IlijaCTS Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Prva poslovna lekcija Covek poce da se tusira, odmah nakon sto je njegova zena zavrsila s tusiranjem, kad neko zazvoni na vrata.Nakon nekoliko trenutaka prepiranja oko toga ko ce da otvori, zena popusti, brzo se uvi u peskir i otrca niz stepenice.Na vratima ugleda Peru, prvog komsiju. Pre nego sto zausti, Pera joj rece:-Dacu ti 800 evra ako skines taj peskir.Nakon kratkog razmisljanja, zena skinu peskir i stade pred Peru naga.Pera joj odmah dade 800 evra i ode.Zbunjena, ali i uzbudjena zbog iznenadne srece koja ju je snasla, zena se opet uvi u peskir i ode na sprat.Posto udje u kupatilo muz je, i dalje se tusirajuci, upita:-Ko je to bio?-Pera, nas prvi komsija - odgovori ona.-Sjajno - rece muz - je li ti rekao nesto o tome da mi duguje 800 evra? Naravoucenije: Ako bitne informacije o zajmu i riziku blagovremeno podelite sa svojim akcionarima - mozete spreciti moguce neprijatnosti. Druga poslovna lekcija Dok je vozio auto, svestenik kraj puta ugleda kaludjericu. Zaustavi se i ponudi joj prevoz, sto ona i prihvati.Kaludjerica udje u auto, sede i prekrsti noge, razgrnuvsi tako svoju mantiju i otkrivsi svoja kolena.Svestenik baci pogled i zamalo ne napravi udes. Nakon sto je ponovo preuzeo kontrolu nad kolima, on lagano spustisvoju ruku na kaludjericino koleno...Kaludjerica ga pogleda i rece:-Oce, zar se ne secate 129. Psalma?Svestenik se trgne i duboko izvini, pa primora sebe da skloni ruku.Promenivsi brzinu on medjutim opet stavi ruku na njeno koleno.Kaludjerica mu opet rece:-Oce, zar se ne secate 129. Psalma?I jos jednom svestenik joj se izvini, rekavsi:-Oprostite, sestro, ali telo je gresno.Stigavsi do zenskog samostana, kaludjerica izadje, uputivsi mu znacajan pogled i ode. A svestenik stigavsi u crkvu, pozuri da uzme Bibliju i pogleda 129.Psalam. U njemu je pisalo: Idi napred i trazi, produzi dalje i spoznaces vrhunac slave. Naravoucenije: Ukoliko nisi dobro informisan o poslu koji radis, mozes da propustis sjajnu priliku. Treca poslovna lekcija Prodavac, sluzbenica i direktor odose na rucak i na stolu u restoranu nadjose staru uljanu lampu.Protrljase je, a iz lampe izadje duh u oblacku dima i rece:-Obicno ispunjavam tri zelje, ali cu ovaj put svakom od vas troje ispuniti po jednu.-Prvo meni - rece sluzbenica - zelim da budem na Karibima, da vozim gliser i da me ne interesuje nista na svetu. Puf! I ona nestade.Prodavac, u cudu, rece:-Ja sam sledeci! Ja sam sledeci! Zelim da sam na Tahitiju, da lezim na plazi sa mojom licnom maserkom i da zauvek budem okruzen pinakoladom i ljubavlju. Puf! I on nestade.-Ti si na redu - rece duh direktoru.A on rece:-Zelim da se ovo dvoje posle rucka vrate u kancelariju. Naravoucenije : Uvek pustite sefa da govori prvi. Cetvrta poslovna lekcija Vrana je ceo dan sedela na drvetu ne radeci ama bas nista. Zeka je ugleda i upita:-Mogu li i ja da sednem i da kao i ti ne radim nista celoga dana? Vrana odgovori: Naravno, zasto da ne?I zeka sede na zemlju ispod vrane, pa pocne da dremka. Iznenada se pojavi lisica, skoci na zeku i pojede ga. Naravoucenije: Ako mislis da sedis i ne radis nista, moras da sedis veoma, veoma visoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
AleksaVip Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 :good: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrvoje Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trimizor Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 :lolu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts