Jump to content

Vde Tutti Frutti Boila Pomoc

Recommended Posts

mozes sa vde  2+6   ali neko je spomenuo dt , a nju nesmes u toj kolicini jer je za divlje vode prejaka dt u toj kolicini . iskren da budem za divlje vode ja dt koristim u kapima ili do najvise 1 ml na 500gr mixa. 

On 2/10/2013 at 12:31 AM, TasinCarp said:

Evo da ti pomognem ovo peca sigurno...

VDE FRUIT MIX 1  kg
N TF Aroma 6 ml
VDE TF Aroma 3 ml
N Multimino 10  ml
VDE Aminozuren 10 g
Betain  10 g
VDE concentrate TF 5 g
VDE stimulator TF 7 g
VDE sladilo casein 10 g
Digest 5g
Jaffa eo
Niger seme 2 kasike

digest ti u ovom mixu nece vrsiti nikakvu funkciju on se sastoji 70% enzima koji sluze za razgradnju slozenih mesnih i mlecnih proteina (tripsin) a ovde se koristi fruit mix tako da bas i nema neke poente bolje ako dajes pare uzmi edit taste ili atratct pa stavi 5 g

On 2/10/2013 at 5:24 PM, idiot said:
digest ti u ovom mixu nece vrsiti nikakvu funkciju on se sastoji 70% enzima koji sluze za razgradnju slozenih mesnih i mlecnih proteina (tripsin) a ovde se koristi fruit mix tako da bas i nema neke poente bolje ako dajes pare uzmi edit taste ili atratct pa stavi 5 g

Ja stvarno nisam razumeo sta si hteo da kazes! Znaci ako je fruit mix on nema  mlecnih proteina? On se pravi od mlevenog voca?A sta je sa skrobom i probavom skroba na koji enzimi znacajno uticu? Jesi li siguran da Digest poseduje samo jedan enzim u svom sastavu?

On 2/10/2013 at 5:43 PM, GORANBILLY said:
Ja stvarno nisam razumeo sta si hteo da kazes! Znaci ako je fruit mix on nema  mlecnih proteina? On se pravi od mlevenog voca?A sta je sa skrobom i probavom skroba na koji enzimi znacajno uticu? Jesi li siguran da Digest poseduje samo jedan enzim u svom sastavu?

Ajde sada doradite taj recept pa recite kako peca ali tek posle pecanja.. 

pozdrav...

On 2/10/2013 at 5:43 PM, GORANBILLY said:
Ja stvarno nisam razumeo sta si hteo da kazes! Znaci ako je fruit mix on nema  mlecnih proteina? On se pravi od mlevenog voca?A sta je sa skrobom i probavom skroba na koji enzimi znacajno uticu? Jesi li siguran da Digest poseduje samo jedan enzim u svom

nzm koji enzimi pomazu u razlaganju skroba ali znam da je koriscenje digesta primarno predvidjeno za poboljsano varenje proteinskih mixeva i jer sadrzi enzime koji razlazu proteine na manje i vece lance aminokiselina pa je jesaranu 'olaksan' posao varenja tj pre ce ih svariti pa ce moci  da jede vise boila

ako zelis da pomognes u varenju skroba (ugljenih hidrata) vazan je betain hcl i csl ili melasa i malo ih ostavis da provriste tako ce se slozeni seceri 'raspasti" na manje molekule koji ce pre izaci iz boile i pre privuci ribu i on ih pre svariti

nemam pored sebe kutijicu digesta na vikendici su mi ali mislim  da sadrzi trypsin , hemotrypsin (enzimi koji razlazi proteine do dipeptida)  i lyzin(aminokiselina koja je najcesce prva po deficitu u saranovoj ishrani)  i jos koju aminokiselinu

licno u "lagane" mikseve ne stavljam digest ali ne kazem da sam u pravu jedinno vas molim da ne preterujete sa tim npr 10 g po kili jer cete saranu napraviti s*anje u stomaku. :pardon:

On 1/17/2013 at 5:15 PM, rale said:
:wacko:  :wacko:  :wacko: Kuku meni,ja odustajem,ovde ima sto razlicitih recepata i sad na kraju sta covek da pomisli-dali zajebavaju ili misle ozbiljno! :crazy:

brate pravi i ti svoj novi recept to je car pravljenja boila da ga dobijes na svoju ponavljam SVOJU :yahoo:

On 2/10/2013 at 8:58 PM, idiot said:
brate pravi i ti svoj novi recept to je car pravljenja boila da ga dobijes na svoju ponavljam SVOJU :yahoo:

a ako neznam sta je digest a stavim ga na spisak pa sutra otvorim forum kad ono neko napisao-de ces to ,to nevalja tu a moze malo al nemora a ako se ja pitam ja bi stavio nesto drugo,pa se posvadjate i kad ja sve to procitam ,ostaje mi da se vratim na kukuruz i kupovne boile  :pecanje2:

Evo da ti pomognem ovo peca sigurno...

VDE FRUIT MIX 1 kg
N TF Aroma 6 ml
VDE TF Aroma 3 ml
N Multimino 10 ml
VDE Aminozuren 10 g
Betain 10 g
VDE concentrate TF 5 g
VDE stimulator TF 7 g
VDE sladilo casein 10 g
Digest 5g
Jaffa eo
Niger seme 2 kasike

A aditiv od VDE?......

Mislim da je N TF 6ml puno.... a,onda jos i 3ml VDE....

Pogotovo za divlju vodu,ako stavis sve sto si napisao i jos aditiv od VDE mozes dobro pecati i bez tecnih aroma........provereno....

A od mixa bih uzeo neutral...

N Multimino mozda samo spolja...

Mada svako zna svoje i peca kako hoce..... :yahoo:  :yahoo:  :yahoo:

• 12 years later...