boza rus Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 boza rus, meni se cini da su to recepti sa ribolovackog bloga iz 2011 Ne poznajem coveka axaxaxa salim se malo nzm stvarno ima i mojih dorada a ima i nesto iz novina ali vecina je home made.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Da nije malo mnogo robin reda deset posto Link to comment Share on other sites More sharing options...
VLADA M Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 da li je PH vrednost vode ista na pola metra od obale i na 30 ili 50 metara od obale na "otvorenoj vodi" ? da li je PH vrednost vode ista na pola metra dubine i na 3 metra dubine?da li je PH vrednost vode ista u celom jezru ili reci ako je na jednom delu mulj,na drugom sljunak,na trecem potopljeni panjevi sa skoljkama,na cetvrtom je lisce koje pada sa drveca na dnu..... Imenjace ja mislio da te virus pustio?ali izgleda nije.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exyucarp Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Tema je boili za prolece. Vratite se na temu i diskutujte o PH u temi namenjenoj za to Link to comment Share on other sites More sharing options...
zima Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 QuoteNa ovu kombinaciju sam prošle godine u dva navrata imao dosta ulova na "Slezenu" u Moroviću čini mi se ako se nevaram u martu i aprilu. 100g crvena ptičija hrana200g sojino brašno150g kukuruznog griza150g pšeničnog griza100g mleka u prahu70g mlevene konoplje100g LT94 "CC moore"BetainStimulator jagoda "VDE"Concentrat jagoda "VDE"ZaslađivačAroma EA jagoda "nutrafruit"15 kapi eteričnog ulja bergamota Ovde 130g necega fali ili mi se samo cini ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boza rus Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 ako ti tako kazes samo mi nije jasno zasto si pre samo mesec dana na ovom istom forumu trazio recept za bananu kad vec imas proveren recept Nisam nikad pecao na boilu sa aromom banane pa sam zatotrazio recept...a posto nemam jos vozacku pa da mogu da biram gde cu napecanje prilagodjavam se uslovima a na basijani sa kim sam god pricao nasta si uhvatio sarana svi kazu na bananu a ja kad god odem ne uhvatim nista ili bude 1 ili 2 komada Link to comment Share on other sites More sharing options...
prdaaa Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Bozo nije sve u mamcu,lokacija-prezentacija to ti je najvaznije u prolece i kasnu jesen,leti kad riba jede mozes kako hoces ali ovo su ti osnove,na trecem mestu je mamac 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 bozo, napisao si navodno proveren mix za divlje vode i komercijale kome se kako si sam napisao moze dodati vocna aroma kakva je aroma banane...jedino ako na tom miksu ne pali tropsko voce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dejan RU Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 QuoteOvde 130g necega fali ili mi se samo cini ?Da, fali 130g bas tog sto ti se cini, kako si samo primetio? Strasno! recept prepisan sa blogaBravo mare072 tako je, ja znam da sam ga prepisao a neznam odakle. Jel mozes da objavis sa kog bloga je. Hvala. Inace u ovom tvom receptu sto si postavio ima mnogo nelogicnih stvari i nebi se slozio sa nekim dodacima koje si stavio mislim da nisu za prolece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip96 Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 Da li je neko ubacivao alkohol u boile za rano prolece dok je voda jos hladna zbog boljeg sirenja mirisa? Ako jeste zanima me koliko ml i da li se radi o 100% alkoholu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baraba.sa.sela Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 neki ljudi na forumu pokusavaju da budu pametni a ispadaju mnogo gluplji nego sto to stvarno jesu 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bdelitee Posted February 22, 2013 Share Posted February 22, 2013 [quote name="boza rus" na basijani sa kim sam god pricao na sta si uhvatio sarana svi kazu na bananu a ja kad god odem ne uhvatim nista ili bude 1 ili 2 komada pa kad nece da ti kazu na koji mamac pecaju najlakse je da ti kazu Banana ili Baka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip96 Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 neki ljudi na forumu pokusavaju da budu pametni a ispadaju mnogo gluplji nego sto to stvarno jesuAko se ovo odnosi na mene trebali ste direktno da mi kazete a ne " neki ljudi na forumu ". Smatram da ste trebali ako ste vec vi pametni da napisete odgovor na moje pitanje a ne da unosite pometnju na temi . Tako bi bili daleko zanimljiviji nego na ovaj nacin . Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
idiot Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Nisam nikad pecao na boilu sa aromom banane pa sam zatotrazio recept...a posto nemam jos vozacku pa da mogu da biram gde cu napecanje prilagodjavam se uslovima a na basijani sa kim sam god pricao nasta si uhvatio sarana svi kazu na bananu a ja kad god odem ne uhvatim nista ili bude 1 ili 2 komada lazu tako sam se ja jednom napecao na viru imao 8 komada od 6-10 ujutro i sve na glistu kad me oni pitaju ja kazem a neko meso sa puno predigest proteina ali realno to je i bilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
GORANBILLY Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 lazu tako sam se ja jednom napecao na viru imao 8 komada od 6-10 ujutro i sve na glistu kad me oni pitaju ja kazem a neko meso sa puno predigest proteina ali realno to je i biloA cemu to laganje,ja stvarno nerazumem ljude koji slazu na sta dobijaju ribu! Slagaces da bi ispao glavni baja tog dana koji je upecao xy riba a ostali gledali u tebe sa dozom divljenje prema vrsnom majstoru?! Ja to nikad ne bih uradio i ne radim,ako neko dodje i pita ja mu iskreno odgovorim i ponudim saku boila na koje pecam. Pa i taj je dosao da peca,paltio dnevnu dozvolu da bi upecao nesto i zadovoljan otisao kuci,i sad ja kako bih zadovoljio svoj ego slazem na sta radi riba i mogu da odem kuci i pricam kako su svi gledali majstora kako dere ribu! Glupost!!! 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
idiot Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 QuoteA cemu to laganje,ja stvarno nerazumem ljude koji slazu na sta dobijaju ribu! Slagaces da bi ispao glavni baja tog dana koji je upecao xy riba a ostali gledali u tebe sa dozom divljenje prema vrsnom majstoru?! Ja to nikad ne bih uradio i ne radim,ako neko dodje i pita ja mu iskreno odgovorim i ponudim saku boila na koje pecam. Pa i taj je dosao da peca,paltio dnevnu dozvolu da bi upecao nesto i zadovoljan otisao kuci,i sad ja kako bih zadovoljio svoj ego slazem na sta radi riba i mogu da odem kuci i pricam kako su svi gledali majstora kako dere ribu! Glupost!!!bilo je to pre 4 godine kad sam kretao da pravim boile nisam nista znao stavljao sam samo aromu u neki moj mix od 2 komponente pa mi je bilo malo smehotresno kako svi stavljaju boile gledaju koju popup u sta da dipuju a ja sarene nalupao na gluste iz baste debele crvene tada sam ja bio taj kome je trebala pomoc oko pravljenja boila sada kad pogledam na to tek vidim kolko su moje boile bile losije od njihovih i kolko sam tada imao srece evo recept boil skojim sam hranio (tad sam poceo da zapisujem) 500g riblje brasno skrnavo500g belo brasno tip za kolace nzm tacno11 ml crab vnd one tecne u bocicama d 50 ml da neka boila tako smrdi posle toga nisam postigao (vnd crab preporucujem za one koji hoce razvod) i to je to e da to je bilo prolece pa eto recept za prolece a sad shvatam zasto sam posle 4 sata pecanja (od pocetka hranjenja) prestao da dobijam ribe i hvala bogu otisao kucia ne brini govorim ja iskreno na sta dobijam ribe i podelim malo boila ako neko hoce da proba Link to comment Share on other sites More sharing options...
boza rus Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 bilo je to pre 4 godine kad sam kretao da pravim boile nisam nista znao stavljao sam samo aromu u neki moj mix od 2 komponente pa mi je bilo malo smehotresno kako svi stavljaju boile gledaju koju popup u sta da dipuju a ja sarene nalupao na gluste iz baste debele crvene tada sam ja bio taj kome je trebala pomoc oko pravljenja boila sada kad pogledam na to tek vidim kolko su moje boile bile losije od njihovih i kolko sam tada imao srece evo recept boil skojim sam hranio (tad sam poceo da zapisujem) 500g riblje brasno skrnavo500g belo brasno tip za kolace nzm tacno11 ml crab vnd one tecne u bocicama d 50 ml da neka boila tako smrdi posle toga nisam postigao (vnd crab preporucujem za one koji hoce razvod) i to je to e da to je bilo prolece pa eto recept za prolece a sad shvatam zasto sam posle 4 sata pecanja (od pocetka hranjenja) prestao da dobijam ribe i hvala bogu otisao kucia ne brini govorim ja iskreno na sta dobijam ribe i podelim malo boila ako neko hoce da probaPrijatelju na vecini komercijalnih revira je zabranjeno pecati na zive mamce ako te uhvate moze biti veselo...pozzz Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 ljudi jel vi stvano mislite da je aroma mamca jedini faktor uspeha u ribolovu? ... jel mislite ako neko ima udarce na mamce sa odredjenom aromom da je jedina bitna stvar otkriti koja je aroma mamca i uspeh je zagarantovan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
idiot Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Prijatelju na vecini komercijalnih revira je zabranjeno pecati na zive mamce ako te uhvate moze biti veselo...pozzzna viru je bilo dozvoljeno a sada se promenio vlasnik ne krsim ja pravila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip96 Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 ljudi jel vi stvano mislite da je aroma mamca jedini faktor uspeha u ribolovu? ... jel mislite ako neko ima udarce na mamce sa odredjenom aromom da je jedina bitna stvar otkriti koja je aroma mamca i uspeh je zagarantovan? Pozdrav Milance , ne mislim tako. Ali smatram da je od izuzetnog znacaja da navede sarana na to da proba mamac , kada on proba posle dalje mix radi svoj posao. Za kratka pecanja mislim da je jako bitna (noc - dan) jer saran nema puno vremena da bi kvalitet mixa odradio svoje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 filipe mlad si naucices ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srxa Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Filipe, Milanche hoće da ti kaže da kada plasiraš sistem u ”onih” pola metra kvadratnih, kada odradiš sve ostalo što se dobre pripreme i nalaženja pozicije za pecanje tiče, kada pročitaš vodu... onda na udici može da bude i nearomatizovani stiropor i da razvaljuješ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luta Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 aroma je samo tu da obeca da je u pitanju dobar mamac,a ako to nevalja dzaba i svaka aroma na ovome svetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Zavisi gde pecas.... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Ako preteras sa aromom onda nista i od najboljeg mixa.Ako neka kombinacija hemije neide dobro opet si pogreshio.Ima dosta polemike. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts