kovaos Posted March 12, 2012 Share Posted March 12, 2012 Dobio sam cca 20 + 20 kg startera za prasce i teliće u peletama od 4mm. Dosad sam ih koristio kao prihranu uz kukuruz i pokazalo se kao dosta dobra prihrana, topi se u hladoj vodi za nekih minut i pol. Dali bi se starter mogao iskoristiti u izradi smjese za boile i ako da molio bih neki jednostavniji recept, bez korištenja kemija. Pecam inače samo na komercijalnim vodama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlade Trokoski Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Dobio sam cca 20 + 20 kg startera za prasce i teliće u peletama od 4mm. Dosad sam ih koristio kao prihranu uz kukuruz i pokazalo se kao dosta dobra prihrana, topi se u hladoj vodi za nekih minut i pol. Dali bi se starter mogao iskoristiti u izradi smjese za boile i ako da molio bih neki jednostavniji recept, bez korištenja kemija. Pecam inače samo na komercijalnim vodama.Ja sam koristio starter za prasice ali u prihrabu za belu ribu (dok sam je pecao) i pokazala mi se kao odlicna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimitar Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Koristio sam ga u miks za boile,al nesecam se kako sam ga dozirao.Tada taj miks mi je radio solidno na divoj vodi bez hemija,ali u to vreme na toj vodi niko ili mnogo malo se lovilo boilama.Sada sam na posao kada idem kuci pogledacu i napisat u kojoj dozi sam ga koristio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovaos Posted March 24, 2012 Author Share Posted March 24, 2012 Bio bih zahvalan za svaku informaciju kako ovo koristiti za izradu boili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovaos Posted March 29, 2012 Author Share Posted March 29, 2012 Evo našao neki receprt pa me zanima vaše mišljenje: - 600 g startera... sitno mljevenog- 100g sojinog brasna- 100g vitamela- 100g krupice psenicne- 100g-krupice kukuruzne- žlica pivskog kvasca- 6-8 jaja- sladilo 10 ml. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Puno ti je 600gr, stavi 400 gr a ostalih 200 razdeli na još 100gr sojinog brašna i 100gr neke fino mlevene ptičije hrane! Vitamelo ti je mleko za teliće, ima vrlo finu, kremastu aromu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
psycho30 Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 @Kristijan...posto je vec kremasto malo vocne arome,npr jagoda i cream cajouser-a..sta mislis o tome? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 To naravno, nisam ulazio u tematiku tečnog dela mixa, samo sam primetio da je tih 600gr malo puno Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragan milenkovic Posted March 30, 2012 Share Posted March 30, 2012 Za taj fini kremasti ukus koji se ubacuje u mleko za telad je tz. Vafel koji služi kao stimulator da bi tele prihvatilo hranu, a i sam Starter je obogaćen sličnim stimulatorima ili kako mi to volimo da kažemo izazivačima gladi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovaos Posted April 1, 2012 Author Share Posted April 1, 2012 Dobio danas aromu citus-komorač koja se koristi u tovu krava i telića pa me zanima dali je netko to koristio i općenito šta mislite o tim okusima, dali bi se moglo to koristit u izradi boila i u kojoj količini?. Ovaj mix ima intenzivan miris, toliko da mi je 200g zamirisalo cijeli auto a bilo je u njemu 20 min., nemogu nikako prozračit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovaos Posted May 17, 2012 Author Share Posted May 17, 2012 Htio bih u mix ubaciti one arome za kolače pa me zanima u kojoj količini toga dodati na kilu mixa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Moma- Posted June 19, 2012 Share Posted June 19, 2012 Probaj pored tog koncentrata da bacis i koju balu deteline mozda dodje amur !!!! Ako dodje a ti baci balu slame da legne na hranu !!!! Onda probaj na detelinu sa 4 lista da ga dobijas !!!! BISTRO!!!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Xaxaxaxa... Momo car si Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hodor Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 slazem se sa momom i za aromu ti predlazem da uzmes neku pecarosku (solar,nutra,sbs,mainline..) znam da je 1000 din ali onda znas kolko da stavis i to sto ti je 200g zamirisalo kola ne znaci da je jaka aroma 1 ml cream cajuzera zamirise kola, ako radis sa aromama za stocarstvo trebas 3 pecanja da nadjes pravu dozu a treba i da hranis da riba jede tu hranu i nikad ne znas kako ce se pokazati za pecanje.................................... po meni je to previse brige oko 1000 din Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hodor Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 QuoteDobio sam cca 20 + 20 kg startera za prasce i teliće u peletama od 4mm. Dosad sam ih koristio kao prihranu uz kukuruz i pokazalo se kao dosta dobra prihrana, topi se u hladoj vodi za nekih minut i pol. Dali bi se starter mogao iskoristiti u izradi smjese za boile i ako da molio bih neki jednostavniji recept, bez korištenja kemija. Pecam inače samo na komercijalnim vodama.kolko proteina ima taj starter mislim u % Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Rale Posted March 24, 2013 Share Posted March 24, 2013 Probaj pored tog koncentrata da bacis i koju balu deteline mozda dodje amur !!!! Ako dodje a ti baci balu slame da legne na hranu !!!! Onda probaj na detelinu sa 4 lista da ga dobijas !!!! BISTRO!!!!!Hehe jeste malo smesno al da neverujes u poljoapoteci ima proizvod zove se -Nutri plus sa betainom, drzao sam otvorenu kesu i najvise mi lici na trigu ,pun proteina i aminokiselina i vitamina.Mozda nam to pakuju evropljani pa nam prodaju kao nutru i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts