debeli sremac Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 interesuje me ova dva stapa , ja posedujem eliminator 3.9m 3.5lb i poredim ga sa istim cc30 . tezina cc30 je 400gr , a eliminator 413gr mada po katalogu 430. ja sam meri svoj 412gr . e sada u ruci posto sam oba stapa probao cc30 deluje bar 200grama laksi .u cemu je fora ako neko moze da mi objasni . ipak 13gr nije neka razlika . Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted January 14, 2012 Author Share Posted January 14, 2012 http://ribolovac.autosport-ns.co.rs/product.php?id_product=1118http://www.askari-fishing.com/pages/productPage.jsf?productid=fishing/rods/rods-for-specimen-fish/prologic-cc30-carp-rod-rodsevo na ovim sajtovima pise gramaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
rott Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 interesuje me ova dva stapa , ja posedujem eliminator 3.9m 3.5lb i poredim ga sa istim cc30 . tezina cc30 je 400gr , a eliminator 413gr mada po katalogu 430. ja sam meri svoj 412gr .e sada u ruci posto sam oba stapa probao cc30 deluje bar 200grama laksi .u cemu je fora ako neko moze da mi objasni . ipak 13gr nije neka razlika . Igleda imash mnooogo osetljive ruke. Da li si odmeravao shtapove sa montiranim mashinama ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 verovatno cc30 ima bolji balans pa u ruci deluje lakse Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Igleda imash mnooogo osetljive ruke. Da li si odmeravao shtapove sa montiranim mashinama ? Shto je po meni itekako vazno :good: Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted January 15, 2012 Author Share Posted January 15, 2012 da na mojim je daiva windcast a na cc30 shimano ultegra c14 . mislim na balans sta bi kod mene bilo teze gornji deo ili rucka donji deo , ne primecuje se toliko na slobodnom pecanju vec na takmicenju zadnji dan na vadjenju ribe . ili ja to samo tripujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 interesuje me ova dva stapa , ja posedujem eliminator 3.9m 3.5lb i poredim ga sa istim cc30 . tezina cc30 je 400gr , a eliminator 413gr mada po katalogu 430. ja sam meri svoj 412gr .e sada u ruci posto sam oba stapa probao cc30 deluje bar 200grama laksi .u cemu je fora ako neko moze da mi objasni . ipak 13gr nije neka razlika .Baca,ako si ti svoj izmerio 412 gr menjaj profesiju pod hitno Link to comment Share on other sites More sharing options...
rott Posted January 15, 2012 Share Posted January 15, 2012 Kod shtapa za varalicarenje se trudim da postignem shto je moguce bolji balans mashine i shtapa, tj da tacka balansa bude na drzacu za mashinicu. Drugim recima uparujem shtap i mashinu pri samoj kupovini. Ponekad je to neizvodljivo pa pribegavam otezanju shtapa sa metalnim cepovima u drshci shtapa da me ne bi "vukao" vrh shtapa pri savakom zabacaju. Jedino tako je izvodljivo da bacam po par sati varalicu a da ne "otpadnu" zglobovi i ruke.Kod sharanskih shtapova i big pit mashina ,pored ostalog, obacam paznju na velicinu (obim) shpulne sa velicinom i polozajem prvog provodnika na shtapu. Naravno, ceo taj upareni komplet se trudim da bude shto vishe u balansu i shto lakshi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo Posted January 16, 2012 Share Posted January 16, 2012 Kod shtapa za varalicarenje se trudim da postignem shto je moguce bolji balans mashine i shtapa, tj da tacka balansa bude na drzacu za mashinicu. Drugim recima uparujem shtap i mashinu pri samoj kupovini. Ponekad je to neizvodljivo pa pribegavam otezanju shtapa sa metalnim cepovima u drshci shtapa da me ne bi "vukao" vrh shtapa pri savakom zabacaju. Jedino tako je izvodljivo da bacam po par sati varalicu a da ne "otpadnu" zglobovi i ruke.Kod sharanskih shtapova i big pit mashina ,pored ostalog, obacam paznju na velicinu (obim) shpulne sa velicinom i polozajem prvog provodnika na shtapu. Naravno, ceo taj upareni komplet se trudim da bude shto vishe u balansu i shto lakshi.baaaaalllans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts