Krle Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 http://www.kupujemprodajem.com/belance-u-prahu-1700273-oglas.htm?filter_id=724558Da li ovo moze da se koristi kao zamena za EGG ALBUMIN i da li ste ga koristili,postize li se isti efekat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BataKV Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 egg albumin i belance u prahu nemaju veze jedno sa drugim Link to comment Share on other sites More sharing options...
žac Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 egg albumin i belance u prahu nemaju veze jedno sa drugim http://www.vodenalisica.eu/document.php?RubriekID=16&SubrubriekID=0&DocumentID=254 Evo jedan dobar članak pa možda promjeniš razmišljanje o tome imaju li veze bjelanjak i još jedan bjelanjak. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 taj tekst sam citao odavno i jos uvek ga cuvam medju svojim dokumentima u racunaru... uz svo postovanje darka zupanica i njegovog razmisljanja, ja nikako ne mogu da se slozim sa ovim tekstom jer su zakljuci koje iznosi u njemu neosnovani, povrsni i u neku ruku smesni... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BataKV Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
žac Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Razlika naravno postoji ali je toliko minimalna da nije za spomen. Naime izolat proteina bjelanjka albumin i bjelanjce u prahu su toliko isti zbog samog sastava bjelanjca, a sastav je protein u vodi sa nezamjetivim prisustvom uh i nešto minerala. Jedino što zbog te zaista nebitne razlike cijena zna biti bitno i to dvostruko pa i više veća.što kod drugih namirnica kao što je recimo izolat proteina soje i soja u nekom drugom obliku velika razlika, da ne spominjem mlijeko i slične produkte. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бобан Нбгд Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Evo jednog zanimljivog recepta sa eeg albuminom.. 70gr robin red250gr red factor150gr casein r150gr sojino brasno150gr belo riblje brasno100gr hrana za kanarince30 gr eeg albumin40 gr laktalbumin10 gr betain HCL15 gr green liped m...10 gr kelp 25 gr niger hemija 10 ml salmon oil15ml multimino1ml sweatner 3ml salmon elite2ml ester cream3 kapi black peper3 kapi n-butric HNV (high nutrition valve) visoko hranjiva vrednost,ovaj naziv mikseva se koristi sa bogatim sadrzajem proteina u sebi,njihova upotreba je zahvalna u rano prolece i kasnu jesen,treba biti izrazito oprezan sa ovom vrstom mikseva sto se tice samog hranjenja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Jedno mi nije jasno shto uopshte mora da se stavi egg albumin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бобан Нбгд Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Zbog tvrdoce same boile, i zbog dobrih vezivnih svojstava... Naravno prvenstveno dobar za vode, bogate cverglanima... jer produzava vek boile da kazem.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 Jane imam problem sa cverglanima 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бобан Нбгд Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 mislis imamao problem sa cverglanima,narucuj ono.. delimo lapo=lapo Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Pa kako sam vec napiso i integralna mljevena riza je josh bolja i hranjivost joj bolja 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Vishe kuvanja i vishe sushenja donosi opet razliku u tvrdoci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted March 18, 2012 Author Share Posted March 18, 2012 OK ali sa duzim provedenim vremenom u vodi boila pre ili kasnije pocne da meksa a ond cverglan zavrsi posao sa , egg albuminom bi trebao da zadrzim cvrstocu mamca i nakon duze vremana u vodi,ako gresim ispravi me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бобан Нбгд Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 da.ali sa vise kuvanja gubis u boili sve sto je zanimljivo u njoj ,pre sa mlevenim pirincom bi isao sto kazes.. zbog tvrdoce,ali sa druge strane,koliko bi saranu prijala u varenju veca koncentracija mlevenog pirinca u miksu,npr s pocetka sezone.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 KAo shto si vec napiso sve je u hranenju 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BataKV Posted March 18, 2012 Share Posted March 18, 2012 Ja konkretno koristim pirinac,ali ne integralni,jer mu treba 3x vise vremena da se skuva.Koristim parboiled pirinac,koji je kao sto mu ime kaze vec delimicno termicki obradjen.Ipak,pirinac ne moze da ucvrsti boilu,kao sto moze eggalbumin.Ko ima tu nesrecu da peca na vodi gde ima problema sa cverglanom i rakovima,onda moze da pomogne eggalbumin.Vreme kuvanja je uobicajeno a dobije se tvrda boila. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 Jane imam problem sa cverglanima Da li se ti to Krle spremas za Conoplju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Ne spremam se za Conoplju nego mislim da ove godine izadjem na kraj sa Dobrodolskim dusmanima sa 2x24mm nakrcane Egg albuminom pa nek stoji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted March 19, 2012 Author Share Posted March 19, 2012 Ja konkretno koristim pirinac,ali ne integralni,jer mu treba 3x vise vremena da se skuva.Koristim parboiled pirinac,koji je kao sto mu ime kaze vec delimicno termicki obradjen.Ipak,pirinac ne moze da ucvrsti boilu,kao sto moze eggalbumin.Ko ima tu nesrecu da peca na vodi gde ima problema sa cverglanom i rakovima,onda moze da pomogne eggalbumin.Vreme kuvanja je uobicajeno a dobije se tvrda boila.Na to sam Bato konkretno mislio efekat je isti u oba slucaja bilo da se radi o Nutrinom ili nekom drugom predvidjenom za ljudsku upotrebu Link to comment Share on other sites More sharing options...
BataKV Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 ja ne znam da pecam i da pravim boile, ali odlicno znam sta je egg albumin i sta je belance u prahu... to da li belance u prahu neko uvaljuje kao egg albumin, i kakav je uticaj jednog i drugog na tvrdocu boile, u to necu da ulazim... ali te dve stvari nisu i nikada nece biti iste... isto kao sto postoji razlika izmedju sojinog izolata i sojinog brasna, isto kao sto postoji razlika izmedju mleka u prahu i caseina, isto kao sto postoji razlika izmedju surutke u prahu i laktalbumina, tako postoji ooogromna razlika izmedju egg albumina i belanca u prahu... to sto je procentualna razlika u kolicini proteina kod ova dva praha manja ne znaci da su oba praha ista... potpuno drugaciji postupak dobijanja, potpuno razlicita bioloska vrednost proteina, kvalitet jednog i drugog praha je nemerljiv a ko zeli da veruje da nije tako, samo napred svako ko je ikada konzumirao jedan i drugi prah, zna o cemu pricam... a to sto velike sarandzije nesto napisu ne znaci da su uvak u pravu 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted March 19, 2012 Share Posted March 19, 2012 ja ne znam da pecam i da pravim boile, ali odlicno znam sta je egg albumin i sta je belance u prahu... to da li belance u prahu neko uvaljuje kao egg albumin, i kakav je uticaj jednog i drugog na tvrdocu boile, u to necu da ulazim... ali te dve stvari nisu i nikada nece biti iste... isto kao sto postoji razlika izmedju sojinog izolata i sojinog brasna, isto kao sto postoji razlika izmedju mleka u prahu i caseina, isto kao sto postoji razlika izmedju surutke u prahu i laktalbumina, tako postoji ooogromna razlika izmedju egg albumina i belanca u prahu... to sto je procentualna razlika u kolicini proteina kod ova dva praha manja ne znaci da su oba praha ista... potpuno drugaciji postupak dobijanja, potpuno razlicita bioloska vrednost proteina, kvalitet jednog i drugog praha je nemerljiv a ko zeli da veruje da nije tako, samo napred svako ko je ikada konzumirao jedan i drugi prah, zna o cemu pricam... a to sto velike sarandzije nesto napisu ne znaci da su uvak u pravu Sedi,JEDAN :rofl: :rofl: :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts