Dax Posted April 30, 2011 Share Posted April 30, 2011 Hajde da pojasnimo sta sve pada pod praskastu hranu? Dali su to gotove primame koje se mogu kupiti u prodavnicama tipa VDE, Sensas, Trabucco itd.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 U praskastu hranu spada sve sto je praskasto mrzi me da kopiram ali na www.ilovecarp.com ima recept po kojem je ja pravim,sad ga vec mogu i objaviti,normalno bez hemije,ipak ko zna mozda nekad i dozvole da se koristi praskasta kod nas na takmicenjima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICO VELES MK Posted May 1, 2011 Share Posted May 1, 2011 Ja nikad je ne koristim i nevolim tu primhranu za plivkarose.treba da se zabrani na sve saranske natprevare,da bi ljudi malo vise uzivali u mir i tisini gde pecaju. Prskasta hrana je namenjena za da privuce sitnu ribu, za da saran iz radoznalosti poseti to mesto, al ne da jede od te hrane nego da nadze spod koji je na mesto koe lovite i tako da se zadrzi vise vremena na vasu poziciju pricam za divim vodama, ne za komercijale gde je riba selektirana. A moze i da vas razocara, pr. bacitate 20kg u vodi i za 15 min da nema od nje nista, ne mogu da svatim kad vidim na pakovanje .HRANA ZA SARANA.Ne postoi jos hrana za njega on jede sve ,ali neko pre 50 god pa sve do danas dosao je do jednog zaklucka..Ribino Brasno... da ga posebno interesuje ima ga skoro u 90% HEMIJE u tecnom iliu praskastom obliku koje sada mi koristimo.pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted May 2, 2011 Share Posted May 2, 2011 I boila se pravi od raznih brasana kao i praskasta hrana,po tom rezonu bi trebalo i nju zabaniti i pecati na kukuruz Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Prashkasta hrana je jedno a prashkasta primama sasvim drugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted May 3, 2011 Author Share Posted May 3, 2011 Razjasni PLEASE :bow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Da i ja malo pametujem, sa praskasom primamo, oni ruzni i zli J.A.Ro-vci, juznoaafrikanci, odnese sva tri svetska sa praskastom primamo, ucinak je bio ocigledan, Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICO VELES MK Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Smrketa ti si totalno u pravo..Jar pobedili su 3 puta na sampionatima sa praskastu primamu, ali ne sta imaju dobru praskastu, nego imaju dobar spod {boulu} zato riba se zadrzava vise vremena na mestu koje pecaju..gledao sam gi na 5 sampionata ali najdobro su radail;i u Francuskoj 2009 god. bacali su praskastu hranu na 40 do 50 metara a izvadili su pola ribe na vise od 100 metara. Bio sam na 200 metara levo od njih i gledao sam kako rade,na vise od 100 metara bacali su 5 ..6 raketa nista vise i drzali su 2 stapa unutra. svaka cas za Jar ljudi pecaju ko masine ali ne treba da se zaboravi da imaju dobru hranu, disciplinu u timovima iu dobru strategiju..pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Prashkasta primama je gotova prashkasta hrana sa svime koja se koristi da bi privukla sharana,prashkasta hrana je bilo koja prshkasta forma za izradu boila,prashkaste primame.Prashkast brashna sve vrste i sastava su deo prashkaste hrane.U prashkastoj primami imash pored nekoliko vrsta prashkaste hrane i prashkasti atraktori i sjemenje razlicitih vrsta Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladaBG Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Prashkasta primama je gotova prashkasta hrana sa svime koja se koristi da bi privukla sharana,prashkasta hrana je bilo koja prshkasta forma za izradu boila,prashkaste primame.Prashkast brashna sve vrste i sastava su deo prashkaste hrane.U prashkastoj primami imash pored nekoliko vrsta prashkaste hrane i prashkasti atraktori i sjemenje razlicitih vrstaAl ga zamrsi Brate Jane! Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Smrketa ti si totalno u pravo..Jar pobedili su 3 puta na sampionatima sa praskastu primamu, ali ne sta imaju dobru praskastu, nego imaju dobar spod {boulu} zato riba se zadrzava vise vremena na mestu koje pecaju..gledao sam gi na 5 sampionata ali najdobro su radail;i u Francuskoj 2009 god. bacali su praskastu hranu na 40 do 50 metara a izvadili su pola ribe na vise od 100 metara. Bio sam na 200 metara levo od njih i gledao sam kako rade,na vise od 100 metara bacali su 5 ..6 raketa nista vise i drzali su 2 stapa unutra. svaka cas za Jar ljudi pecaju ko masine ali ne treba da se zaboravi da imaju dobru hranu, disciplinu u timovima iu dobru strategiju..pozdravTaktika je jedno a a ucinak praskste drugo!koja je razlika izmedju praskaste hrane koja se odma otvori i boila koje se otvore za 10min ili peleta koje magle za pola minute ?!protivnik sam samo zivi mamaca , ostalo stvar rizika i snalazljivosti. rizika zato sto nekada ta praskasta navuce jako sitnog sarana , kazem nekad!ali praskasta nema efekta klot mora jos nesto da ima ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Sad cu da prekopiram resept sa *** gde sam ispao manijak,treba ugraditi blesimetar ... kad sam napisao da u startu pravim odredjenu kolicinu,po nekima to ni Cak Noris nemoze izbacati za sto sati ma jos gomila zajebancija stvarno sam se slatko nasmejao,pa da se malo sprdamo i ovde a oni koji su ozbiljni mogu i da probaju. ti smanji malo ovo je jedna mera za nekih sto sati pecanja,mera po kojoj pravim.50kg kukurznog brasna,krupnije mlevenog5 kg sojine sacme5kg sojinog brasna5 kg belog kukurznog brasna5 kg ribljeg brasna2.5 kg konoplje (kuvane)2.5 kg konoplje (pecene)2.5 kg betaina5 kg razenog brasna5 kg psenicnog crnog2 kg zobenog brasna4 kg pirincanog brasna8 kg brasna od rogaca5 kg pticije zute hrane4 kilograma nigera 4 kg lana4kg crvenog prosa5 kg brasna plave ribe4 kg jetrenog brasna2 kg dehidriranih jaja8 kg kikiriki brasna5 kg mleka u prahu10 kg secerca5kg boila,seckanih na pola e sad hemija je stvar licnog izbora i od nje mnogo znaci kako ce pecati.Ovo je za zadrzavanje ribe,ako imas dosta bele ribe a tamo je ima moze se desiti da je konoplja navuce i da razbuca hraniliste,ovo je dosta teska vrsta praskaste ali je valja ojacati sa zemljom obicno nakupis sa obale i mesas sa vodom sa jezera.Na DTD je najbolje ako mozes naci ulaze u trsku gde je voda dosta mirna i praskasta ostaje dugo,bitna stvar je i nacin na koji ces odrzavati hraniliste,to je gotovo nemoguce napisati jer uvek zavisi od trenutnog stanja na vodi. Inace Srbija je jedina zemlja gde idem na takmicenja i gde je zabranjena praskasta hrana.Citas pravila,sve je po fipsi ali je praskasta zabranjena. E sada da i meni neko pomogne,nikako mi nije jsno u sta se pretvara pelet kad ga ubacis u vodu? Pretpostavljam da se stvrdne jer neverujem a se pretvori u rastresitu jer bi i to bila praskasta pa to bas i nije po pravilima. Ako te mzi da pravis imas kod Melega mnogo dobre praskaste hrane . prda* Users Information Top Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бобан Нбгд Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Bolje da si pored svake stavke koju si naveo stavio i cenu za svaki kg koliko kosta,pa bi onda shvatio o cemu pricas i koliko to izadje,dal u kesu ili smehu pozz !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted May 7, 2011 Share Posted May 7, 2011 Al ga zamrsi Brate Jane! Neznam shto tu nije jasno.Prashkasta prihrana svi koristimo i to nije hrana jer nemoze nahraniti sharana vec ga samo doziva.Pretvori se u oblak i prashinu.Prashkasta hrana je neshto cime hranimo NE PRIZIVAMO-IMA OGROMNE RAZLIKE od jednog do drugog i to treba razgraniciti.To shto mi zovemo prashkasta hrana je ostalo od plovkarosha i ustvari je prashkasta prihrana.Tako se zove pravilno a kako neko oce da je zove to je sasvim druga prica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICO VELES MK Posted May 9, 2011 Share Posted May 9, 2011 ZA vlada bg moj broj telefona 078319015 mobilni 2. Pelete nisu praskasrta hrana brate, pelete bice praskasta hrana kad gi sameljes stavis lepaka napravis loptice i bacis gi u vodi, ali efekat nije isti pozdrav... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts