vladastojke Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Intersujem me je l marker plasi ribu, mislim na ceo sistem ako ostane u vodi? Zasto bih obelezavao oznaku daljine, merio koliko sam zabacio, line clip.... itd, zasto jednostavno ne ostavim marker tamo gde sam pronasao dobro mesto, potopio najlon sa beck led i ne vadio ga dok ne krenem kuci? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biser Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 Ne verujem da plaši. Ali to zašto bi.....Zavisi od terena na kojem pecaš. To sa beck led, se nije baš najbolje pokazalo kada marker držiš na nekom "sprudu". Teren u vodi uglavnom nije idealno ravan. Ti staviš olovo i guraš ga koliko možeš prema napred, ali nikada ne dobiješ idealno potapanje najlona, pa čak i ako koristiš metak olova. Uvek imaš situaciju da upecani šaran može da prođe u nekoj udolici ispod najlona, pa se uprede - užas.Posle takvih i sličnih eksperimentisanja, shvatio sam da je najbolje marker štap držati negde sa strane sa podignutim - zategnutim najlonom, tako da možeš provlačiti štap sa ribom ispod ili iznad na obali bez podizanja marker štapa i najlona.Znači, možeš držati potpljen marker, ali ne treba ti metak olova ili zadnje potapajuće olovo, bolje ovako kako sam ti napisao.I još nešto, ako marker držiš u vodi, savetujem ti da ga držiš bliže sebi, a da spot praviš i zabacuješ štapove u liniji iza njega, a ne kontra - prema tebi. Tako se dosta manje dešava da ti po uzimanju šaran pokupi marker. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted November 29, 2013 Share Posted November 29, 2013 (edited) Biser dali bi mogao da mi daš par saveta oko crtanaja marker mape ili kao se to već kaže? Slušao sam o tome ali nisam video nikada iskreno . .Znam "školski" da izmarkiram teren, tj da nadjem sprud ili ti spod da izmerim dubinu, mesta gde je marker. I da izmerim daljinu sa konusnim najlonom .Ali me jako interesuje crtanje te mape i da li za to trebaju posebno štampane stavke na papiru i gde to ima dase kupi ili se to može home made napraviti i kako ? Unapred hvala na odgovoru Edited November 29, 2013 by milivoj Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 http://imageshack.us/scaled/thumb/546/c07h.jpg 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted November 30, 2013 Share Posted November 30, 2013 Hvala Milanče Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladastojke Posted November 30, 2013 Author Share Posted November 30, 2013 Hvala Biser! Gledao sam par snimaka pa svi vade marker i beleze na najlonu daljinu, pa reko da pitam malo nekog ko ima vise iskustva. Ja sam dobijao sarana sa markerom u vodi, ali pitam da ne bih mozda dobio vise bez njega!? Probacu tako, jeste mi se jednom umrsilo, sad cu da hranim iza markera i da ga ne potapam. Hvala na savetu. Bistro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 http://s3.postimg.org/bm4mqbug3/IMG00465.jpgPozdrav drugari dali je neko koristio ovakve markere i dali moze da mi kažete bilo šta o njima ? Danas mi ih drugar poslao iz eu .buni me sto na njima piše gramža 30 gr ? i nače ovo vidim prvi put ja iam markere ali one standardne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vule Carp Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Dobri markeri Milivoje, to sto pise 30 to je mozda oznaka ili duzina markera... Ja sam cuo da ti imas vec mape sto trazis opet jesi ih izgubio? Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Nisam čika Vule izgubio mape nego sam bio u nedoumici u vezi ovih markera .U moje vreme to nije bilo pa se prilagodjavam .Tj učim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vule Carp Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Ma znam, ugl. dobri su markeri... Link to comment Share on other sites More sharing options...
milivoj Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 Oćeš da ti prodam.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts