dalibor Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 zanima me koja je razlika izmedju stapova od 12 ft i 13 ft dali je upitna samo duzina stapa ili sta kome odgovara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 ovo je bilo u temi odavno. Svakome odgovara razlicna duzina shtapa.Duzina ni je presudna i dalekom izbacaju.Josh ifra uloga duzina drshke shtapa odnosno razmak od rolerhultera do zadnjeg rukohvata Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 Duzina stapa nije presudna za daleke izbacaje ,ali kad vidis da svaki ko ima potrebu da baci daleko uzima 13ft Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalibor Posted September 8, 2012 Author Share Posted September 8, 2012 ovo je bilo u temi odavno. Svakome odgovara razlicna duzina shtapa.Duzina ni je presudna i dalekom izbacaju.Josh ifra uloga duzina drshke shtapa odnosno razmak od rolerhultera do zadnjeg rukohvata Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalibor Posted September 8, 2012 Author Share Posted September 8, 2012 Koja duzina drske odgovara za daleke izbacaje? Pod koje stapove spadaju chub outcast 50 od 3,5 lb stapovi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted September 8, 2012 Share Posted September 8, 2012 Nisi bas razumeo sta je Jane rekao.Znaci netreba duzina drske da odgovara za daleke zabacaje,vec da odgovara tvojoj telesnoj kostitucii,ili veci raspon ruku trazi i vecu drsku i obrnuto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalibor Posted September 8, 2012 Author Share Posted September 8, 2012 ma nasluso sam se svega oko stapova i vise nemam pojma sta je tacno zato sam i pito ovde na forumu,neki tvrde da su 12ft stapovi za nize osobe neki da nisu neko mora drska da bude kratka a neki dugacka ja sam probo i 12ft a i 13ft i dugu i kratku drsku ali nisam bas neku razliku primetio meni vise igra ulogu koliko je tvrd stap ali opet me zanima posto kupujem nove stapove pa da cujem misljenja jer stapove moram da narucim iz vana pa da znam sta traziti jer u grckoj tesko ima opreme za saranski ribolov hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivankole Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Sto bi rekle neke gospodje NIJE BITNA DUZINA NEGO TEHNIKA Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Bitno je sve,od duzine stapa,libraze,duzina rukohvata,tvrdoca stapa i kad se sve to ukomponuje sa tehnikom ide u PM.Licno mislim da ti tehnika nevredi ako stap neodgovara nameni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggaazzii Posted September 9, 2012 Share Posted September 9, 2012 Naj bitnije sto tebe odgovara , ja sam par puta menjao stapove od 12ft i nisam naisao na univerzzalni stap ...trebami stap za deleko izbacaje i sa vecom librazom da bacam sa pva kesiama pa onda izgubis osecaj na izvadenje ribe , eve sezone sa kupio shimano tribal extrim 13ft 3lbs i daline lakse stignem i sa pva bacam mislim da su dosta elasticne ...da bodem jasnije stap iste proizvodje od 3lbs duzine 12 i 13 ft vise osecas ribu na 13ft tako da nikada vise necu koristiti 12ft makar i da pecam 10metara daleko od obale ....na kraju neznam da postoji univerzalni stap... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted September 10, 2012 Share Posted September 10, 2012 dalibor chub koji si pomenuo je odlican za pecanje da odradi sve osim tezine.Znaci parabolican shtap koji je osetljiv na ribi sa 100 gr ide bez neke velike tehnike i muke i iznad 120 metara al vec sa pva il tezinom se skracuje uvjeliko sve.I najbitnije druze dal ce da ti legne u ruke.Jupi i DAco imaju te shtapove pa mozesh ih probat il kad ja dodjem kod tebe u grckoj da isprobash moje samo su moji znatno skuplji Link to comment Share on other sites More sharing options...
dalibor Posted September 10, 2012 Author Share Posted September 10, 2012 Jane probo sam od jupi stapove dosta su precizni ali jupi ima 12ft meni treba stap koji moze da odradi vise situacija na vodi.ajde dogovorite se pa dodjite ovde na pecanje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spaiva Carp Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 (edited) Ja sada razmagljam ovu problematiku i resio sam da pecam sledecoj sezoni sa 13ft.181cm me je, i mislim da mogu da fino baratam sa 13ft (ovo okou fizickoj predispozicii)Tehniku zabacivanja za 13ft cu da savladam kad pocnem da baratam def.Dalje se ovisi od modela, akciju, lb. itd... Edited October 18, 2012 by Spaiva Carp Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma20 Posted October 18, 2012 Share Posted October 18, 2012 Uopste nije vazna visina bacaca, vec tehnika bacanja.Svako treba da proba sto vise vrsta stapova i da nadje sebe i sa duzinom i sa librazom stapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts