ganic Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 lan i susam -evo dva vrlo interesantna artikla koja mogu da se koriste u mikseve pa da cujem ima li neko ko sam sprema mikseve dali koristi ova dva artikla i u kojim kolicinama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazaborcanac Posted March 22, 2011 Share Posted March 22, 2011 Susam ne koristim,ali lan da- i to u razmeri 50gr.na 1 kg.miksa.Obavezno ga propustim kroz mlin za kafu,ali tek toliko da razbije zrno.Ne valja ga mleti na najsitnije,jer se tom termichkom obradom unishtavaju korisne materije iz lana koje su dobre za probavus harana.Pozdrav od Lakija Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 ne valja ga mleti na najsitnije, jer se tom termichkom obradom unishtavaju korisne materije termicka obrada podrazumeva kuvanje, pecenje, odnosno uticaj temperature... mlevenje je mehanicka obrada... ono o cemu na prvom mestu treba voditi racuna je nacin skladistenja lana... obavezno u tamnoj, najbolje staklenoj posudi... dakle zasticeno od svetlosti... obratiti paznju i kako se skladisti u prodavnici gde kupujete, u 99% slucajeva je nepravilno Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 Druze ako budesh termicki obrabotio lan odnosno kuvanje vishe od 5 min sav se pretvori i konce.Kad nisam znao u davno vreme kuvao sam ga za spod mix i mogu ti reci sve iznad 3-4 min kuvanja samo ga zajebesh odnosno mozesh nakon toga slobodno da ga koristish za izradu bluze i gace :icon-smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 jane, ako meni kazes ja ne znam, nit koristim lan u svojim miksevima nit ga dajem klijentima da ga kuvaju vec jedu sveze... decko je pomenuo termicku obradu a ja sam samo rekao sta znaci termicka obrada posto je pomesao termine, povezao je termicku obradu sa mlevenjem Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 ma ne kazem tebi nego ganicu da zna Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazaborcanac Posted March 23, 2011 Share Posted March 23, 2011 jane, ako meni kazes ja ne znam, nit koristim lan u svojim miksevima nit ga dajem klijentima da ga kuvaju vec jedu sveze... decko je pomenuo termicku obradu a ja sam samo rekao sta znaci termicka obrada posto je pomesao termine, povezao je termicku obradu sa mlevenjemDa,dobro sam ti napisao,ali ti nisi razmisljao o detaljima.DA POJASNIM-prilikom mlevenja lana u mashinici za kafu pri velikoj brzini okretaja nastaje SHTA-visoka temperatura koja unishtava hranljive materije iz lana.Nadam se da se razumemo sada.PA KAKO TI JE LEPSHE JELO KAD SE SKUVASH NA LAGAOJ VATRI,ILI GA SAMO PODGREJESH NA BRZINU U MIKROTALASNOJ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 24, 2011 Share Posted March 24, 2011 no comment Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 i ja ostado bez reci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts