Jump to content

Lov Sarana U Usa

stefan becmen

Recommended Posts

Razmislimo ovako na primer,na nasim vodama apsolutno nema nikakve sanse da se ovako lovi posto je populacija sarana veoma mala.U zemljama sa takvom kolicinom sarana u vodama potpuno je normalno da nisu zasticeni.U evropi u mnogim zemljama nema vracanja upecane ribe,mora da se ubije i odnese sa vode.Mi smo ovde naprivili famu oko tih snimaka a pogledajte slike sa Mike onih cverglana koji su isto tako ziva bica a mi ih svi ubijamo i mrzimo(tu racunam i sebe) a stigao je u nase vode zahvaljujuci ljudima bez mozga.Sad isti ti ljudi daju sebi za pravo da odlucuju koja je riba da se ubije a koja da se pusti nazad i da se pazi,igranje boga moze da se olupa o glavu i te kako.Na kraju ovaj vid lova na ribu je mnogo humaniji od grabuljanja,plina,struje i sta ti ja znam vise kakvih zverstava koje su ovde smisljali u cilju kradje i pustosenja voda Srbije,toga se treba gaditi.

• Like 4

Slazem se sa konstatacijom da je bolji riblji fond svuda druge,samo kod nas nesto jako ''skripi''.Ocigledno da nismo rascistili mnoge stvari u glavama,pa zato nam se sve ovo i desava da nemamo vise ribe.Kad pogledam ove vode gde  se ribi dodje uz obalu i da saran ne bezi(cini mi se mrest u pitanju),da se moze strelom pogoditi i sama pomisao koliko ga imaju,uzas za nas same!

Gde smo mi dogurali a ko zna gde nam je kraj!

On 2/14/2013 at 11:06 PM, Dukas said:
Slazem se sa konstatacijom da je bolji riblji fond svuda druge,samo kod nas nesto jako ''skripi''.Ocigledno da nismo rascistili mnoge stvari u glavama,pa zato nam se sve ovo i desava da nemamo vise ribe.Kad pogledam ove vode gde  se ribi dodje uz obalu i da saran ne bezi(cini mi se mrest u pitanju),da se moze strelom pogoditi i sama pomisao koliko ga imaju,uzas za nas same!

Gde smo mi dogurali a ko zna gde nam je kraj!

Oni imaju toliko Sarana a pokusavaju da ga istrebe zato sto je invazivna vrsta ribe,a mi smo od sarana napravili skoro Bozanstvo a na divljoj vodi treba da dobro oznojis da bi ga upecao. Mislim da to vise govori o nama kakvi smo!!!

• Like 3

Tostolobik ne da se mresti nego razbija kako se razmnozava i na Dunavu,a pogotovo na Tisi ali ne moze on toliko da se namnozi,a mi da ga ne mozemo pojesti! :hi:

Cak sam i u ubedjenju da se mresti i amur kojem trebaju bas specificni uslovi za mrest ali dobijaju ci info sa voda iubedjen sam da se i on prilagodio i da se mresti za tisu sam ubedjen 100% da se mresti tamo.