Jump to content

Prologic T-Carp Ili C2 13Ft 3.5Lb

Recommended Posts

Ljudi razumite me,bio sam uzbudjen kada sam procitao o koliko se metara radi.Ja pripadam toj Billy-jevoj nekolicini koja ne ide preko 90m.Iako imam FS HIS-ive i Shimano AT,visok sam185 i imam95kg i ne toliko losu tehniku bacanja.Zasto bacih tolike pare uzalud?

lepo nap[isao 105gr olovo bez BOILE! sta ima nejasno . sa boilom manje .

basijana na naj sirem delu ima dud preko svi koji su pecali tamo znaju koliko ima . za prvi maj sam ga okitio sa par sistema dali je to problem baciti 130m????

ako jeste onda nekolicina nas to samo moze a koliko ja znam svi iz petrovaca i putinaca mogu da bace .

SAMO OLOVO 105 GRAMA IDE I NA 150 SA STAPOM C2 JA KAZEM DA IDE MAKAR GA SLOMIO !!!

ako ima potrebe bacam i na 50m ali teze 8P :rofl: . i ja zavrsavam pricu . za c3 nisam imao para tcarp mi nije siguran tj nekako mi tanak i ostao sam na c2 malo tezi od c3 i deblji . za sve pare je uradjen .

Svaka cast onome ko baci 3 puta uzastopno na isto mesto(spot 5x5m) na vise od 140metara.

Spod stap pa udri kilometre :) Svi govore neke velike cifre ali u proseku netreba bacati vise od nekih 120m

na vecinih komercijala, kao sto neko rekao u nekom topiku samo kod nas postoji 'bacaski stap'.

Prosle nedelje sam uzeo zadnja 3x T-carp stapa 12Ft 3.25 koja su imali u carpologiji(tako su mi rekli).

Jos nisam imao vremena da isprobam, ali na prvi pogled mi se jako svidjaju, tanak malo krut bas napravljeno meni :)

• Like 1

On 10/8/2012 at 8:13 PM, ficko said:

Svi govore neke velike cifre ali u proseku ne treba bacati vise od nekih 120m

Ako je to prosek, onda to znaci da uglavnom pecas na daljinama od 100-140 metara?

Gde?

Na moru?

Jezeru?

Ako je na jezeru, onda na kom?

I koliko cesto?

Jbte, ovde sve bacaci...

On 10/6/2012 at 7:31 PM, GORANBILLY said:

Izgleda da u Srbiji jedino nekolicina ljudi ukljucujuci mene ne moze da prebaci 90m!

Jbga druze, kad pecas po kojekakvim barama i kadama...

A i slab si u ruke...

I imas losu tehniku...

I debeo ti najlon...

I nemas LC masinice...

I nemas bacacki stap...

I uopste nisi faca jer ne mozes da bacis preko 140-150 metara...

A pecas sarane preko 20 kg?!

Kako bre to uspevas?

Meni sad nista nije jasno...

On 10/8/2012 at 8:37 PM, nebojsa1 said:

Ako je to prosek, onda to znaci da uglavnom pecas na daljinama od 100-140 metara?

Gde?

Na moru?

Jezeru?

Ako je na jezeru, onda na kom?

I koliko cesto?

Jbte, ovde sve bacaci...

Jbga druze, kad pecas po kojekakvim barama i kadama...

A i slab si u ruke...

I imas losu tehniku...

I debeo ti najlon...

I nemas LC masinice...

I nemas bacacki stap...

I uopste nisi faca jer ne mozes da bacis preko 140-150 metara...

A pecas sarane preko 20 kg?!

Kako bre to uspevas?

Meni sad nista nije jasno...

Sere me brate da upecam veliku ribu na 80m. :pardon:

ja spadam u nekolicinu koja ne moze da veruje da bilo ko, iole normalnom opremom, ne moze da baci odgovarajuce olovo na 110m. :pardon:

To nema mnogo veze sa realnim pecanjem i cesto nema veze sa uspehom u ribolovu ali eto ako vec o tome pricamo... predvez sa mamcem, pva, vetar u lice, su stvari koje komplikuju stvari pa je tada i 90m pojam i za ozbiljniju opremu...

• Like 1

On 10/9/2012 at 9:06 AM, milancheshow said:

ja spadam u nekolicinu koja ne moze da veruje da bilo ko, iole normalnom opremom, ne moze da baci odgovarajuce olovo na 110m. :pardon:

To nema mnogo veze sa realnim pecanjem i cesto nema veze sa uspehom u ribolovu ali eto ako vec o tome pricamo... predvez sa mamcem, pva, vetar u lice, su stvari koje komplikuju stvari pa je tada i 90m pojam i za ozbiljniju opremu...

Kao i uvek!

Svaka ti je na mestu!!!

Na temu o daljini zabacivanja se vec pisalo na forumu ali hajde opet da se malo raspisemo na tu temu. Izgleda da su mnogi izgubili pojam o daljini! Fudbalski teren koliko se secam je duzine 100-110m,cenim da smo svi bili na njemu pa mozemo da uporedimo daljine zabacivanja sa fudbalskim terenom. Ja znam par ljudi koji zaista mogu daleko da zabace i skidam im kapu na tome,ali kao i sve u zivotu i zabacivanje je 70% vezba,znaci ako cesto pecas ili imas vremena da na livadi vezbas zabacivanje velika je verovatnoca da ces u nekom momentu uspeti da dobacis (prebacis) tih famoznih 100-130m. Ali ako kao ja i dosta ljudi sa ovog foruma ides jednom mesecno na pecanje npr dnevno pecanje na Miki i to ako ugrabis nema tu price o nekom extremnom zabacivanju. Ako se i desi da izbacis tesko da ces sledeci put uspeti da bacis olovo priblizno predhodnom zabacaju. :unknw:
  • Like 1

• 2 months later...

Koristim Prologic C2 13Ft 3,5lb, stapovi su parabolicne akcije odnosno deluju "mekse" i odlicno se ponasaju pri vadjenju ribe. Prva karika je 50 i imaju veoma lepu boju koja varira od tamno braon do neke zelene u zavisnosti od ugla i svetlosti (ako to nekog uopšte zanima). Mislim da su izuzetno dobri sto se tice odnosa cena - kvalitet. Sto se tice izbacaja (vidim da je bilo dosta reci o tome) sa olovom od 100gr dostignem nekih 140m. T-carp nisam imao prilike da probam ali dosta hvale taj stap. U svakom slucaju ko se dvoumi neka proba i jedan i drugi ako ima prilike pa ce sam odluciti.Pozz

On 10/9/2012 at 7:21 PM, GORANBILLY said:
Na temu o daljini zabacivanja se vec pisalo na forumu ali hajde opet da se malo raspisemo na tu temu. Izgleda da su mnogi izgubili pojam o daljini! Fudbalski teren koliko se secam je duzine 100-110m,cenim da smo svi bili na njemu pa mozemo da uporedimo daljine zabacivanja sa fudbalskim terenom. Ja znam par ljudi koji zaista mogu daleko da zabace i skidam im kapu na tome,ali kao i sve u zivotu i zabacivanje je 70% vezba,znaci ako cesto pecas ili imas vremena da na livadi vezbas zabacivanje velika je verovatnoca da ces u nekom momentu uspeti da dobacis (prebacis) tih famoznih 100-130m. Ali ako kao ja i dosta ljudi sa ovog foruma ides jednom mesecno na pecanje npr dnevno pecanje na Miki i to ako ugrabis nema tu price o nekom extremnom zabacivanju. Ako se i desi da izbacis tesko da ces sledeci put uspeti da bacis olovo priblizno predhodnom zabacaju. :unknw:

nemozes da uporedjujes teren i vodu zato sto voda vara, mislim da dosta ljudi znaju na sta mislim

• 1 month later...

E ja koristim PL T carp 13" 3,5Lb  , pretezno koristim Fox Inline 85gr olovo i zanima me dali sa njiim moze pustiti na 100m + sa PVA kesom znaci verujem da je to oko 120gr u kompletu sve , nisam bio u prilici da to testiram jer nisam isao na takve vode , ali planiram ove god :D Inace ja sa 85gr vrsim sav posao eto na primer Zabalj Jegricka taman pustim pod drugu obalu ... sto je meni dosta nisam jos probao sa 100gr da bacam .