soko Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 (edited) VELIKI CARP CUP KUDOS-PAVLOVCISEPTEMBAR 2011 Datum odrzavanja 9 - 11 septembra 2011Pocetak takmicenja u 16,oo casova 09.09.2011. - zavrsetak takmicenja 11.09.2011. u 14,oo casova.Skup ekipa 09.09.2011. najkasnije do 14,30 casova.Takmicenje se odvija na 6 stapova i traje 46 satiEkipa se sastoji od 3+1 clana i svi imaju pravo aktivnog pecanja. Kotizacija iznosi 90 eur-a po ekipiBroj mesta nije ogranicen,-minimum za pocetak takmicenja je 24 ekipeNagradni fond : Pehari za I II III mesto Najveca riba - pehar Uplata kotizacije - 50% do 05.09. 2011. a ostatak na dan takmicenja. Za sve zainteresovane oko rezervacije - telefon 064/ 12-66-374 SOKO B I S T R O ! ! ! P R A V I L N I K -Ekipa se sastoji od 3+1 člana. Sva 4 člana imaju pravo pecanja tokom trajanja takmičenja.-Pecanje se vrši na 6 štapova u vodi. Ukoliko sudija zatekne više od 6 štapova zabačenih u vodu, ekipa ce biti kažnjena.-Takmičari u boksu mogu da poseduju neograničen broj štapova, ali pri zameni štapova takmičari su dužni da jedan štap potpuno izvade iz vode, a tek potom zabace drugi štap.-Sistem se može zabacivati isključivo pomoću štapa. Štapovi koji se koriste u takmičenju mogu biti isključivo šaranski i ne smeju biti duži od 4 metra. Najlon koji se koristi ne sme biti tanji od 0,25-Dozvoljeno je pecanje samo sa jednom udicom po štapu,a mamac mora biti na dlaci, -Dozvoljeno je da jedan mali deo pelete i zrnevlja bude pomešan ali da se koristi samo za PVA vrećice,( SVO ZRNEVLJE MORA BITI KUVANO).-Zabranjeno je: prihranjivanje i korišćenje boila prečnika većeg od 22 mm, lepljenje paste na olovo ili mamac. Boili moraju obavezno biti kuvane(ne smeju pod pritiskom prstiju ostati u zgnječenom obliku ).-Hranjenje je dozvoljeno isključivo: raketom, praćkom, kobrom, PVA vrećicama,mrežicama i koncem.U noćnom periodu koji će odrediti glavni sudija, dozvoljeno je pecanje samo uz pomoc PVA vrećica, mrežica i konca.-Upotreba nekog drugog načina hranjenja noću sem sa PVA materijala, ekipa ce biti kaznjena.-Zabranjeno je: korišcenje, hranjenje i pecanje na živi mamac (larve, crvi, gliste,takodje i nekuvani kukuruz...) ili veštačkih mamaca bilo koje vrste (sem silikonskog kukuruza ), upotreba hranilice i praškaste hrane.-Nije dozvoljeno imati u boksu: praškastu hranu, žive i veštačke mamce. Sudija ce takve stvari udaljiti iz boksa a ekipa ce biti kažnjena.-Svaka ekipa mora imati minimalno 10 sakova za čuvanje ribe kao i šaranski meredov sa okcima max. 10 x 10 milimetarai i podmetac za ribu.-Ulazak u boksove od strane ljudi koji se ne takmiče je strogo zabranjen.-Kada se svira kraj takmičenja, a neka ekipa ima ribu na štapu, riba će se izmeriti i bodovati.-Merenje ribe obavlja isključivo glavni sudija sa pomoćnikom.-Merenju ulova mora da prisustvuje i član susedne ekipe.-Na svakoj listi ulova mora da bude potpis: člana ekipe kojoj se meri ulov, kontrolora i sudije koji trenutno meri ulove. Ribu u vodu isključivo vraća sudija ili pomoćnik sudije.-Nakon svakog takmičenja box mora ostati u čistom stanju.-Zabranjeno je da ekipa posle početka takmičenja donosi bilo šta što se odnosi na mamac ili prihranu za ribu (boile,pelete,kukuruz i t.d.)-Ulovljeni primerci šarana teški preko 15,00 kg, kao i svi ulovljeni primerci amura, merice se odmah, a ekipa je o ulovu dužna obavestiti sudiu.-Prilikom polaganja ribe na dušeke, isti moraju biti vlažni, kao i Carp-sakovi prilikom smeštanja riba u iste, gde će se čuvati do prvog merenja. Svaka riba se mora tretirati sa najvećom pažnjom i neoštećena mora biti vraćena u vodu.-Oštećenu ribu je svaki takmičar dužan prijaviti sudiji. Svako namerno oštećenje ribe povlači rigorozne kazne, u zavisnosti od stepena oštećenja.-Eventualna uginuća ribe povlače za sobom meru automatske diskvalifikacije takmičarske ekipe iz daljeg toka takmičenja, ukoliko sudije utvrde da je uginuce usledilo nakon greske takmicara.-Noću nije dozvoljena upotreba lampi i reflektora prilikom vađenja i zabacivanja, osim lampi koje idu na glavu i čiji svetlosni snop ne sme biti većeg dometa od 8 /osam/ m.-Strogo je zabranjeno loženje vatre na takmičarskim pozicijama.-Strogo je zabranjeno svako ometanje javnog reda i mira u smislu proslavljanja postignutog ulova, puštanja muzike i preglasne međusobne komunikacuje takmičara unutar takmičarskih pozicija.-Brigu oko poštovanja propozicija, odnosno regularnosti takmičenja, vodiće članovi Sudijske organizacije, odnosno Takmičarske komisije.-Dužnost svake takmičarske ekipe za vreme trajanja takmičenja je da na zahtev glavnog sudije takmičenja pokaže mamce i prihranu koju koristi, kao i da izvadi zabačeni takmičarski štap, radi provere ispravnosti sistema, odnosno prezentacije mamca.-Nepoštovanje propozicija takmičenja, ne pridržavanje Pravilnika o takmičarskom ribolovu i ne poznavanje Pravilnika o modernom sportskom šaranskom ribolovu, kao i bilo koji vid nesportskog ponašanja, neće se tolerisati i biće najstrože sankcionisan.-Bodovaće se samo ulovljeni primerci šarana i amura težine od 1,00 kg i više.-Dužnost svake takmičarske ekipe je da, po dolasku Komisije za merenje iznese ulovljene primerke iz vode i saka, položi ih na mokar dušek i uz pomoć sudije ubaci u, takođe mokar, sak za merenje.-Kapiten ekipe dužan je da proveri ispravnost merenja i da obavezno potpiše sudijsku listu ulova.-Ribe će se meriti jedna po jedna, a pored težine sudije će evidentirati i broj ulovljenih riba.-Slikanje, odnosno snimanje ulovljenih primeraka ribe, dozvoljeno je neposredno pred puštanje u vodu i ne sme trajati duže od 60 /šezdeset/ sekundi.-Ukoliko sudija ustanovi da neka od takmičarskih ekipa krši propozicije takmičenja, dužan je da o tome obavesti Disciplinsku Komisiju odnosno kapitene ekipa, koja će zasedati odmah i odlučiti o visini disciplinske mere koju će izreći. Edited August 26, 2011 by soko Link to comment Share on other sites More sharing options...
soko Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djukaub Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 dali nisi pogresio vezano za nagrade nemoguceje toliko da se naplacuje jezero Link to comment Share on other sites More sharing options...
soko Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Nema greske sve je kao sto je navedeno u pocetku u slucaju da bude vise od 24 ekipe povecava se zakup jezera ali i nagradni fond srazmerno tome.Pozdrav svima i BISTRO! Link to comment Share on other sites More sharing options...
putinci Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 au kako sad iskobinovati letovanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoran-Ruma Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Mnogo kume(aj da je 120 pa i nekako al 150) uuuuuh sta cu majku mu :sorry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosanac-ruma Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 au kako sad iskobinovati letovanjeLEPO KOMBINUJEMO TI UPLATIS KOTIZACIJU I IDES NA MORE A MOJE JE DA PECAM :friends: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkovip Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Sasa evo br....064/2187/967...Ct vip basiana-podmaladak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Raša Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 24*150= 3600E........................fond nagrada 900e+ 100e pehari= 1000 e............ostaje 2600E....sudije max 200e.......ostaje 2400 E............priča je da je zakup 1500 E ostaje 900E, mislim da ova računica može da pogreši do 10% i da je pitanje gore pomenuto da nije neka greška opravdano! Ovo je bez zle namere napisano! Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjancarp Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 24x150 = 3600eNagradni fond 800e??? ili cirka 21% :lolu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkovip Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Rasoo mnogo je veci zakup jezera Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 62.5 evra po ekipi je zakup? ili mozda jos vise? ne kontam ! ako je maradik u regularnom pecanju 50 e za 48 stai a grupno je duplo manje , sto toliko pavlovci skupo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
putinci Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 62.5 evra po ekipi je zakup? ili mozda jos vise? ne kontam ! ako je maradik u regularnom pecanju 50 e za 48 stai a grupno je duplo manje , sto toliko pavlovci skupo ?.zato sto su to Pavlovci :lolu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 a da secerko nema cuvare sa heklerima i rotfajlerima Link to comment Share on other sites More sharing options...
djukaub Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 pa to j e skuplje od sarulestija a sitna riba nema nista od tog takmicenja Link to comment Share on other sites More sharing options...
putinci Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 sitna Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosanac-ruma Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 ako je negde sitna onda je to takozvana FAZANERIJA a to je u odnosu na PAVLOVCE MALA BARICA :drinks: BEZ UVREDE Link to comment Share on other sites More sharing options...
soko Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Pozdrav svima mislim da sam naveo gore u pocetku koliko je kotizacija.150 jevreja.Da li je riba Djuka mala u Pavlovcima o tome bi mogli da diskutujemo a ja u takav vid diskusije ne zelim da ulazim *zato ja dolazim na ub da pecam veliku ribu*E bilo bi jos lepo da je zakup 1500 evrica doktore a da nije malo malo vise ,zato nemojte da mi ulazite u novcanik nije to lepo .I stavio sam gore ako ste sve citali a vidim da niste bas sve, da postoji mogucnost povecanja nagradnog fonda a da se ja tu ne bi mnogo pravdao ko voli neka izvoli ko nece opet lepo.I da na kraju da ne zaboravim sudije koje bi sudile trenutno kakvo je sada stanje ne bi sudile tih 46 sati bez 400 evrica tako da pada i onaj komentar u vodu. A sto se tice jos jedne stvari sutra je definitivno dogovor oko cene zakupa ako uspem nesto da izboksujem oko najma ,nagrade idu gore .I naravno da ne zaboravim prijavljene ekipe 1 carp team IN-PRO Stara Pazova2. carp team Basiana Podmladak3. carp team Avis Gas voganjPozdrav svima i BIstro i vidimo se na vodi da vam uzmem taj kes ,pozurite ljudi trebaju mi pare hocu da se zenim.! Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 ja sam ovde jedini koji bi trebao da se zeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
bosanac-ruma Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 e pa SREMAC i vreme ti je Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Raša Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Iskreno bez ikakve zle namere sam napisao onaj post, misleći da je zaista greška. Ponajmanje mi je želja da gledam u tuđi džep!!! Ipak da prokomentarišem par stvari, zakup 1500 + PA ONI NISU NORMALNI!!!! Sudije 400 e e ovi tek nisu normalni.Pa koliko to oni zarađuju, izgleda da je najprofitabilnije zanimanje u Srbiji biti sudija u šaranskom ribolovu. Strašano, šamaranje sa nekim ciframa koje su toliko nerealne da to zaista para i oči i uši. Pavlovci jesu lepa voda ali sve gore navedeno će zasigurno ostaviti gorak ukus . I naravno upoređivati ub i pavlovce je besmisleno u svakom smislu, Fazanerija nikad neće biti Pavlovci. Pozzz i puno sreće u skupljanju ekipa . Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjancarp Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Pozdrav svima mislim da sam naveo gore u pocetku koliko je kotizacija.150 jevreja.Da li je riba Djuka mala u Pavlovcima o tome bi mogli da diskutujemo a ja u takav vid diskusije ne zelim da ulazim *zato ja dolazim na ub da pecam veliku ribu*E bilo bi jos lepo da je zakup 1500 evrica doktore a da nije malo malo vise ,zato nemojte da mi ulazite u novcanik nije to lepo .I stavio sam gore ako ste sve citali a vidim da niste bas sve, da postoji mogucnost povecanja nagradnog fonda a da se ja tu ne bi mnogo pravdao ko voli neka izvoli ko nece opet lepo.I da na kraju da ne zaboravim sudije koje bi sudile trenutno kakvo je sada stanje ne bi sudile tih 46 sati bez 400 evrica tako da pada i onaj komentar u vodu. A sto se tice jos jedne stvari sutra je definitivno dogovor oko cene zakupa ako uspem nesto da izboksujem oko najma ,nagrade idu gore .I naravno da ne zaboravim prijavljene ekipe 1 carp team IN-PRO Stara Pazova2. carp team Basiana Podmladak3. carp team Avis Gas voganjPozdrav svima i BIstro i vidimo se na vodi da vam uzmem taj kes ,pozurite ljudi trebaju mi pare hocu da se zenim.! Uopšte nije bitno što se hvata uglavnom sitna riba padne tu i par kapitalaca,reč je o nagradnom fondu koji je ne srazmeran kotizaciji.Na mnogo manjim vodama sa manje ekipa nagradni fond je 60% pa na više a vi na 24 ekipe dajete 21% to je pre malo.Ta priča o koštanju jezera je bezveze to nebi smelo da košta više od 500e.Ta voda ima katastrofalan prilaz vodi mesta ne postoje peca se jedan do drugog itd...da ne ispadne da pljujem vodu ali ovo su činjenice koje treba da kažete tom ko vam traži neke pare koje su nerealne, ne samo za tu nego za bilo koju vodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
srdjancarp Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 Zaboravio sam sudije 400e??? Za po 50e će da ti sude Šraf,Dragan i Kiza zajedno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomicruma Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 ako je negde sitna onda je to takozvana FAZANERIJA a to je u odnosu na PAVLOVCE MALA BARICA :drinks: BEZ UVREDEeee neka si mu rekao Link to comment Share on other sites More sharing options...
soko Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Kao sto sam i rekao sutra definitivno oko nagradnog fonda ovo sto je napisano je bilo stavljeno cisto da stoji nesto jer bi odmah pala pitanja tipa kolike su nagrade.Ako da bog sutra kada zavrsimo razgovor sa ljudima sa jezera i uspemo da smanjimo kotizaciju koja je velika ,povecava se ili nagradni fond ili se smanjuje uplata.Samo jos nesto ako bude vise od 25 ekipa i tada raste cena zakupa .Eto sada imate sve informacije !Raso nisam mislio nista lose ,jednostavno nisam smeo da stavim da je nagradni fond veci a ne znam da li cu imati bar 25 ekipa kako bi mogao da uplatim zakup.A o nekim drugim stvarima da i nepricamo!Pozdrav! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts