trenk Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 mislim na sada već stari model FBS koja je bitna razlika između ova dva štapa tvrđi,mekši, dalji izbačaj, kvaliteta izrade itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 prvi je jedan od najboljih parabolika a drugi je bacacki shtap,FBS je mekshi shtap i odlican za uzivanje u pecanju i trpi vece tovare.Shto se ostalih stvari tice sve je u prilog FS,najbolji kvalitet,laganiji,dalji izbacaj,oshtriji. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 I jedan i drugi su glindzavi,ne slazem se da je FS bacacki stap.Meni je FS lepsi ali mnogi ce reci suprotno,kvalitet je u oba slucaja vrhunski.Za ljude koji vole mekane stapove za uzivanje prilikom vadjenja ribe mrtva trka koji da izaberu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Pa kad mozesh daljine od 140-150 metara onda neznam za tebe koji je bacacki shtap,FBS to nemoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
joca Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 To su dva potpuno razlicita stapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemac Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Potpuno razliciti,FBS je meksi stap pun parabolik,FS "motka" bez zapinjanja olovo od 110gr u kombinaciji sa Basiom i najlonom 0.28 leti 120 metara.Fbs to nemoze da uradi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trenk Posted March 12, 2012 Author Share Posted March 12, 2012 Jane u tvom post-u da fbs trpi više tovare-dali misliš da mogu ići teža ovova i da bolje nosi teže "paketiće" pva-u odnosu na hi-smišljenja sam da je hi-s oštriji štap i da dalje leti (kako mu se vrh brzo saustavi-neverovatno zadivljujuće) Nemac kaže da fbs nemoše dobaciti 120 m ,a opet neki kažu da sa olovom 80 g leti da 100 m ko od šale...nisam ga nikada probao- u recenziji štapa piše da Frank Warvick basa do 140m pa kome verovati Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 reklama je cudo druze napiso sam ti pp Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Pa kad mozesh daljine od 140-150 metara onda neznam za tebe koji je bacacki shtap,FBS to nemoze Voleo bi da mi pokazes 150 m zabacaj sa sistemom i boilom a o nikakvom pva ni govora na tu daljinu.Bacacki stap je Hi-s ive,Hi-s 200 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemac Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Veruj kome hoces a i nemoras verovati,imam FS a nisam neki bacac,120 m samo olovo 110 gr i bolila (bez PVA).FBS je "pun parabolik" i verovatno i on moze da dobaci tu daljiu ali uz mnogo rizika da u jednom trenutku pukne.Znam ljude koji su lomili FMJ tako da je to stvar licnog izbora i ukusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Ja zabacim bez problema na 130 m sa kompletnim sistemom,moj partner zabacuje i na 140m videcesh na pelagic,to shto je tebi glindzav ne znaci da nedobacuje tu daljinu,a meni netreba da izbacim 250 gr nego samo jednu boilu eventualno dve sa pva ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 jedino shto znam TRENk je da su najbolji i da puno koshtaju a ljudi iz ljubomore shto ih nemogu kupiti pricaju svashtaja isprobo oba shtapa i peco dovoljno dugo da mogu reci. Nek se javi samo onaj koji je peco na oba shtapa i da da mishlenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiki Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Ja zabacim bez problema na 130 m sa kompletnim sistemom,moj partner zabacuje i na 140m videcesh na pelagic,to shto je tebi glindzav ne znaci da nedobacuje tu daljinu,a meni netreba da izbacim 250 gr nego samo jednu boilu eventualno dve sa pva ;)Nesto se nisi pokazao na Peskari,ili si bio onesposobljen od maligana u krvi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiki Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Nisam pecao na Century ali sam imao FS HI-S(3,90-3,5lb),i mislim da neces pogresiti ako ih kupis.Poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Nesto se nisi pokazao na Peskari,ili si bio onesposobljen od maligana u krvi. Pa kad imam partnera sa his ivom shto da bacam ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 jedino shto znam TRENk je da su najbolji i da puno koshtaju a ljudi iz ljubomore shto ih nemogu kupiti pricaju svashtaja isprobo oba shtapa i peco dovoljno dugo da mogu reci. Nek se javi samo onaj koji je peco na oba shtapa i da da mishlenje. Nemoj tako,dozvoli ljudima da imaju razlicit ukus.Kad vec pricamo o FS ako budem nekada menjao stapove uzecu Hi-s 12,6'' 3,25lbs,to je za mene nesto najbolje sto sam drzao u rukama -stvar ukusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srdjan. Posted March 13, 2012 Share Posted March 13, 2012 mislim na sada već stari model FBSkoja je bitna razlika između ova dva štapa tvrđi,mekši, dalji izbačaj, kvaliteta izrade itd...A niko da odgovori konkretno na covekovo pitanje...Bitna razlika-HIS je jaci i trpi veca opterecenja za dalje zabacaje(u poredjenju sa FBS),FBS je dosta meksi stap i riba ga savija u "kiflu".Takmicari ga vole jer je dosta elastican.Tvrdji,meks-to sam ti vec rekao.HIS deluje da je onako kao mekan stap,ali se mnogi prevare dok ga ne probaju...Dalji zabacaj-definitivno je HIS u prednosti.Da se razumemmo oba ce da zabace pva na neku odredjenu distancu,ali ce HIS to da uradi mnogo lakse.Kvalitet izrade-vrhunski kod oba.FBS ti menja boje na suncu u zavisnosti iz kog ugla ga pogledas.Pozdrav 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Bravo Srdjane Kratko, jasno i bez mnogo polemisanja Link to comment Share on other sites More sharing options...
kole-mpek Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Taj H-is 3,9 ft 3,5 lb je naprosto čarolija. Ponosan sam gazda FS iH-is-a i X-Flitea,stime što X.-flite je pod talpom ili pod nogama gde je dubina preko 1,5 m,sa ribom obična NULA.,Karaćete šaranko 10-15 minuta duže nego ostale motke.A inače, X-flite mi je od majke produžetak ruke,ali...na primer X-flite je MOJA LJUBAV . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts