reader Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Interesuje me šta vi mislite i znate o toj mašini. Do sada sam koristio Shimano Ultegra 12000/10000i sa njih preskočio na TICA Scepter GF9000 a sad me interesujekako bi ta mašina prošla sa krupnim šaranom ili somom na jezeru bez grana,panjeva,... i kako bi prošla tamo gde je krš u vodi. Hvala na vašim odgovorima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CARPologija Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Longbow je najprodavanija artikal iz Okuma programa. Niti jedna reklamacija na ogroman broj prodatih masinica,stavljaju je u Best buy model do 50e.Model LB 90 je robusna sa jako debelom osovinom,alu spulnom,prenosom 4.5:1,sest lagera....Misljenja sam da sigurno neces imati problem sa njom. Jedino sto moze da joj se stavi kao mana je tezina od 850gr ,mada sta i ocekivati od velicine 90. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Dali kod ovih masinica i razlicite velicine 60,65,90 i dr jel se razlikuju samo po velicine spulne ili i po velicini tela masinice Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejanT Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 I po veličini tela se razlikuju ja imam 4 kom 65, 3 kom80 i pecao do skoro na tri 90 nikad me nisu izneverile a imam ih od dana kada su se pojavile na našem tržištu, bogami napecao sam se slatko i to krupne ribe. kočnoca im je izuzetno precizna, za te pare bolje nećeš da nađeš potpisujem.Uz njih treba da dobiješ i rezervni dihtung gumeni za poklopac ali ne brini ako je održavaš neće ti skoro trebati, inače predviđene su i za pecanje na moru tako da je preporuka proizvođača da je opereš običnom vodom posle dužeg pecanja kod nas li upotrebe na moru Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmboki Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Pecao sam na longbow 65 tri godine na divljoj vodi punoj panjeva i granja i bio sam vise nego zadovoljan.Razvlacili smo na 200+ metara i dobijali sarane prosecna tezine oko 10 kg, sto za ovu masinicu ne predstavlja nikakav problem.Na nju sam izvukao i soma od 56 kg.Zamaranje je trajalo 45 min, dril je radio odlicno sve vrema i masinica ni jednom nije pokazala nikakve znake slabosti. Sto se tice nedostataka, nemaju super stoper, nemaju long cast spulnu, i posle nekog vremena (2 godine) dugme za regulaciju baitrunnera je pocelo da gubi na preciznosti na dve masinice. Sve u svemu mislim da je vise nego isplativa investicija. Link to comment Share on other sites More sharing options...
reader Posted January 4, 2012 Author Share Posted January 4, 2012 Lovim na jezerima koja su u proseku široka 350m cca. a i više,zapravo lovim na prosečnoj daljini od 100 - 200m. Na tu rolu bi stavio silk 0,45-0,55 i u drugom slučaju upredenicu od 0,55 do 0,60. Koju veličinu Longbowice bi mi vi preporučili . Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted January 4, 2012 Share Posted January 4, 2012 Ja bi da te pitam prvo koju ribu pecas na silk 0,45-0,55 ili pa na upredenicu od 0,55 do 0,60,samo nemoj da mi kazes da je to saran Link to comment Share on other sites More sharing options...
reader Posted January 5, 2012 Author Share Posted January 5, 2012 Neću to da ti kažem ali ču ti reči,da mi je som na hranilištu pojeo živce... !! Probat ču ove godine,da namolim drugara,da mi napravi boilije od 35-45mm na mesnoj bazi (smrdeče) pa neka lupi som ili čak šaran (bolje da ne,neču da mu budem mesar). Inače lovim šarana sa silkom 0,28 (long cast špula) i 0,32 obična špula. Sad zavisi na kojoj daljini lovim. Za soma (striktno) na blizu upotreblavam TICA GG 100 i TICA Scrambler 10 000. Nešto me vuče da bi probao rolu sa bajtranerom. Za te male pare nisam našao ništa drugo nego Okumu. A i ima velik kapacitet špule tako da se nisam odlučio za SHIMANO 6500 US B,koji mi je takođe bio na umu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DejanT Posted January 5, 2012 Share Posted January 5, 2012 biće ti dovoljna i 80-ica ali....kod 90-ice je dosta deblja osovina. ali ima jednu manu treba ti godišnja proizvodnja jedne omanje kompanije da namotaš najlon na njih :-)ipak ti uzmi 90-ice jer mala je razlika u ceni da bi razmišljao a jača je dosta (hebi ga i teža zato) Link to comment Share on other sites More sharing options...
reader Posted January 5, 2012 Author Share Posted January 5, 2012 Hvala na odgovorima ! Potvrđujete da razmišljam pravilno u tom slučaju. Znači...okumit ču se ! Koji štap bi mi preporučili,da ga okumim?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
reader Posted January 9, 2012 Author Share Posted January 9, 2012 Nema štapa za tu Okumu? ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dusan 1993 Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Za tu okumu samo reci hvale,mnogi koje znam je koriste i niko se nije zalio.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovaos Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Uzeo bih Okuma Longbow Lb 50 koju bi stavio na Cormoran AKX 3.60m 3.5 lb ili 4.5 lb (još nisam odlučio koji štap uzeti) za marker štap samo me zanima dali se sa njom može bacit cca 90m. Gore bi išlo olovo 100 ili 110 g olovo, power pro 10lb upredenica + šok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaSkot Posted March 16, 2012 Share Posted March 16, 2012 Za tu namenu, bolje neka sa long cast špulnom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boza rus Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Strasna masina....ja imam long bow 65 prejaka masina jedina mana je to sto je teska dosta ali dobro i bajt dosta daje na tezini...sve u svemu super masina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts