za papige tigrice25% griz kukuruzni ili pola pola sa pšenićnim slatka 50% mljevene oblatne,petit keksi,piškote i slično5% čokolada u prahu10% rogačevo brašno5% mlijeko u prahu5% pivski ili stočni kvasac10% mljevena ptičja za papige tigrice15% griz koji hočešmed Malo obilaziti velike trgovačke centre, osluškivati popuste. Za dodatke obilaziti odjele sa hranom sa dalekog istoka pa kupiti anchovy ex koji koriste za dodatke, kupiti juhe paradajz u prahu, kocke za juhe su jako dobri stimulatori okusa i apetita, i slićno. Šaran ima svoje navike, uzeti če svašta, ali ima prioritete. Ima tvari koje isključivo traži radi svoga opstanka. One moraju biti zastupljene u ovom ili onom obliku. Posebno treba obratiti pažnju na okus boile da se ne pretjera sa nekim dodacima jer šaran ima izuzetno razvijene receptore, ukusne posebno, zato voli konzumirati dotjerane mamce. Bez obzira što proba sve. Pozdrav i nadam se da te nisam previše zbunio, ali vjeruj mi nisam ti rekao ni 5%. Stvar je jako široka makar može izgledati jednostavna. Boile na bazi brašana nisu ništa drugo nego žganac kojega smo prošli, odavna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gomatami Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 A znao sam da sam nekoga zaboravio ... Dakle, Machine, JaneMk, Joker, Žac - :bow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Ovo odma na stampac, pa citaj na tenane,i ja usput dobih od jarana, kupovase svasta nesto, od ovoga mi pravimo deku, malo ga pojacaj sa medom i pudingom dalje, muc, i to je bilo dosta. sta jos dodati, http://www.vandeneyndebaits.com/groundbaits/gold_pro_bream.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Smrki znash li shta je budzetska varijanta Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Smrki znash li shta je budzetska varijantasakam poeftino, ova hrana je oko 200 din,kilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Pa valjda jeftina, ova hrana je oko 200 din,kilo.Ta hrana je oko 400din! Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 U formaksu.280 ,ja kupio.a posto je formakes poprilicno skup po drugim radnjama je verovatno jeftinijihttp://www.formaxstore.com/kategorija/9/brend/27?page=3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Stara zaliha, stara cena.Uostalom, nije ni bitno.Bitno je da coveku damo najpovoljniju varijantu za kvalitetnu boilu.Moze i na kacamak da se peca ali to nije to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Smrki samo to neide u miks uz to ti treba dosta drugih stvari,onaj predlog shto su imali mashine i zac je daleko jeftiniji i bolji.Mislim da smo vec razglbali oko toga prashkasta u miks Link to comment Share on other sites More sharing options...
aeternus Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Zaista svaka cast? To je to?Maksimallo jeftino a radi?Samo probaj malo suncokreta 5%?A mozes i malo lucerke ili deteline 5%!Pozdrav! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Mozesh josh dodati u svoj mix nessquik (prashkasti) il cimet,svoje proizvodstvo peceni mljeveni kiriki al to za malo topliju vodu, Link to comment Share on other sites More sharing options...
berisic Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ovo odma na stampac, pa citaj na tenane,i ja usput dobih od jarana, kupovase svasta nesto, od ovoga mi pravimo deku, malo ga pojacaj sa medom i pudingom dalje, muc, i to je bilo dosta. sta jos dodati, http://www.vandeneyndebaits.com/groundbaits/gold_pro_bream.shtml Kad smo kod deke moze li neki recept? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lepi Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Dejane, Dejane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Isto ko i Baka, samo sto je aroma,jagoda, Link to comment Share on other sites More sharing options...
berisic Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Isto ko i Baka, samo sto je aroma,jagoda,hoces li podeliti sa nama svoj recept za "baku" Link to comment Share on other sites More sharing options...
berisic Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Fruit mix V.D.EAditiva tuti frutiConcentrata tuti frutiStimulator tuti frutiAminozurinKoncentrat superzoetPtičiju hranu Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 standardno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
berisic Posted February 1, 2011 Share Posted February 1, 2011 Ako imas nestandarno mogao bi da napises. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts