ria 1 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Svi osim Bisera ,koji su u ovom postu dali svoje top secret recepte,po mom skromnom misljenju,su postali zavisnici "MODERNOG SARANSKOG RIBOLOVA"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
razotevs Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Svi osim Bisera ,koji su u ovom postu dali svoje top secret recepte,po mom skromnom misljenju,su postali zavisnici "MODERNOG SARANSKOG RIBOLOVA"...zasto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ria 1 Posted April 10, 2013 Share Posted April 10, 2013 Samo konstatacija.Nista licno.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandarx Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 Nije neki top secret ali interesuje me misljenje: Cetcer sbs mix plum&sellfish 500gRiblje brasno 450gmleko u prahu 50g Sbs amino- 20mlglm extract -10gliver atract -10gbetain- 25goil- 25mlAroma plum shellfish - 10ml Mozda bih dodao jos neke sitnice zasladjivac, malo alkohola... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted May 9, 2013 Share Posted May 9, 2013 QuoteNije neki top secret ali interesuje me misljenje: Cetcer sbs mix plum&sellfish 500gRiblje brasno 450gmleko u prahu 50g Sbs amino- 20mlglm extract -10gliver atract -10gbetain- 25goil- 25mlAroma plum shellfish - 10ml Mozda bih dodao jos neke sitnice zasladjivac, malo alkohola... Probaj umesto ribljeg brasna neki riblji mix da ubacis neki fish mix,izbaci mleko u prahu, ostalo je ok, mada po preporuci jednog kolege ja radim sa odvojenim aromama plum-a i shellfisha 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted May 17, 2013 Share Posted May 17, 2013 @ A DA LI JE NEKO IKADA EKSPERIMENTISAONA SVOJ NACIN BEZ VEC SPREMLJENIH MIKSEVAOd 1998.godine pecam na svoje mikseve. Ponekad sam probao sa gotovim, pa nešto kao dodavao i eksperimentisao, ali se uvek vraćao svojim.Promenio sam na stotine recepeta i složenih sastojaka i uvek nanovo shvatao da to sve baš i nemora tako.Mislim da je osnovna poenta u poverenju u nešto što se složi u miks i napravi bojla. Kada se stekne sigurnost u sopstveni miks, sve ostalo dolazi samo po sebi.Napisaću jedan jednostavni:Pravljenje baze za nekoliko narednih mikseva:1,5 kg sojinog brašna2 kg kukuruznog brašna1,5 kg heljdinog brašna1 kg pšeničnog griza0,3 kg mleko za telad u prahu0,3 kg pšenične klice nepržene0,3 kg surutka u prahu0,3 kg uljane repice.Smestiti u kantu i koristiti po potrebi u svojstvu bindera. Jedan miks:60 % prethodnog bindera15 % ribljeg brašna (varijanta po volji)5 % nekog mlečnog proteina (80-90% proteinske vrednosti)7,5 % samlevene zrnaste ptičije hrane7,5 % mešane žute i crvene jajne ptičije hrane2,5 % Haitcovog robin reda2,5 % krilovog brašnaHemija:Hemijom se puno nebavim i neeksprimentišem,Standardno: Mesno-voćna aroma ili mesno-mlečna aroma, atrakt, ulje i zaslađivač. Nesto vrlo slicno ovome i ja radim, tako da razumijemo se :-) I nikad nisam (niti cu) koristio gotove mikseve, po meni je to previse bacanja para. Upola cijene gotovog miksa moze se napraviti bolji miks, garantujem!Neka se niko ne uvrijedi ali po meni gotovi miksevi su izmisljeni za snobove. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jovica75 Posted May 26, 2013 Share Posted May 26, 2013 Ja umesto ribinog brašna koristim jednu crvenu hranu za akvarijumske ribice, koja kod nas zovu (džiger), znam da obiljava betakarotinom, a posebno stavim od nje kad pravim mesne bojle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Sto se mene ticedanas sam nesto dobre volje,uz cestitku za novu godinu evo i nesto od mene300 gr. red hering mix300 gr. skvid o. mix200 gr.byt mix50 gr robin reda 20 ml. nutramino10 gr liver atrakt10 gr.liver puder10 gr glm ekstrat 5 ml. monster crab 2 ml.svit plum450 gr jajaNa nutrinom sajtu pise da ne treba mesati nutramino sa liver powderom ili exctractom zato sto to nutramino vec sadrzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Evo od mene jedan mix 30% Quench mix (Solar)15% Megablend Red15% Mleveni pelet10% Supercarp VDE (Hrana)10% Supergold 60 (CC Moore)10% Sojino brasno10% Vitamelo (CC Moore) ili 10% Rennet Casein (Nutra) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Znam da nije za ovu temu ali se mnogo spominjao. U Autosportu NS & BG je stigao O&S mix. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasinCarp Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Na nutrinom sajtu pise da ne treba mesati nutramino sa liver powderom ili exctractom zato sto to nutramino vec sadrzi...Neko je bas to pomesao i bas se pokazalo dobro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teca Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Moze li mi ko reci za Dunav u ovo doba godine koju aromu sa puka mix-om Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricba Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Evo jedan provereni jednostavan mix koji je meni lepo pecao ove cele sezone. Malo da osvezimo temu, i za sve ''gundjalo'' kolege koji samo stavljaju negativne komentare po ovom forumu da dam podsticaj da pokazu nesto jer nije nista lose kad pomognes nekom. Sto vise kul je, probajte SBS Catcher mix Tutti Frutti 1kg28 ml Multimino Nutra20g GLM Melegb6g hc1 Nutra3ml sweetner Nutra5ml tf Richhworth8 kapi bergamot oil Nutra10 jaja. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonac Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Ovaj miks za Dunav? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Ovo na Dunavu ne pije vodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
coja Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Moze li mi ko reci za Dunav u ovo doba godine koju aromu sa puka mix-omProbaj samo sa Pukom bez arome ili stavi tek malkice 1 ml fr.kobaje skoljke neke...mislim da aroma nije presudna zna pre da pokvari nego ubrza griz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricba Posted December 15, 2014 Share Posted December 15, 2014 Ovaj miks za Dunav?Jarak, Vir, Kasapska Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkd Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Donji je za svaku vodu taj gore je malo jak za divlju vodu i treba da se oslabi po zelji al zato pecaju svugdeA za koju kilazu je ovo? Pretpostavljam da je za 1 kg bojli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkd Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 @ A DA LI JE NEKO IKADA EKSPERIMENTISAONA SVOJ NACIN BEZ VEC SPREMLJENIH MIKSEVAOd 1998.godine pecam na svoje mikseve. Ponekad sam probao sa gotovim, pa nešto kao dodavao i eksperimentisao, ali se uvek vraćao svojim.Promenio sam na stotine recepeta i složenih sastojaka i uvek nanovo shvatao da to sve baš i nemora tako.Mislim da je osnovna poenta u poverenju u nešto što se složi u miks i napravi bojla. Kada se stekne sigurnost u sopstveni miks, sve ostalo dolazi samo po sebi.Napisaću jedan jednostavni:Pravljenje baze za nekoliko narednih mikseva:1,5 kg sojinog brašna2 kg kukuruznog brašna1,5 kg heljdinog brašna1 kg pšeničnog griza0,3 kg mleko za telad u prahu0,3 kg pšenične klice nepržene0,3 kg surutka u prahu0,3 kg uljane repice.Smestiti u kantu i koristiti po potrebi u svojstvu bindera. Jedan miks:60 % prethodnog bindera15 % ribljeg brašna (varijanta po volji)5 % nekog mlečnog proteina (80-90% proteinske vrednosti)7,5 % samlevene zrnaste ptičije hrane7,5 % mešane žute i crvene jajne ptičije hrane2,5 % Haitcovog robin reda2,5 % krilovog brašnaHemija:Hemijom se puno nebavim i neeksprimentišem,Standardno: Mesno-voćna aroma ili mesno-mlečna aroma, atrakt, ulje i zaslađivač.Koliko jaja ide na ovaj miks? AKo uopste ide? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taftabit Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 1,5 kg heljdinog brašna molim za pojasnjenje koje je ovo brasno , stvarno mi nije poznato Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted January 8, 2015 Share Posted January 8, 2015 Pa brasno od biljke heljde. Imas u onim prodavnicama gde se kupuje na meru a i u poljoprivrednim apotekama Link to comment Share on other sites More sharing options...
biser Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 @Tkd - Koliko jaja ide na ovaj miks? AKo uopste ide? Miks je dat u procentima.....Nije mi najjasnije tvoje pitanje. Ako pravis kilogram onda 10 jaja, ako stavljas vise tecne hemije, onda malo smanjujes broj jaja. Ja minimalno stavljam 7 jaja / 1kg miksa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tkd Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 @Tkd - Koliko jaja ide na ovaj miks? AKo uopste ide? Miks je dat u procentima.....Nije mi najjasnije tvoje pitanje. Ako pravis kilogram onda 10 jaja, ako stavljas vise tecne hemije, onda malo smanjujes broj jaja. Ja minimalno stavljam 7 jaja / 1kg miksa.Odgovorio si mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milutin Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 Da malo obnovimo temu! - 100g lt -94- 100g clo- 150g mlevena konoplja- 50g surutka- 50g brasno jetre- 50g robin red- 150g crvena pticija hrana- 150g soja brasno- 200g palenta toliko od mene,ostalo nemogu da napisem al mislim da je i ovo sasvim dovoljno! 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dukas Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Pa ovo je poznata materija,daj ono sto fali,tu tajnu koja je prestiz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts