izida Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Imam jedno pitanje,od skoro sam poceo da pecam sarana i na forumu nisam nasao odgovor na pitanje,u stvari jesam ali vi pricate nekim svojim jezikom koji ja jos uvek ne razumem Dakle,sta da namotam na stap i masinicu koji se koriste za raketu? Koja debljina najlona da bude?Znaci treba mi neka najeftinija varijanta za spood ali da izdrzi i da ne pukne raketa! Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Koliko para???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Pozdrav druže, najlon izaberi neki u promeru 0,25 - 0,31 i obavezno na kraju veži šok predvez, koji je duzine oko 7-8 metara. Ne zaboravi i rukavicu ili naprstak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AleksaVip Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Preporucio bih ti najlon Prologic XLNT Camo HP jedan od najpovoljnijih 0.25mm-1000m-700din...imas kod Kize i Maxonje :drinks: :drinks: :drinks: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 Ili neki konusni 0.25 - 0.60 Smart 900din imas na njemu 5x 15m Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazaborcanac Posted July 21, 2011 Share Posted July 21, 2011 ja koristim 0,255 formaksov najlon+shok predvez od konca Link to comment Share on other sites More sharing options...
srele sajmon Posted July 22, 2011 Share Posted July 22, 2011 SVAKI PA I ONI PROSECNI NAJLONI CE IZVUCI RAKETU ALI TI JE MNOGO VAZNIJE KAKO CES SASTAVITI NAJLON SA STRUNOM KOJA JE U OVOM SLUCAJU OBAVEZNA OD NAJLONA TI PREPORUCUJEM 025 A ZA SOK JA KORISTIM UVEK TANJI OD OSNOVNOG U OVOM SLUCAJU 020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrija Posted July 23, 2011 Share Posted July 23, 2011 SVAKI PA I ONI PROSECNI NAJLONI CE IZVUCI RAKETU ALI TI JE MNOGO VAZNIJE KAKO CES SASTAVITI NAJLON SA STRUNOM KOJA JE U OVOM SLUCAJU OBAVEZNA OD NAJLONA TI PREPORUCUJEM 025 A ZA SOK JA KORISTIM UVEK TANJI OD OSNOVNOG U OVOM SLUCAJU 020 E i ti ne znas sta valja Link to comment Share on other sites More sharing options...
izida Posted July 29, 2011 Author Share Posted July 29, 2011 Jel moze neko slikovito uputstvo kako vezati najlon sa strunom,inace najlon sam stavio 0.28 a struna 0.22. I kakav cvor vezati direktno za raketu?Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djivdjon Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Jel moze neko slikovito uputstvo kako vezati najlon sa strunom,inace najlon sam stavio 0.28 a struna 0.22. I kakav cvor vezati direktno za raketu?Hvala. Ja koristim ovaj i najbolje mi se pokazao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Časlav KM Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Jel moze neko slikovito uputstvo kako vezati najlon sa strunom,inace najlon sam stavio 0.28 a struna 0.22. I kakav cvor vezati direktno za raketu?Hvala. http://www.animatedknots.com/bloodknot/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.jpg&Website=www.animatedknots.comcvor ne vezujes za raketu vec za http://www.carp-system.com/sr/carp-accessories-multi-clip-csmc.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoran.r Posted July 29, 2011 Share Posted July 29, 2011 Mahin je najbolji ali treba malo da se "pljucne" tada jos lakse klizi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
izida Posted July 29, 2011 Author Share Posted July 29, 2011 Izvezbao sam ovaj mahin cvor,hvala na ovome. Jel moze direktno da se veze raketa na konac ili moraju ove kopce? Ako moze direktno,kako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ognjen Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Pozdrav.od skoro sam poceo da se bavim ovim vidom ribolova, pa me zanima koliko je bitan shock i da li moze bez njega, sa recimo nekim 0.35 najlonom? Imam jos jedno pitanje.kod Ilije sam kupio R.T. C14 Pro Spod rod 12' 360cm 4.5lbs - 2sec i zadovoljan sam, a masinicu sam nabavio u capriolu, a radi se o shimano navi 8000xtb masinici i sa njom imam manji problem. preklopnik ne odradjuje kako treba i delujem smesno kad bacam raketu jer mi svaka druga zavrsava ispred mene. posto sam ih kupio preko jedne ribolovacke radnje u SD pitao sam coveka jel ima neke garancije na masinicu, na sta mi je on odgovorio da nema. nisam dobio ni racun pa mi sve to deluje mutno. Moje pitanje je da li tu mogu nesto da uradim? Unapred hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts