rott Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 http://hr.wikipedia.org/wiki/Pivski_kvasac Link to comment Share on other sites More sharing options...
ria 1 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 I gde si ti Cika Neso nasao "aktivni suhi kvasac"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 MA ajde trpamo ga zbog vitamina B i ria ti si u pravu Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 ma os ti da pravis pivo ili boile ? napravio si bre nauku od dve reci a trecu krijes. vredjas tu ljude kako su glupi a ja se zajebavam naravno da tebe izvadim iz g...! pre neki dan sam te pitao nesto oko piva nisi imo blage o cemu pricam sad prosipas teoriju . ili kazi sta imas ili cuti . ne vrti se svet oko pivskog kvasca 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ria 1 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 hahhahha,nemoj me vise vaditi.Nikog nisam nazvao glupim! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Kada bilo ko pokusa na ovom forumu da napise nesto korisno pojavi se neki ''apsolvent'' sa ovakvim komentarima a pri tom nista pametno ne pise na temu,sto bi bilo korisno.Zato sledi gumica na sve ''gluposti'' koje sam napisao 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Kada bilo ko pokusa na ovom forumu da napise nesto korisno pojavi se neki ''apsolvent'' sa ovakvim komentarima a pri tom nista pametno ne pise na temu,sto bi bilo korisno.Zato sledi gumica na sve ''gluposti'' koje sam napisao ja sam se trudio da ne udaljim od teme ali da nesto izvucem iz Rije ali neide jbg. ali izgleda su se pivo i boile pomesale . ja jos na pivo nisam peco Link to comment Share on other sites More sharing options...
luta Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Pazljivo sam procitao sve postove i ono sto se trazilo o pivskom kvascu je napisano,nevidim sta tu nekome nije jasno?Lepo je objasnjeno zbog cega se koristi i koliko se dozira u mix prosto jednostavno A sad sto se od svega pravi nauka kao da je u pitanju nuklearna fizika to je vec nesto drugo.Ali evo da ustedim vreme i zivce svima idi na www.boilieacademy.com i tamo imas pod komponente objasnjeno o svakoj mogucoj vrsti kvasca a napisao je covek koji se u to debelo razume! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rott Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Quotehahhahahahhah,ova rasprava postaje zanimljiva.Rekoh da je Cika Nesa goglator pa sve svoje neznanje potkrepljuje goglom koju je u ovom slucaju postavio cetvrti musketar portos sa wikipedije.Odes na wikipediju i ukucas sirija,A ono med i mleko,najlepsa drzava,sunca puno i sve ostalo.A tamo danas krvoprolice.Da li znate vi musketari sta je uopste "AMILAZA". Ria, samo oshtro i na prvu! Brudera si mi nazvao "googlator" u neznanju, i zbog toga cesh da platish svima pivo. NEDAM brudera !!!Kojim slucajem da je neko napisao svojim recima o kvascu, kako bi onda njega nazvao? Ovako Google je glup i sve 5 .Ali.. aj sad da branimo Google, tj Wikipediju. Pogle na dnu stranice koju sam linkovao podnaslov " Izvori ". Nije bitno shto ja ne znam shta je pivski kvasac, ali cova koji je piskarao o istom, potkrepljuje svoje izlaganje literaturom i necijim radovima.Zato, ako ti nama neukima dokazesh - pokazesh na isti nacin kao i taj cova sa Wikipedije, slobodno i mene prozovi za googlatora, necu se ljutiti. Pitash josh , shta je "AMILAZA". Ne znam, al cu sad da izgooglam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Ria a da ti nama koji nemamo pojma lepo objasnis i stavis tacku na ovu temu?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ria 1 Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Drugovi,malo smo produskutovali o temi i lepo iskazali svoja misljenja.Nekada ,kao i na fudbalu nije bas svaki duel prijatan.ALi posle svake utakmice sedimo i pijemo pivo nasmejani.S toga cu i ja zavrsiti moje diskutovanje o ovoj temi, a mozda i moderatore da zamolim da izbrisu sve postove koji nisu prijatni za obicnog citaoca,te sajt nebi gubi na lepoti.Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
luta Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 QuoteDrugovi,malo smo produskutovali o temi i lepo iskazali svoja misljenja.Nekada ,kao i na fudbalu nije bas svaki duel prijatan.ALi posle svake utakmice sedimo i pijemo pivo nasmejani.S toga cu i ja zavrsiti moje diskutovanje o ovoj temi, a mozda i moderatore da zamolim da izbrisu sve postove koji nisu prijatni za obicnog citaoca,te sajt nebi gubi na lepoti.HvalaJa bih vole da znam o cemu ti pricas,jer to vise niko nemoze da razume,problemi tvoje prirode se nelece na forumu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Ja bih vole da znam o cemu ti pricas,jer to vise niko nemoze da razume,problemi tvoje prirode se nelece na forumu !hehhehe neverovatno....ne postoji tema gde se misljenja razlikuju a da se mi ne posvadjamo , kad kazem mi mislim na sve nas sa foruma u globalu, znam mnogo ljudi koji nece vise nista da komentarisu zbog toga....mislim da svi mi ustanemo na levu nogu ponekad i ne treba da se sve shvati licno....jbg misljenja se razlikuju i to je i normalno, sto ljudi sto cudi....verujem da Ria1 nije mislio bas tako, ipak su ljudi o kojima pricas stara garda i svi bi mi mogli od njih nesto da naucimo.....mada za Nesu ....? Salim se naravno, pozdrav za Zemunce! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggaazzii Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Gde tacno u Vranje ima da se kupi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggaazzii Posted March 2, 2013 Share Posted March 2, 2013 Da li je to ono sto nama odgovara http://www.max-medica.com/pivski-kvasac.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
zima Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Dali je pivski kvasac zamena za aditiv digest ? dali je njihova namena ista? Link to comment Share on other sites More sharing options...
badbunny011 Posted April 13, 2013 Share Posted April 13, 2013 zašto šarani imaju veliki stomak? pa od vašeg pivskog kvasca. Koristi se inaktivisani zbog svog sastava, a ne zbog tamo neke fermentacije( za koju je potrebno mnogo vremena i odgovarajući uslovi). Osim ukoliko ne želite da napijete šarka... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mika357 Posted April 14, 2013 Share Posted April 14, 2013 Da li sve to moze da zameni EDGE,mislim da skratim vreme oko trazenja? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare072 Posted May 8, 2013 Share Posted May 8, 2013 ja edge stavljam u svaki mix koji napravim,bilo vocni bilo mesni,i meni nesto lepo jer imam 4 kutijetine sbsovog istog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts