Jump to content

leadcore

Recommended Posts

Steta sto se neodazivaju, nase prominentne sarandzije, malo na ovu temu, jer sigurno imaju par saveta za nas, ai iskustva, da podele. Ukoliko koriste uopste Leadcore, jer imam par poznanika, sarandzija, vrsnih, koji osporavaju, upotrebljivost leadcora.

Mladene, Leadcorova, imam 50, Prologic, Kryston, Fox,Kordin i Hutchinsonov, i ukoliko nekanem, barem kap lepka ili sa upaljacem nesagorim kraj froncle, posle visestruke upotrebe, 10-20 izbacaja, sam se raspertla ili izvuce. A cvorove nekoristim nikad jer, nemogu kasnije, da preinacim sisitem, preko cvorova.To sto gospodin na klipu pokazuje, jeste samo, izvesno vreme kao funcionalno. Ali mozda gresim to su moja zapazanja, a pecam barem 3-4god. na leadcorove, najvise na divljim vodama (jezerima). :sorry:

Isto kao sto ti kazes da ti se raspertlava ja kazem da mi se to nikada nije desilo..

Na kraju, mislim da nam ostaje da svako isproba i pronadje svoju kombinaciju...ja ostajem pri svome i lepak nikada necu koristiti...fizika mi ne dozvoljava... :unknw:

Evo samo jedan mali savijet, primjetio sam na ribnjaku gdje lovim da ljudi koji love sa leadcomom natežu najlon nakon zabačaja (verzija 1) što nije ispravno jer se time eliminira uloga samog lead corea, osnovni najlon treba malo otpusti kako bi cjeli leadcore mogao leć na dno i samim time se kamuflirao (verzija 2).http://img594.imageshack.us/img594/5265/28177790.jpg

• Like 4

Ja imam Krystonov, leadcore, ako ga uporedim sa Prologicovim ili Hutchinsonovim, svi 45lb on je po meni najkruci od, navedenih. Nisam merio tezinu, ali sigurno je kruci zbog debljine olovne zice u leadcoru, a verovatno samim tim i tezi.Imam neke i od 25lb, ali mislim da sam omasio sa tom kupovinom. Po meni jaca libraza, samim tim je tezi i bolje leze na dno.

Negresis, ja sam ove godine samo 5-6 leadcorova izgubio, tako da je rentabilno uzeti kvalitetan ili visokorenomiran. Ali kazem ti da stvarno nikakve zamerke, niti mane nemam, ni na Prologicov, da napomenem, ja ih nepromovisem, jer nikoga, neznam licno ko trguje sa Prologicom i prodaje njihov program, da bih ja taj proizvod hvalio.

A razlika , cenovna, je dupla.

jel si proveravao prologicov?

Jesam druze, drzao sam ga i gledao, iskreno ko svaki drugi ok na oko, nekazem ja nista lose na prologic, doduse pecao nisam na njega, mozda ga i probam ako ga stvarno toliko hvalite, sto da ne, skupo nemora uvek biti dobro :)

Shta reci pecam toliko godina i proshao sve.Fox je po izradi neprikosnoven u 45 lb.Medjutim ako se mnogo kida neiplati se suvishe skup.Za daleke izbacaje tanji definitvno solar 35lb.Isporbo i starbaits,esp,mad,pelzer,Daleko su od kvaliteta i olovna zica je vrlo tanka znaci nema otezanje oput gore pomenutih i pletenica je dosta slaba brzo se sjebe na omci.U zadnje vreme cena kvalitet po meni QUANTUM.Odlican je.Josh uvek imam foxa za komercijale gde nema puno kidanja

Moje misljenje,naglasavam,je da je ta prica sa leadcore-om jedno najobicnije sviranje k...Malo nepaznje i to postane savrsen fixni sistem koji riba prilikom kidanja vuce do vecnosti za sobom.Postoje,po meni opet,mnogo bolje stvari,na primer tungsten tube.jos kad se kombinuje sa slajderom(flying back lead) eto odlicnih rezultata bez komplikovanog vezivanja i drndanja.Otto je pomenuo da se moze kombinovati u predvezima,mislim da je u pravu jer tu moze biti jako koristan.QUANTUM je zaista odlican,

A koja je razlika slajdera kod tube i leadcore.Ako koristish klizni sistem il polufixni nemoze nikad da ostane fixni sistem.Znaci nije dio nepaznje nego namerno postavljen fixni sistem.

Shto se tice korde za neke stvari su majstoi al za neke poput ovog na filmu nakitili osnovni najlon ko novogodishna jelka

nisam ocekivao drugo nesto ,pa ajde sad ce ovde neko njima da odrzi predavanje kolko vidim. a ako je novogodisnja jelka - pa sta bi reko za zig rig vatromet.

-razlika je ogromna za sigurnost ribe.

Korda flaying backleads ima losu stvar da ako se driluje riba gde ima puno trave u jezerima toliko umrsi sa travom dase ne pomera sa mesta na struni znaci ako bi se saran otkinuo tesko bi ga se osloboditi.To je bio razlog zbog cege ga vise i ne koristim :pardon:

• Like 1

Za zig rig sam odavno vec pisao i nema shta da mesham temu.Jedno znam shto slozeniji sistem vishe zamrshavanja i kidanja.Shto prostije to bolje.NAjbolje samo olovo na osnovni najlon bez icega.BAr se tako peca u lomu

jane ja sam izneo da je po meni ovo sigurniji sistem od lead , a ako mene pitas ja sam pecao na svaki moguci sistem i isprobavao i trenutno pecam na samo par sistema osnovna i necu menjati nista ali iznosimo misljenja . e sad dali se mrsi ili hvata travu to su druge stvari a ovde je pitanje sigurnost ribe. a dali je novogodisnja jelka i li vatromet ili parada to nema veze . ja i dalje mislim da je lead core sviranje k...