dejan-ruma Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Razmisljam izmedju daiwe black widow 13ft 3,5lb, Cormoran Eliminator 13ft 3,5lb, SPRO Royalti carp 13 ft 3,5lb i JRC J4D 13ft 3,5lb. Potreban mi je KRUCI stap zbog izdizanja ribe i daljeg izbacaja...Koji bi zadovoljio moje potrebe..? Potpuno sam zbunjen u vezi kupovine stapova ne znam vise za sta da se olucim..Molim kolege da pomognu.. :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 odes na komercijalu i zaredjas od kolege do kolege , i pitas da probas stap i koji naj bolje legne tvojoj gradji taj uzmi ! da dodjes kod mene ja bi ti dao bez ikakvi problema ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Pa kolko se razymem u matematiku,i fiziku, nijedan nije krut, svi sy parabolici, savijanje u 2/3 stapa, kako bacas, imas tehniku, onda ti u opste nije bitno, dal kosta 1500 dinara ili 4500, bitna masina long kast spulna, tanak najlon-0.25-.028. sok,predvez i olovo 80-90 grama.i ode 100m Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 http://img69.imageshack.us/img69/6286/21054020268540976611510.jpgng spod je ovo 1 to ti je asov sa masinicom , a na slici glindza Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 u ove shto si nabrojao spro je najkruci od svih dok je po meni jrc najbolji.E sad ti treba da odlucish shta tebi odgovaraDS je u pravu idi malo i uzmi u ruke shtapove osjeti ih pa posle Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Iz iskustva ti mogu reci da je Cormoran najbolji kad je izvlacenje ribe u pitanju,radi od drske do vrha,dosta mekan stap i samim tim nije za daleko zabacivanje.Daiwa black widow je skoro isti stap samo malo kruci.Spro ti nebi bas preporucio a sa JRC se nisam sretao pa ne znam nista o njemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 http://img69.imageshack.us/img69/6286/21054020268540976611510.jpgng spod je ovo 1 to ti je asov sa masinicom , a na slici glindza jao gledam sliku i najezio sam se imas li ti duse??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 zasto ne pogledas ovaj model cormoran PRO CARP AKX 3,6 3,5LB,malo je tvrdzi od sva tri tvoja predloga Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 12, 2011 Author Share Posted October 12, 2011 Hvala na odgovorima i predlozima..Svakako da cu pogledati taj AKX...Jel imate jos koji predlog za stap do 70e...Znaci treba mi KRUCI stap koji ce bacati 100+...Hvala unapred Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Raša Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Chub snooper 13 3.5lb, nije mnogo skuplji , mislim oko 80e i sigurno ispunjava ono što tražiš. Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 tehnika je vazna, nije to sto trazis samo da vidis, kako leti kod majstora, i jos, umocis, vrh stapa u vodu, pokvasis masinu, bukvalno je operes. i bez zadrske. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 12, 2011 Author Share Posted October 12, 2011 Pogledacu i taj Chub...Za dalji izbacaj naravno da je potrebna dobra tehnika, kao i tanji najlon, LC spulna, a prvenstveno dobra motka.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Raša Posted October 12, 2011 Share Posted October 12, 2011 Chubove sam ima jednu sezonu i prodao sam ih jer su za mene bili isuviše kruti ali sam s nijma uspeo da dobacim gde ranije nisam mogao , tako da misli da od gore pomenutih ovi su mislim najkvalitetniji . Svrat do RIBOLOVCA ILI IH POZOVI PA PROVERI ZA STANJE I CENU. !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 Sta mislite o stapu: Prologic Classic Carp 3,90 3,5lb? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Raša Posted October 15, 2011 Share Posted October 15, 2011 Eliminatori su po meni bolji i lepši od njih u tom cenovnom rangu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 15, 2011 Author Share Posted October 15, 2011 Jedan kolega mi je predlozio te stapove on kaze da je sa njima bacao 140m,a meni je takva daljina potrebna..Ne znam kakvi su Eliminatori bacacki sposobni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 aman te ljudi dokle ce da slushate sve i svashta.To shto covjek i ako baca 140 stim shtapom neznaci da cesh i ti to raditi.Tehnika,daljina rukohvata i josh trista drugih zezancija koje mogu njemu da pasu a tebi ne.Sve dok neuzmesh shtap u ruke i isprobash nevjeruj mnogo za daljine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 aman te ljudi dokle ce da slushate sve i svashta.To shto covjek i ako baca 140 stim shtapom neznaci da cesh i ti to raditi.Tehnika,daljina rukohvata i josh trista drugih zezancija koje mogu njemu da pasu a tebi ne.Sve dok neuzmesh shtap u ruke i isprobash nevjeruj mnogo za daljine.Bravo Jane, bas iz tog razloga sam ja odlucio da ove zime lepo kupim blank i sastavim stap po svojim zeljama i potrebama jer nemam vise zivaca da trazim stapove koji ce mi odgovarati Link to comment Share on other sites More sharing options...
smrki Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Jedan kolega mi je predlozio te stapove on kaze da je sa njima bacao 140m,a meni je takva daljina potrebna..Ne znam kakvi su Eliminatori bacacki sposobni. Stvarno teska odluka,imas pm, od mene, ili privatnu poruku, gore ti stoji kod profila 1. al stvarno, zavisi koliko si visok,tezak, kolike su ti ruke, imas li tehniku,neki sa vrljavom tehnikom i svickanjem zabacuju kod od sale, ja nemam tehiku tesko uspevam da dobacim to preko 100,i ako je rukohvat kratak tesko da leti, toliko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 16, 2011 Author Share Posted October 16, 2011 Pocetkom novembra idem da kupim stapove i masinice za sarana..Za masinice sam se odlucio a to su Okuma Distance Surf..A za stapove sam jos u dilemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr Raša Posted October 16, 2011 Share Posted October 16, 2011 Pocetkom novembra idem da kupim stapove i masinice za sarana..Za masinice sam se odlucio a to su Okuma Distance Surf..A za stapove sam jos u dilemi. :thumbsu: za makine!!!! A za štapove, skupiš parice $$$$ i prologic tournament 13 3.5 ( hehehehe to je moja garnitura) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 Makine sam mislio da uzmem vece Okuma Distance Surf 80 zato sto je ista cena..Problem mi je sto ne mogu vise da cekam.. Ja ne razumem za ovu Daiwu Black Widow 13ft(3.90) 3.5lb kazu da je mekana..Ja sam mislio da su mekani stapovi od 2.5 ili 2.75lb..Ona je ipak 3.5lb ne znam kako moze biti mekana..Mozda su mislili na verziju 3,60 3lb da je mekana ili mozda gresim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 xexex sta mislis da dugacak k.... mora da bude krut . zavisi od ostrine stapa i koja je akcija A B ili sta vec Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejan-ruma Posted October 17, 2011 Author Share Posted October 17, 2011 xexex sta mislis da dugacak k.... mora da bude krut . zavisi od ostrine stapa i koja je akcija A B ili sta vec xexex pa moze a i ne mora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts