JaneMk Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Solar otvorio online prodavnicu gde svako moze kupovati maloprodaznim cenama direktno od njega http://www.solar24-7.co.uk/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gomatami Posted August 21, 2013 Share Posted August 21, 2013 Dzabe nama i PayPal ... http://s13.postimg.org/xbokr5s6v/Untitled_picture.png Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted August 21, 2013 Author Share Posted August 21, 2013 Poruci ti na moju adresu pa ti donesem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hodor Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 ovo je svakako sigurnije nego kupovati u domacim radnjama ali kad ce kod nas da urade taj paypal vise Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaneMk Posted August 23, 2013 Author Share Posted August 23, 2013 Ako lepo procitas nije u pitanju paypall nego nece da shalju za Srbiju.I to je kod dosta prodavnica tako.Glavni razlog ja stvarno neznam. Paypall je nacin placanja a ne poshiljke Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Pozdrav Dzezeri, Ja kupujem 90% preko paypala i u nemackoj i u inostranstvu.Razlog zbog cega preko njih placam je zato stomi osiguravaju kupljene stvari koje su placene preko njih.Znaci platis sa paypal i oni ti osiguravaju stvari do 500€ dok ti nedodju sa posiljkom i ti predaju u ruke.Jasam imao pocetkom godine slucaj sa jednom nemackom ribarskom radnjom kod koje sam narucio 50 kg halibut pelleta u vrednosti od 110€ koje sam nakon dve nedelje ,vise pisanih mailova i pokusavanih telefonkih poziva koje je prodavnica ignorirala prijavio paypalu.Paypal ti trazi kopiju porudzbine i placanja,nakon toga kontaktiraju sa prodavcem i traze od njega kopije porudzbine i kopiju posiljke i na osnovu toga se pokrece rasprava.U mojem slucaju se tako zavrsilo sto mije prodavnica isplatila sumu koju sam ja platio za nedobienu robu nakon sest nedelja odkako sam narucio i nakon par dana sam primetio da ta prodavnica ne poseduje vise paypal oznaku dase preko nje moze platiti.Znaci takvih ne serioznih prodavaca ima svugde i moze se donekle i resiti stvari.Mislim daje stvar u tome da im je nesigurno u Srbiji da garantuju za posiljke i dabi sa tim napravili sebi vece probleme nego sto bi bili u dobitku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gomatami Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Mislim da je za Srbiju glavni problem carina, odnosno carinsko deklarisanje robe. Taj problem imaju i uvoznici saranske hemije, mikseva i sl. Nasi traze dlaku u jajetu, odnosno pare. I onda uvoznicima se trazi sertifikovanje robe koja ulazi u zemlju u za to ovlascenim laboratorijama, i dovoljno je da se jedno slovo razlikuje u proizvodjackoj deklaraciji, carina uvozniku trazi ponovno lab. ispitivanje. Kada se ova prica prenese na fizicka lica i kupovinu te robe putem interneta (u inostranstvu) dobijete jos veci problem. Onda prodavci lepo kazu "ko vas sisa" i rade sa normalnim drzavama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DucicM Posted August 23, 2013 Share Posted August 23, 2013 Cudno mi da salju za BiH a ne za Srbiju, vjerovatno neki carinski propis zajebava stvari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts