Bacid Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Jedan od jednostavnih i po meni najdelotvornijih sistema. Moj favorit za svaku vodu zbog jednostavnosti i odlicnih rezultata pogotovo na divljim vodama i tezim terenimaskinite gumirani deo i napravite omcicuisecite jedno ili dva komada silikonske tube i navucite na strunuNavucite preko udice. Vodite racuna da ne ostetite deo tube sto moze da se desi kada prevlacite preko vrha udiceIzaberite mamac. Napravite razmak izmedju udice i mamca u zavisnosti od vode i situacije. Preporuka je malo duza dlaka nego na standardnim sistemima U principu to je to. Ko zeli moze dodati otezanja na sistem sto je svakako preporuka. Naravno ne mora da bude Korda:) ima raznih tungstena na trzistuI evo kraja Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 ovako vezan meni nije dobro radio http://img23.imageshack.us/img23/8268/060920111918.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola1982 Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 ovako vezan meni nije dobro radio http://img23.imageshack.us/img23/8268/060920111918.jpg Ni meni se ovako vezan sistem nije pokazao...Ne znam da li je problem u duzini dlake ili u tome sto nisam stavljao otezanja na predvez, prekratak shrink? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 ni meni nije radio KURV SHANK ovako vezan , prvo ti je bespotrebna ova gumica prva od povratnika ili je preblizu a drugo termo bozur je predugacak. neka me ispravi neko ako gresim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rade Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 Deluje sve po p.s.-u, uredno i optimalno...Primetio sam odavno da je presudan faktor i zdravlje, odnosno izgled šaranovih usta. Mnogo puta sam video upropaštenu gubicu, od strune, udice i ko zna čega. Jadna riba izgleda kao da je žvakala žilete, jednostavno tkivo je oštećeno da nema gde da se zakači udica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rott Posted November 24, 2011 Share Posted November 24, 2011 http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=M4_TRGoaVPE Ja bih stavio duzinu dlake i do 25mm do mamca http://youtu.be/M4_TRGoaVPE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 http://www.savetubevideo.com/?v=qr04Iguv-3w&feature=related za kurv shank Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 normalno sto kaze rott duza dlaka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 izvinjavam se ovo je trebalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 A shta sve ovo ima veze sa claw rigom Link to comment Share on other sites More sharing options...
rott Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 shta te briga Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 nema veze sa claw rigom ali i nikola i milancheshow su naveli da im nije dobro radilo ovako vezan sistem a i ja sam imao problema sa ovakvim predvezom, i kad je vec u pitanju kurv shank evo kako sam moj problem resio, duza dlaka i bez silikonske tube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 http://www.gofishing.co.uk/Angling-Times/Section/how-to/Coarse-fishing-advice/Fishing-Tips2/All-About-Tackle/How-to-use-curved-shank-hooks/ to je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 da to je a ne kao oni sto su postavili , i zato im nije dobro na kurv-u tuba na udici. razumeo si me sta samm hteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 :good: :good: Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted November 25, 2011 Share Posted November 25, 2011 tema je claw rig... meni nije radio ovako kako sam ga ja vezao, samo sam konstatovao i eventualno ocekivao neku sugestiju, naravno u vezi ovog sistema... duzinu dlake sam korigovao ekstenderima od 3mm i 7mm i isto mi se ponasa... o drugim sistemima na drugom mestu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Milance bash zato shto je tema claw rig.ovo sve gore je kako je i rott dao link advance botom bait rig a ne claw.To shto neki englezi napisali da je claw uopshte se nezovetako.zato sam i napisao shto ovo ima veze sa claw rigom Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 ok, ja nisam ni znao kako se zove... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bacid Posted November 26, 2011 Author Share Posted November 26, 2011 Iskreno sa nazivima stojim malo slabije, ali vidim da ga Englezi tako zovu. Sad sam malo izuglao i vidim da to jeste botom bait...Tako da cemo promeniti naziv teme i mozemo da nastavimo sa konstruktivnom raspravom Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan06 Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 Ima na Kordinom sajtu pod rigovima objasnjeno za bottom bait rig kako se vezuje korak po korak.Ide udica wide gape,a ima i jos nekih rigova.Claw rig je valjda isto sto i blowback rig? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 tako je kandza kod nas il clow rig je isto shto i blowback rig.Naziv je dobio zbog toga shto poput kandze udica izadje napolje,mada to nije tema botom bait sa curve shankom nije mi se nikad pokazala botom bait sa wide gape vrsta udice daleko bolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
psycho30 Posted November 26, 2011 Share Posted November 26, 2011 meni je radio sistem ali na longshank sa razmakom izmedju mamca i udice oko 5mm,kacenje je ravno u donju vilicu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts