Tonac Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Jos nisam nasao najlon da je ispod 0.30 a da ne prsne ili pri jacem izbacaju, ili na neku tezu travu ... Ima li ko preporuku,a da nije struna? Kupio sam neki skupi JRC u metalnom fensi pakovanju, i bacio pare, jer je to najgore smece od najlona koje sam ikada video. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiza-Bg Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Jos nisam nasao najlon da je ispod 0.30 a da ne prsne ili pri jacem izbacaju Neces ni naci...Bez shoka sve ispod 0.35 ce ti pucati, a ako koristis bacacke motke 3.5lb i jace ,moze ti se desavati da pukne i najskuplji 0.35. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonac Posted April 17, 2012 Author Share Posted April 17, 2012 Kizo, sta je shok ? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiza-Bg Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 konac(0.20plus)ili deblji najlon(npr0.40) koji ces nadovezati na osnovni tanji najlon-obicno poslednjih 7-8metara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
protic92 Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 probaj GArdner gt 80,ja sam pecao sa njim prosle godine,i ni jednom mi nije pukao,stim da je bio 0.35 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejandex Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 probaj colmik - norge Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Daiwa HT 0.26 izdrzava bez shoka pristojne daljine,olovo 80gr.....problem je samo naci ga..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 mislim da ti g-line flex nece pucati a ako i on puca , lepo sok predvez pa nema pucanja- za sok mozes i deblji najlon recimo 0,38 i stavis 6-7 metra . Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 ProLogic XLNT, provereno!!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ceronimus Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Bas tako-Prologic XLNT (odlican a pritom nije skup) + shok i zapinji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Bas tako-Prologic XLNT (odlican a pritom nije skup) + shok i zapinji... Ja sam ga za krace daljine (80-100 m) koristio i bez shoka... Bez ikakvih problema i kidanja. S` vremena na vreme ga skratim par metara, i samo pici...Doduse 0.30 mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivankole Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Prologic XLNT 0.30 i bilo koji šok predvez!!! Dobar cvor i udri, nema šanse da pukne pri zabačaju!!! Ja za komercijale koristim 0.28 i nikad puko Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 druze sa sokom cu da bacam i 0,18 strunu a bez soka do 90 gr. olovo sigurno ne puca g-line flex 0,30 i to ti je provereno , Link to comment Share on other sites More sharing options...
leskovcanin Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 shok obavezno, a ispod shoka sta god da stavis samo da nije ispod 0,25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonac Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 Kizo hvala na objasnjenju. Ostalima hvala na preporukama, definitivno da probam taj prologic, i prijatelj mi to pomenu da je cuo da je odlican najlon ... A gamakatsu neki, posto sam i na to naisao na forumu da se hvali, neko iskustvo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leskovcanin Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Ja koristim gamakatsu g-line flex i ne pada mi na pamet da menjam Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessha Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Pa evo G-line koji su ti preporucili je Gamakatsu ! Moze G-line, moze i XLNT samo nemoj da se za.ebes sa Colmic Norge-om (sto rece jedan kolega) jer to je sranje neopisivo ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Gardner surf cast crveni extra izdrzljiv najlon i po testovima mnogo vishe nosi nego sto je napisano a pri tom je dosta mekan da se lepo zabacuje (0.30) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Jos nisam nasao najlon da je ispod 0.30 a da ne prsne ili pri jacem izbacaju, ili na neku tezu travu ... Ima li ko preporuku,a da nije struna? Kupio sam neki skupi JRC u metalnom fensi pakovanju, i bacio pare, jer je to najgore smece od najlona koje sam ikada video. Ajmo ovako da bi ti dao preporuke treba mi da znam tezinu olova skojim bacash,tip shtapa i libraze i na koju daljinu tek onda ti mogu dati precizniji odgovor Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola1982 Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Ja sam za ovu sezonu uzeo gamakatsu g-line flex 0.30mm i mogu reci da najlon nije nista posebno, cak sta vise uopste mi se ne svidja...Veoma cesto slecu guzve sa masine, uvrce se strasno, prosecna nosivost, previse rastegljiv...Jedina po meni dobra stvar je sto se s' njim daleko baca, mozda dalje cak nego sa soft steel-om i to je to...Moje misljenje je da ovaj najlon ne moze da pridje technium-u ( kojeg sam koristio proslu sezonu ) ni po kojem pitanju, meni nije nista specialno bolji od soft steel-a, xlnt-a.Po meni nikako ne opravdava tako visoku cenu, mada mozda i gresim, mozda je nekom i dobar, ja iskreno nisam zadovoljan i necu ga ponovo kupovati... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkod Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 sufix xcelon 0,30 jak,mekan,dobar za daleke izbacajebez shoka 80g olova bez pucanja.a ove sezone za komercijalekoristim gardnerov hidroflo 0,28 za sada nemam nekih zamerki,isto bez shoka 80g olova do 90m i nije pukao.ali topla preporuka za xcelon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dejandex Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 za komercijale i ja koristim o,28prologic sa sokomnaravno i to kamasaki carp 0,38 ali za dunav ,dunavac,panjeve colmik norge me nikada nije izdao 0,35 i kalem od 1000m .Zbog cega je kolega nesa nezadovoljan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 Ja sam za ovu sezonu uzeo gamakatsu g-line flex 0.30mm i mogu reci da najlon nije nista posebno, cak sta vise uopste mi se ne svidja...Veoma cesto slecu guzve sa masine, uvrce se strasno, prosecna nosivost, previse rastegljiv...Jedina po meni dobra stvar je sto se s' njim daleko baca, mozda dalje cak nego sa soft steel-om i to je to...Moje misljenje je da ovaj najlon ne moze da pridje technium-u ( kojeg sam koristio proslu sezonu ) ni po kojem pitanju, meni nije nista specialno bolji od soft steel-a, xlnt-a.Po meni nikako ne opravdava tako visoku cenu, mada mozda i gresim, mozda je nekom i dobar, ja iskreno nisam zadovoljan i necu ga ponovo kupovati...prijatelju ali ti uporedjujes dve razlicite klase najlona. i cena j mnoooooogo razlicita izmedju tehnijuma i flexa tako da nemozes da uporedjujes . to je kao da uporedjujes recimo c3 stapove sa ng. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonac Posted April 18, 2012 Author Share Posted April 18, 2012 Jane, izbacujem uglavnom olova izmedju 60 i 80 grama, da kazemo sa tim najlonom bih najvise izbacivao 80 grama... stap je dvodelni 3,60 , ili teleskop akcije 50 do 100 grama...librazu ne znam. Najveci problem je kad hocu da izbacim daleko, dosta puta mi pukne olovo pri zabacaju. Pecam najvise na divljoj vodi, bez prepreka u vodi. I da, govorimo o klasi cena do 1500 dinara ... Hvala svima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikola1982 Posted April 18, 2012 Share Posted April 18, 2012 prijatelju ali ti uporedjujes dve razlicite klase najlona. i cena j mnoooooogo razlicita izmedju tehnijuma i flexa tako da nemozes da uporedjujes . to je kao da uporedjujes recimo c3 stapove sa ng.Cena nije mnooooooogo razlicita, ali razlika izmedju technium-a,soft steel-a i gamakatsua jeste...cena gamakatsua kod nas:http://www.topfish.r...per-g-line-flex cena technium-a invisitec u nemackoj, kod nas ne mogu da nadjem sait, ali verujem da moze samo da bude samo niza...koliko se secam cena techniuma i to sve tri verzije je u capriolo-u koji je uvoznik shimano-a za srbiju je bila manja nego u nemackoj...http://www.fettekarp...98kg-1090m.htmlhttp://www.angelspor...-lb-spulen.html evo i cena soft steel-a:http://www.fettekarp...09mm-1320m.htmlhttp://www.angelzent...Soft-Steel.html Tonac, mislim da XLNT 0.30mm zavrsava posao u tvojoj situaciji, pogotovo ako ne koristis PVA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts