Oskar Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 Kako da se u kućnoj radinosti plastificiraju olova ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko ne Posted February 14, 2013 Share Posted February 14, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
toma20 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Bas kao na snimku samo sto ces malo imati problema oko stelovanja jacine zagrevanja olova a i rerne. Ali kad namestis ruku ispadaju kao kupovna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ria 1 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Za to je dobro da u kucnoj radinosti koristis hladno plastificiranje.Postoji masa koja sluzi za plastificiranje kupacih kada.Dvokomponentna je i jedina zackoljica je sto je skuplja.Pa bi bilo dobro da u jednoj turi napravis dosta olova,kacis ih na kukice umacec,da bi ti se isplatilo.Malo je vise i razredis.A naravno ubacis i malo zelene boje pa ih ofarbas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Odes kod nekog ko radi plastifikaciju,kupis malo tog praha koji je kao puder,kupis ind.fen za 10ak evra u prodavnici alata,okacis olovo na zicu,ugrejes malo fenom (da se ne rastopi pazis),umocis u taj prah i ponovo malo zagrejes fenom i taj prah se pretvori u plastiku,razlije se kao ogledalo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko ne Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Vidi ovaj topic: https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=5785 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 A gde ima da se kupi taj prah? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Nekako mi se ne dopada rad sa Olovom pa makar to bilo i samo plastificiranje. S obzirom na vec nisku cenu gotovih olova ,osim ako neko ne misli za proizvodnju vecih kolicina licno Ja ovo ne bih radio.Nebojsa mogu ti poslati Gardnerovu boju , ima kafena i zelena, kutijica kosta 8 EU ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Hvala Vasile, kao da jesi!Pronasao sam u Bgdu...Po povoljnijoj ceni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenadd Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 Gde si je pronasao u Beogradu ako nije tajna i po kojoj ceni?Mozes i na pp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted March 16, 2013 Share Posted March 16, 2013 7e kilogram ako te zanima Link to comment Share on other sites More sharing options...
aqvacarp Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Ljudi pa valjda imate nekog komsiju koji se bavi plastificiranjem to vam je najbolje resenje , sem naravno prodavnice neke ako se moze . Inace gore je vec objasnjeno kako se to radi u domacoj radinosti . Pozdrav i srecno u plastificiranju . Link to comment Share on other sites More sharing options...
jessicasmith Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 can any one tell me the topic in English please?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted August 1, 2013 Share Posted August 1, 2013 can any one tell me the topic in English please??How to do at home lead coating. nesto tako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobaja Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 (edited) da ozivimo malo temu.ja ovako plastificiram.Imam cev koju sam naparvio na poslu, i u njoj je puder koji sam kupio preko interneta,ugradio sam u cev malo crevo od akvarijuma i na nju prikopcao pumpu za vazduh od akvarijuma.Tako se bolje i brze plastificira.Nema debelog sloja sve je jednako.A olovo zagrevam sa fenom bas kao i na ovaj na slici i u ovom videu. I to kratko nekih 15-20 sekundi.Posle se ostavi na kratko da se osusi i neide u nikakvu rernu ili bilo sta. evo ovako ja radim isto!! Edited June 18, 2014 by Kobaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Radio i ja ovako i kad vam udari o kamen ili neku stenu odma farba se skinu i na kraju digo ruke . A dok fox olova su drugacija nekako gumirana . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Posted February 2, 2015 Share Posted February 2, 2015 Ima vec pisano o tome evo linka https://www.exyucarp.com/forum/index.php?showtopic=5785 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Nije plastificirano, ali se možda nekomu sviđa. Prije nekog vremena, radio sam inventuru u torbici s olovima. Našao sam 15-ak neplastificiranih olova, pa sam mozgao, što bih s njima. Znam da većina forumaša niti ne plastificira olova, jer to zbilja nije niti bitno. Ali nekima koji su picajzla u duši kao i ja pa evo jeftinog riješenja i za to.Tada sam radio novu fasadu na kući pa mi je ostalo 0,5 L impregnacije.Olovo sam umočio u tekuću impregnaciju i ostavio tako sat vremena. Prije prosijani obični pijesak sam stavio u obično malo cijedilo za čaj. Sa cijedilom sam ravnomjerno posuo pijesak po impregniranom olovu. Ostavio sam olovo da tako odstoji preko noći. U jutro sam ponovno olovo s pjeskom umočio u tekuću impregnaciju.Nakon sušenja olovo izgleda ovako!http://i50.tinypic.com/2466h3s.jpgProbao sam ga oguliti ili ogrebati, čak sam ga bacao na beton i nisam ga uspio oguliti.Olovo je bez ikakvog mirisa!Umjesto impregnacije, možete probati i sa drvofixom.Ako sam nekomu pomogao sa idejom, bit će mi drago! http://www.cro-carp.com/forum/images/smilies/069.gif 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts