Blackcarp Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Molim ribolovce koji su koristili pomenute masinice da kazu iskustva,mane i prednosti i zakljucke tokom vadjenja ribe. HVALA Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Molim ribolovce koji su koristili pomenute masinice da kazu iskustva,mane i prednosti i zakljucke tokom vadjenja ribe. HVALAUltegru nisam probao ali BBLC staru imam vec dvije godine i sve joj je prednost sem tezine, ako imas lagane stapove sa tankim blankom nije bas preporucljiva za tu pricu, bolja je ultegra. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandarx Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Po meni mrtva trka samo je pitanje u vezi baita sta hoces nazad ili napred i bblc ima malo finiji rad... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted August 13, 2013 Share Posted August 13, 2013 xsa nema bajt cak ni bajt spulnu.Uopste nisu u istom rangu ni po kvalitetu ni po klasi.BBLC vuce daleko vise najlona.Ima vecu konusnu spulnu,ima jaci pogon,Bolje slaze najlon.Jeftiniji je i jedina mana je sto je tezak i sto neide rezervna spulna uz njega 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandarx Posted August 14, 2013 Share Posted August 14, 2013 Molim te mi razjasni razliku izmedju bait runer spunle i instant drag sistema na spunli sa kojim se sa pola kruga steze dril. Jedino sto moze da ima neko dugmence na spunli koje kada se pritisne odma steze na vec namesten dril. To sam negde cini mi se video ako na to mislis ,,nema bait runer spunu"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted August 14, 2013 Share Posted August 14, 2013 nema dugmence nego se bajt spulne steluje i mozes nastelovati poput standardnog bajt runera.A to sa pola krugom i nije pola grug nego malo vise dok kod bajt spulne mozes bukvalno nastelovati na tri zupca shto je samo trecina pola kruga.To nema nijedna qd ni instant drug mashina.Pecam na bajt spulni vec 6 godina a prosao sve daiwine qd i josh imam na markeru.Partner peca sa uletrege i aero techniume i znam sta pricam jer sve to proslo 100 puta u ruci 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleksandarx Posted August 15, 2013 Share Posted August 15, 2013 Dobro razumeo sam poentu ali nije toliko problem na ultegrama sto nema bait spunlu da bi se dobro pecalo da das prednost bblcu u toj meri. To je moje misljenje . Drugar peca na bblc a ja na ultegre i da me pita da se menjamo ne bih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackcarp Posted August 18, 2013 Author Share Posted August 18, 2013 Dobre su i jedna i druga,da je bblc manje tezine za recimo 250g bila bi odlicna meni se svidja na izgled jako. Daiwa mi se ne svidja a sem bblc ili xsa ne znam sta moze od simana u tom cenovnom rangu da se uzme Link to comment Share on other sites More sharing options...
gmboki Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 I bblc i ultegre xsa su jako dobre masinice,ali teske su i nisu bas za lagane stapove. Koje god od njih nadjes, a da su u boljem stanju kupi, neces pogresiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackcarp Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Zaljubio sam se u prologic fast water rods pa cu da pitam tamo u karpologiji dal ultegre ili bblc mogu na te stapove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carptanasko Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 Prednost lc ,i ako su po ceni tu negde!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
srecko savic Posted September 24, 2013 Share Posted September 24, 2013 ja imam istu dilemu nemogu da se odlucim kakocu da se snadjem bez frajlaufa koga nema kod ultegre a laksa je od bb lcili ultegra 5500 xtc sa tim tockicemsve su one kvalitetne videosam nove ultegre za 2014i cena je ista kao i bb lc tusu 150-180 evra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackcarp Posted September 25, 2013 Author Share Posted September 25, 2013 Pazario sam bblc tako da ti ih preporucujem 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.r Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 BBLC je vrh masina i ne bih je svrstavao sa ultregom 5500xtc...ipak je BBLC namenjena za tezak saranski ribolov ....mozda su velike ali rade slatko(mislim na dril).. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Ultegra xsa 12000 mama! Ima brzu kocnicu od BBLC. Tamo gde nema potrebe za baitrunnerom moja preporuka je ultegra. U svakom slucaju lepo je imati obe u kolekciji! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Pecao sam 5 godina na Shimano BBLC i imam samo reci hvale. Mana im jeste tezina i to sto posle nekog vremena ne rade tako glatko,pocinje da se cuje kad motas. Sve u svemu odlicna masina kako je ja zovem radna masina. Od ove godine koristim Ultegre 14000 XTC,koje imaju bajt spulnu,preciznu kocnicu i veoma tih rad. Mislim da je nemoguce porediti masine sa klasicnim bajtom ili bajt spulnom sa masinama koje imaju klasican dril ili instant drag kocnicu. Prednost dajem bajt spulnama,mozes je namestiti i na 3 zuba,na pola kruga ili krug tako da je dosta lakse,brze i jednostavnije raditi nego sa instant drag kocnicom. Sve ostalo je na izboru ribolovca sta vise voli,sta mu vise lezi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada...... Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 BBLC nista bolje od njih . Link to comment Share on other sites More sharing options...
joca Posted December 21, 2013 Share Posted December 21, 2013 i jedna i druga su dobe moje misljenje ultegra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dušan Duca Janać Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 BBLC bolji od svake ultegre, bolje slaze najlon, dalje baca, vidljivo precizniji dril, jedina mana je tezina. Mada moj glas uvek ide za SHIMANO! p.s. primetio sam kontradiktornost mnogih kolega koji kukaju o razlike u tezini masine (NE MISLIM NI NA KOGA IZ OVE TEME), pa se cak gadjaju u desetine grama, a onda na takmicenju ti isti raketom bace 1,329,015,489,504 kg spoda. I posle im je LC tezak i zamara im ruku... hahaha vrh! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Imam i jednu i drugu garnituru masinica....po meni su i jedna i druga odlicne- inace ih ne bi imao Salu na stranu....Ultegra ima daleko brzu prednju kocnicu od bblc.Bblc mi je nekako vise masinica za razvlacenje, pecanje na velikim jezerima, jaka, pouzdana...tamo gde bait runner ima smisla koristitiUltegra je nekako lepsa....po meni vise masina za pecanje na takmicenjima nego Bblc, jel ko od nas koristi bait runner na komercijali?U svakom slucaju i jedna i druga su kvalitetne i morao sam i jednu i drugu imati.Kao sto kolega Duca rece...Shimano je shimano! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata FLaja Posted April 27, 2014 Share Posted April 27, 2014 Ja sam imao stare i kao sto kolega reče tezina im je problem ali obzirom da se ne drži u ruci i nije strasnoSada imam ove nove crne i ove ci4 ove druge su mrak boziji nem sta da se kaže osim vrrrh Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nole Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 bb lc kvalitetnija,jaca...jedina,ako mozemo da kazemo mana je tezina. Ja sam bb lc stavio na prologic fast water 12"6 4lb, vec za 12ft je teza,pa sam uzeo okuma trio rex.za 12ft Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted July 24, 2014 Share Posted July 24, 2014 Po čemu je to bblc kvalitetniji od ultegre? A isto i po čemu je jači? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nole Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Bb lc je metalna masina,ima bait..shimano je reklamirao kao masinu za tezak ribolov sarana i soma,dok je ultegra izradjena od livenog aluminijuma,i predvidjena je za ribolov sarana. Obe masine su extra u svojim klasama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted July 25, 2014 Share Posted July 25, 2014 Shimano Ultegra je SURF model mašinice, nikako nije namenjena lovu šarana. Sad to što smo je mi uvrstili u svoj izbor to je druga stvar. Apsolutno ni po jednoj osnovi bblc nije "jači" od ni jednog modela Ultegre. Imam 9 komada iz tri različite serije tako da znam šta govorim. Baitrunner nije nikako prednost, nego samo stvar navike 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts