JaneMk Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiki Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 nebojsa nema ljutnje al peco sam sa oba ng i josh dosta centuryjevih shtapova sad pecam na fs tako da ono shto pricam je istinaJane subjektivan osecaj i istina su dve razlicite stvari.Znas na sta pecam,ali ova ti je izjava malo preteska.Ja znam coveka koji bas voli NG takve kakvi su,a za moje je rekao da su motke i da k.rcu ne valjaju. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Jane subjektivan osecaj i istina su dve razlicite stvari.Znas na sta pecam,ali ova ti je izjava malo preteska.Ja znam coveka koji bas voli NG takve kakvi su,a za moje je rekao da su motke i da k.rcu ne valjaju. Bravo,najbolji stap je moj stap kad budem nasao bolji javljam ali opet ce to biti moj stap,najbolji od svih. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaki-zarko Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 Bravo,najbolji stap je moj stap kad budem nasao bolji javljam ali opet ce to biti moj stap,najbolji od svih. :yahoo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trenk Posted March 22, 2012 Share Posted March 22, 2012 evo ja sam prije nekih 15-ak dana otvorio temu, tražio mišljenje koji štap između centuri fbs i hi-s u verziji 13-3,5 lbhi-s sam bacao i probao ali fbs nisam nikada. tražio savjete (Jane je bio najača karika za savjet)...pronjuškao sve forumerazgovarao za raznim eminentnim šaranašima i na kraju sam zaključio da kupim fbs. Zaključio sam po pričama da hi-s štapovi koji su izrađeni do polovice 2010 godine su esteski savršeni a ovi poslje da se navodno slažu u drugim evropskim državema ove koje sam ja gledao vidi se na njima da to nisu FS-ove vodilice ,na mjestima se vide mrlje laka ima dosta neurednosti i da dalje ne nabrajam svako ko se imalo razumije primetiće dosta propusta u izradi... koristio sam prije century ng 13-3,5 stari model on je u prvoj sekciji dosta jači u odnosu na stari ng 12 ft u nedelju sam bio u ribolovu sa fbs ulovio sam sigurno 20 a možda i kojeg više šarana između 5 i 10 kglovio sam na nekih 70-80 m sa pla vrečicama, oduševilo me kako taj štap zamara i kontrolira ribu doslovno se osjeti svaki pokret ribe ljevo-desno nisam imao nikoga da mi dobavi hi-s iz engleske navodno tamo je sve domaća izrada, pasam se odloćio za centurymislim onako slikovito između FS i Caetury je kao između mercedesa i BMW-a , nemoš folati niti sa jednima 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shevchenko Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 evo ja sam prije nekih 15-ak dana otvorio temu, tražio mišljenje koji štap između centuri fbs i hi-s u verziji 13-3,5 lbhi-s sam bacao i probao ali fbs nisam nikada. tražio savjete (Jane je bio najača karika za savjet)...pronjuškao sve forumerazgovarao za raznim eminentnim šaranašima i na kraju sam zaključio da kupim fbs. Zaključio sam po pričama da hi-s štapovi koji su izrađeni do polovice 2010 godine su esteski savršeni a ovi poslje da se navodno slažu u drugim evropskim državema ove koje sam ja gledao vidi se na njima da to nisu FS-ove vodilice ,na mjestima se vide mrlje laka ima dosta neurednosti i da dalje ne nabrajam svako ko se imalo razumije primetiće dosta propusta u izradi... koristio sam prije century ng 13-3,5 stari model on je u prvoj sekciji dosta jači u odnosu na stari ng 12 ft u nedelju sam bio u ribolovu sa fbs ulovio sam sigurno 20 a možda i kojeg više šarana između 5 i 10 kglovio sam na nekih 70-80 m sa pla vrečicama, oduševilo me kako taj štap zamara i kontrolira ribu doslovno se osjeti svaki pokret ribe ljevo-desno nisam imao nikoga da mi dobavi hi-s iz engleske navodno tamo je sve domaća izrada, pasam se odloćio za centurymislim onako slikovito između FS i Caetury je kao između mercedesa i BMW-a , nemoš folati niti sa jednima Nek ti je sa srecom, dobre stapove si uzeo. Cisto cinjenica radi, FS stapovi se svi do jednog sklapaju iskljucivo u Engleskoj, sklapaju ih ukupno 7 razlicitih rod buildera, a uglavnom trojica.Standardna oprema na njima su 'slim SIC' provodnici, osim ako neko ne trazi specificno za sebe bilo koje druge i to spada pod 'custom built'. Free Spirit izbegava prodaju blankova van UK (jako retko se izadje u susret nekom rod builderu), bas zbog kvaliteta zavrsne izrade/sklapanja.Mrlje od laka ne mogu da se vide, jer laka-nema, to sto se vidi kad se gleda u blank je goli polirani karbon. Pozdrav 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trenk Posted March 23, 2012 Share Posted March 23, 2012 e sada ovo su koisne informacije u vezi FS ,imam na umu uzeti i komplet bacaćkih štapova sljedeću zimu ,i sada neki su mi govorili uzmeš hi-s ive i sve pokrivaš njih nisam nikada probao a čitajući o njima po raznim forumima stekao sam dojam da su pono jaći od hi-s serije mora da ih probam ... ma vuče me nešto za FS od century jaćih modela već ovu godinu ču probati novi Foccal e samo da se je dokopati hi-s ive marem sa jedan ribolov pa odlućiti chevcenko --znam da FS nije lakiran mislio sam na lak preko konca na vodilicama , a možda sam ja naišao na štap koji je sklopio neki rod builder izvan UK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shiki Posted March 24, 2012 Share Posted March 24, 2012 Vlasnik sam HI-SIve stapova,i preporucujem ti ih od srca.Poz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted March 26, 2012 Share Posted March 26, 2012 Nije mi jasno uvjek pominjete shtapove razlicitih klasa evo i opet.His ive je u sporedbi sa century SP a Focali sa his obicni.Nemozesh porediti dva shtapa koja nisu u istoj klasi(pod ovom se podrazumeva brzina blanka,akcija shtapa i kvalitet izrade) odnosno nemozesh uporediti fbs i his kao ni ng sa his jer nema poredbe jednim sdrugim.Kako sam peco na ng i vec napiso da je mekan i da se savije do drshke onda je odlican na ribi.medjutim dodjesh na mesto gde ti fali tih 15 metara koje sa tim shtapom nemozesh da dobacish.To se meni desilo i shta da se radi.Da nosim dve garniture nepada mi napamet.Trebao mi je shtap koji ce da odradi ono shto i ng odnosno da sa 70 gr olovom slobodno zabaci i na 30 i na 90 metara a i sa 105 gr olovom i pva zabaci 130,da bude lagan i tanak i da bude brze akcije.Kako sam skoro sve zivo probo(najblize su mi bili focali medjutim veoma jaci od hisa) odlucio sam se za spirite i do dan danas nisam zazalio.Nije to najbolji shtap i da baca neznam kakve terete na neznam kojoj daljini.Al da pokriva skoro sve zive situacije - to da.Ako nepeceate na vece daljine odnosno do 100 metara znam dosta shtapova koji su odlicni-medjutim kazem opet da ima i od njih bolje al su retki i nemozesh ih isprobati.To neznaci da netreba isprobati neshto vec dok nisi siguran neuzimaj.Licno ja kad sam imo daiwe magnum taper mislio sam da su najbolji i da pokrivaju sve,peco takmicenja u isto vreme sa century ng i mogu sigurno da kazem da je daiwa bolji shtap od ng-a.Medjutim dosho do situacije gde imaju limit ti shtapovi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ridik 1 Posted March 27, 2012 Author Share Posted March 27, 2012 drugari hvala na izdasnim savetima , pozdrav , Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts