Fox Posted March 6, 2013 Share Posted March 6, 2013 Koji od ova dva stapa uzeti za pecanje na divljim vodama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackcarp Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Prologic C2 13F 3.5Lb 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKOLIC Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 PROLOGIC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 16, 2013 Share Posted December 16, 2013 Ako ces da vadis ribu iz panjeva....tesko da ce ti C2 pomoci. Toliko od mene Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tonac Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 A ja cu vam svima reci ovako Kad je riba ulazila u panj ove godine nije pomagalo apsolutno nista. Te mi je ta prica malo prenaduvana. Jednostavno mislim da panj nije parametar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 A zbog cega sluze tvrdji stapovi onda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 A zbog cega sluze tvrdji stapovi onda?Da ne ode u panj ali kad vec ode onda mislim da sam stap slabo moze da ti pomogne 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joca Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 FOX je ostriji stap Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Kada riba ode u panj ili čestak trske ili bilo koju drugu prepreku ne treba siliti i zatezati jer tako samo mozemo i ribu i pribor gadno da oštetimo iz ličnog iskustva znam. Da bez obzira koji štap bio riba kada udje u prepreku tu samo molite boga da izadje sam jer svako siljenje ribe moze da bude fatalno po ribu. Jednostavno se popusti bilo koji štap da imate i riba sama izadje kada oseti da je otpor oslabio i onda je vaša . A štapom od 5 i više libri samo ćete pokidati ribu i najverovatnije ostati bez najlona jer kada se upetlja u begu tu je kraj ako se sili .Izvinjavam se ako sam ofirao temu samo sam predočio da nijedan štap od gore pomenutih ili bilo koji drugi nečupa ribu iz panja A kada bih izmedju ta dva štapa birao izabro bi fox 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
joca Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 da upravu si Milivoj potpuno pitanje je bilo koji od dva pomenuta za divlju vodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Bitan je i najlon....ali u situaciji gde se peca blizu panjeva saran divljak, Prologic C2 nema nikakve sanse! Tebra protresi taj stap i bice ti sve jasno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 FOX je ostriji stapRekao sam fox je bolji za tu variantu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 ljudi moji meni nikako nije jasno sta vi pricate...pa cime se pecalo do pre par godina?! izadjite malo na dunav pa pogledajte sta je i kakav je prosecan ribolovacki stap jednog sarandzije... slinava germina izvadila X sarana divljaka iz panjeva a C2 nece... ispade da samo banderama treba pecati... neko je pomenuo u jednoj od tema kako za 200e moze da se kupi jedan solidan stap srednje klase... gde su to tri ribolovacka stapa srednje klase 600e?! mozda ovde na forumu, na vodi je to iznad svakog proseka! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Imam utisak uz duzno postovanje ako gresim da su svi odgovori dati od ljudi koji ne pecaju ni na jedan od ova dva stapa za koje se pitalo da se napravi poredjenje...tako da upropastismo coveku temu opet sa nagadjanjem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 ljudi moji meni nikako nije jasno sta vi pricate...pa cime se pecalo do pre par godina?! izadjite malo na dunav pa pogledajte sta je i kakav je prosecan ribolovacki stap jednog sarandzije... slinava germina izvadila X sarana divljaka iz panjeva a C2 nece... ispade da samo banderama treba pecati... neko je pomenuo u jednoj od tema kako za 200e moze da se kupi jedan solidan stap srednje klase... gde su to tri ribolovacka stapa srednje klase 600e?! mozda ovde na forumu, na vodi je to iznad svakog proseka!Milanče uz dužno poštovanje ja sam do pre tri godine pecao germinom iz panaja ne vadi ribu ni sveti ilija gromovnik ako sam ne izadje .A kamoli fox i prologic čovek je pitao za divlju vodu štap za ribu ako mu treba za panjeve tu samo buldožer pomaže Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Pa ne postoji stap koji nije za divlju vodu,na svaki ces da upecas ribu a ne panjeve i ne razumem podelu na stapove za divlje i pitome vode...mislim komercijalne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 ljudi moji meni nikako nije jasno sta vi pricate...pa cime se pecalo do pre par godina?! izadjite malo na dunav pa pogledajte sta je i kakav je prosecan ribolovacki stap jednog sarandzije... slinava germina izvadila X sarana divljaka iz panjeva a C2 nece... ispade da samo banderama treba pecati... neko je pomenuo u jednoj od tema kako za 200e moze da se kupi jedan solidan stap srednje klase... gde su to tri ribolovacka stapa srednje klase 600e?! mozda ovde na forumu, na vodi je to iznad svakog proseka!Milance tema je prologic c2 ili fox warrior za divlju vodu, a ne bambusova trska i golubije pero i moj pradeda sa somovima sa Sutjeske..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 znam sta je tema, upravo sam o c2 i pricao, da covek ne bi stekao krivu sliku o stapu... u prevodu, naravno da moze da peca njima na dunavu! ...itekako! ...a sta je bolje ne znam, jer nisam pecao sa oba... verovatno je fox bolji, posebno ako je skuplji... a bilo bi jos bolje da izuje 1300e za his200, posebno ako je pocetnik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 znam sta je tema, upravo sam o c2 i pricao, da covek ne bi stekao krivu sliku o stapu... u prevodu, naravno da moze da peca njima na dunavu! ...itekako! ...a sta je bolje ne znam, jer nisam pecao sa oba... verovatno je fox bolji, posebno ako je skuplji... a bilo bi jos bolje da izuje 1300e za his200, posebno ako je pocetnik...fox warrior kosta 80e ...ima i frugih stapova pored prologica.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pariguz Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 kakve sad veze ima guscije pero i bambusova trska,i tvoj pradeda sa temom Srkijan? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 znam sta je tema, upravo sam o c2 i pricao, da covek ne bi stekao krivu sliku o stapu... u prevodu, naravno da moze da peca njima na dunavu! ...itekako! ...a sta je bolje ne znam, jer nisam pecao sa oba... verovatno je fox bolji, posebno ako je skuplji... a bilo bi jos bolje da izuje 1300e za his200, posebno ako je pocetnik...Čemu takav sarkazam druže moj .Ko još ima tolike pare za štap čovek je pitao koji od ta dva na prologic sam pecao i znam kakav je ima ih jedan bišli član našeg tima foks sam držao tresao probao pa kupio što preporučujem i kolegi koji je pitao koji štap za dunav ja kažem fox .Ovo je forum da menajmo iskustva i učimo ja sam došao na jega da se družim i učim a Ne da isterivam pravdu rekla kazala prijatelju moj .A ne odmax da pričamo ociframa koje ja imam kao godišnje primanje to boli osećam se jadno i neravnopravno sa drugima jer neznam ni šta vam je taj his 200 za tolike pare .? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 fox warrior kosta 80e ...ima i frugih stapova pored prologica.... to niko ne spori... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Kada riba ode u panj ili čestak trske ili bilo koju drugu prepreku ne treba siliti i zatezati jer tako samo mozemo i ribu i pribor gadno da oštetimo iz ličnog iskustva znam. Da bez obzira koji štap bio riba kada udje u prepreku tu samo molite boga da izadje sam jer svako siljenje ribe moze da bude fatalno po ribu. Jednostavno se popusti bilo koji štap da imate i riba sama izadje kada oseti da je otpor oslabio i onda je vaša . A štapom od 5 i više libri samo ćete pokidati ribu i najverovatnije ostati bez najlona jer kada se upetlja u begu tu je kraj ako se sili .Izvinjavam se ako sam ofirao temu samo sam predočio da nijedan štap od gore pomenutih ili bilo koji drugi nečupa ribu iz panja A kada bih izmedju ta dva štapa birao izabro bi fox Slazem se sa tobom,pre bih izabrao meksi stap.parabolik,za pecanje u panjevima nego neku mocugu,kolac od 4-5 lbs.Za mene pecanje u panjevima,granju izgleda ovako-kocnica zategnuta maximalno,sedis pored stapova i na prvi potez sfingera povlacis stap u nazad,pokusavas da sprecis da riba ne ode u granje.Tu po meni previse krut i jak stap maximalno odmaze jer kida ribu ili puca najlon,meksi stap to mnogo bolje odradi,amortizuje.Ne poznajem ni jedan od ova dva stapa ali moj izbor bi bio onaj manje ostar. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Slazem se sa tobom,pre bih izabrao meksi stap.parabolik,za pecanje u panjevima nego neku mocugu,kolac od 4-5 lbs.Za mene pecanje u panjevima,granju izgleda ovako-kocnica zategnuta maximalno,sedis pored stapova i na prvi potez sfingera povlacis stap u nazad,pokusavas da sprecis da riba ne ode u granje.Tu po meni previse krut i jak stap maximalno odmaze jer kida ribu ili puca najlon,meksi stap to mnogo bolje odradi,amortizuje.Ne poznajem ni jedan od ova dva stapa ali moj izbor bi bio onaj manje ostar.Druze jesi li ti nekada pecao sarana divljaka na reci u krshu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nesa Posted December 17, 2013 Share Posted December 17, 2013 Nisam,a ti? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts