Bojankingcarp Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Bio sam nekoliko puta na jezeru ali sam samo jednom pecao i to kod brane. Drugar ima vikendicu na Tari i u konsultaciji sa komsijama ribolovcima odlucili smo da umesto sarana probamo smudja bacali bacali dubina je u p.m. i nista ama bas nista. Navodno ribe ima ne nesto preterano (mislim na sarana) ali se uhvati po koji. Ima dosta klena i skobalja i sitnog bandara samo ga treba naci. Ako jos neko ima nesto provereno da kaze bilo bi super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaR Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 kupili plac na jezeru i ronioci koji tu kampuju nas odusevili , za tri dana ronjenja videli su ovecu jezersku-pastrmku , svi se hvale sa kolicinom ribe ali osim slika klenova i pastrmki od desetak cm (verovatno pobegle iz kaveza) nema nista , od silnog napecavanja ispod naseg placa jedno drustvance je visilo pet dana i pecali na sve moguce i nemoguce -nisu videli ni ribce.mi smo imali srece pa smo za 10 dana pecanja uhvatili 3 skobalja oko 300gr. i imali jedno kidanje ( voda poplavila livadu a kamilica ima jak koren). sve u svemu videli smo stalne pecarose na ovom jezeru koji su se smenjivali i kao po sablonu pricali BAJKE. a da bandara ogromnih (duzine kaziprsta) ima toliko da sam pozeleo da upecam cverglana.ma znam sta je , ne znamo mi da pecamo to ovi sto zive oko jezera znaju , mi moramo da ucimo od njih i ucili smo od njih tih deset dana.kazu u januaru radi pastrmka najbolje na crva i to komadi od po nekoliko kilograma -e srbijo medju sljivama.ovde nisu culi za lovostaj i zabranu zivog mamca.Pozdrav, sto se tice ribe kada se spusti na 30m nemoze danima da se vidi. Izdvojicu iz tvog teksta samo u vezi bandara, sitnog ga ima kao pleve a bogami ima i krupnog. Ja i moja cerka smo uhvatili dva po 1,2kg. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts