GORANBILLY Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Koliko Pirincano brasno ima uticaja na tvrdocu boila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joker Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Koliko Pirincano brasno ima uticaja na tvrdocu boila?Dosta utice na tvrdocu. Koristio sam ga u izradi boila za vode gde ima dosta bele ribe i cverglana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted March 19, 2011 Author Share Posted March 19, 2011 Dosta utice na tvrdocu. Koristio sam ga u izradi boila za vode gde ima dosta bele ribe i cverglana.Pa zato i pitam,pravim boile za vodu sa puno cverglana.Koliko procentualno si stavljao pirincanog brasna da bi boile dobile na cvrstini? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deni90 Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Koristio sam do 10% u mixu, boile dosta stvrdnu posle malo susenja. Bolje mi se pokazao egg albumen (oko 20-30 grama na 1kg mixa). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бобан Нбгд Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Dobra je stvar koristiti ga u miksevima koje su napadnute cverglanom,u merci od oko 100 gr maksimalno po meni,jer se stavlja u pitanje njegova svarljivost u miksu u celosti i kolicine koja se stavlja,po meni je bolje resenje ali jbga malo skuplja varijanta je eeg albumin,o kojem se ovde pisalo u merci od do 50 gr sto je po meni dovoljno,da bi boila postala kompaktnija,zilavija i tvrdja,bas bas za divlju vodu i za cverglna a samim tim i cist protein dobijen iz zumanca jajeta,sto opet dosta doprinosi samom kvalitetu miksa koji pravimopozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazaborcanac Posted March 19, 2011 Share Posted March 19, 2011 Da matoori,pirinchano brashno dosta utiche na chvrstochu boile,ali nemoj preterivati sa njim na vodama gde nema cvrglana jer u pincipu zatvarash boilu.Savet(poshto drzhim prodavnicu zdrave hrane),nemoj ga kupovati gotovo vech kupi pirinach i samelji ga,jer ti je to jeftinija varianta.Ranije sam ga i ja koristio,a u zadne vreme sam preshao na egalbubin,koga stavljm od 30 do 50 gr.Bistro na vodi i pusti aber kad neshto upecash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan2 Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Dobra je stvar koristiti ga u miksevima koje su napadnute cverglanom,u merci od oko 100 gr maksimalno po meni,jer se stavlja u pitanje njegova svarljivost u miksu u celosti i kolicine koja se stavlja,po meni je bolje resenje ali jbga malo skuplja varijanta je eeg albumin,o kojem se ovde pisalo u merci od do 50 gr sto je po meni dovoljno,da bi boila postala kompaktnija,zilavija i tvrdja,bas bas za divlju vodu i za cverglna a samim tim i cist protein dobijen iz zumanca jajeta,sto opet dosta doprinosi samom kvalitetu miksa koji pravimopozzBoki necu da te ucim nego da te samo ispravim. eg albumin je protein iz belanceta. zato je kompaktan u smesi. da je od zumanceta bio bi krt mix. nemoj da se ljutis.ko nemoze da nadje egg albumin neka koristi mix hi-nu-val od njega isto dobijate tvrdocu mixa koji pravite. koriscenjem hi-nu-vala pojacavate kvalitet vaseg mixa jer je to visoko proteinski mix. stavljas ga 150gr na kilo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan2 Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 kad budes zvao na pivo reci cu ti najeftiniju foru za cverglana. bude li ti pipnuo boilu pravim ti narednih 10 godina dzabe. valjda cu toliko jos ziveti Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrija Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 kad budes zvao na pivo reci cu ti najeftiniju foru za cverglana. bude li ti pipnuo boilu pravim ti narednih 10 godina dzabe Aj na pivo, kad i gde oces :drinks: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted April 25, 2011 Author Share Posted April 25, 2011 kad budes zvao na pivo reci cu ti najeftiniju foru za cverglana. bude li ti pipnuo boilu pravim ti narednih 10 godina dzabeJa placam gajbu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan2 Posted April 25, 2011 Share Posted April 25, 2011 Ja placam gajbu!polako sto placanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan2 Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 ali iskljucivo lavtako je bratic.kad cemo? evo zaradicemo i neko pivo na znanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted April 26, 2011 Share Posted April 26, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts