oki Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Dobar dan dobri ljudi,evo zanima me vase iskustvo ili iskustva o ovom nacinu spremanja boile "parenja".Da li je bolje na ovaj nacin spremati boile i zasto a ako ne,zbog cega,iskreno spremao sam na ovaj nacin,i to sam pravio boile od kupovnog suvog mix-a SOLAR-ovog,i to nekih 24h pre pecanja,ali mnogo su mi nesto tvrde i suve,a zasto Ne znam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Ko ce da pametyje, nego ppc,boila tvrda-suva, premalo jaja,mator mix,ili ako ih sunce dohvati rasuse se,ili previse ulja.mislim da 5 nema,a evo ovde ima malo teksta o parenju i sl.https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=1774 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oki Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Hvala :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 nesmes ni preterati sa kuvanjem na pari jer ih susi kao da su bile u pusnici,ide 20 sekundi po jednom milimetru obima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IlijaCTS Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 nesmes ni preterati sa kuvanjem na pari jer ih susi kao da su bile u pusnici,ide 20 sekundi po jednom milimetru obima. ''Malo'' si preterao,ne može se meriti baš na taj način, ali odprilike, prepolovi vreme po toj matematici. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan06 Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Ja pario 10 min(3d)-sta li sam im uradio,to je ocigledno puno?Plus sam ih susio jedno 36 h na terasi.Doduse samo jedno 20kom. sesnestice za probu-da budu sto tvrdje zbog cverglana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 posle ovakvog tretmana nema potrebe za susenjem,posle parenja odmah su za upotrebu. Verovatno je i Ikin nacin dobar.Ja ih kuvam u nekoj zajebanciji za kuvanje hrane na pari,posle pola predvidjenog vremena zamenim one sa gornjeg nivoa i donjeg tako da bude podjednako kuvane,inace bi se donje prekuvale a gornje ostanu mekane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 ...inace bi se donje prekuvale a gornje ostanu mekaneJeste, izadje im celuloza a ne uspe da se vrati kad joj je visoko... Link to comment Share on other sites More sharing options...
oki Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 zapisao sam hvala na pomoci Link to comment Share on other sites More sharing options...
oki Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 Jeste, izadje im celuloza a ne uspe da se vrati kad joj je visoko... da da celuloza,pa nepravim ih od drveta Doco! :thumbsu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 :drinks: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doca Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 da da celuloza,pa nepravim ih od drveta Doco! :thumbsu: Ne ovo se odnosilo na prdonija, a on zna na sta sam mislio! Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Mislio sam ozbiljno za kuvanje,trebao sam slikati sinoc da pokazem o cemu sam pricao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip96 Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Evo ovako imam jedan problem.... Kada kuvam boile u kljucaloj vodi pustim ih sve da isplivaju na povrsinu i tu ih drzim jedno 10-20 sekundi,ali se desilo nesto neocekivano kad sam pravio prvu turu boila boile su posle kuvanja bile dobre,ali sad prekljuce kad sam pravio drugu turu isto tako sam radio i boila kad se prepolovi unutra je kao testo sto znaci da nije dobro kuvana.. U cemu je problem??? (da napomenem da sam u obe ture stavljao iste komponente i da su isti miksevi u obe ture) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Stvar je u kuvanju,sve zavisi koju si dimenziju radio,dal si tacnu dozu mixa sa isti broj jaja uradio.ja kuvam obicno 1,30 min 14mm 2min.16mm i nakon shto izadju prvi par boila ostavljam da se isushe.U zavisnosti od mixa neki se sushe duze a neki krace.Shto ih vishe ostavljash da se kuvaju to su tvrdje boile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts