Racha Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Aman ljudi, neko vole Popu, neko Popadiju, a neko Popinu ćerku...Od volje vam i bait i QD. Pozz 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rade Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Baitrunner, QD, običan šraf... sve to omogućava beg ribe. Koristim SVEEEE! Čak tamo gde ima granja ne zatežem kočnicu do kraja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ncvele Posted January 26, 2015 Share Posted January 26, 2015 Neznam zašto se ljudi prepucavaju oko toga dali je bait ili qd. I dali neko ima para ili nema pa kupuje skupe ili jeftinije mašinice,svako prema svojim mogućnostima.Hajde da uživamo u onome što najviše volimo,nebitno ko sa čime peca i koje su vrednosti te opreme.Uživajmo u ribolovu i prirodi koja ga okružuje. B I S T R O. :saran: :pecanje1: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apocalypt0 Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Pun forum ovakvih svadja. Vecina ljudi koje znam bi ubila za 3 kompleta od po 100 eura a ovde se olako daju ocene o masinicama koje vrede 200+ eura proglasavajuci ih smecem. Sto se tice polemike Baitrunner vs QD princip rada je identican i nema nikakve razlike po onome za sta je namenjena. Ukljucis slobodan hod i po udarcu ga iskljucis. E sad, ko kako voli tvrdi pazar. U granju i jedna i druga mogu bez slobodnog hoda, moze biti nastelovan i ovako i onako. To nisu karakteristike i cinjenice vec navike. Cinjenice su da je Baitrunner jednostavniji (za vecinu, nastelujes jedno i drugo i pali) a da su masinice bez njega jeftinije 15-20% i mozda se manje kvare, sto neko rece ipak je to jedan deo vise. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aciburiku Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 pozdrav, da ne otvaram novu temu.. da li neko zna, da li masinica Spro super long cast 460, moze da se prepravi na QD..video sam na nekim sajtovima to prepravljane, ali ne znam da li moze ova masinica..pozz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted February 5, 2015 Share Posted February 5, 2015 Moze druze da se uradi sto posto jer sam jednu koju sam koristio za marker i izreskirao da probam sam da uradim i da se ujedno naucim i uspelo je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aciburiku Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 ma ja bih platio nekom da odradi, nego nisam siguran dal ima ona dva srfcica na poklopcu..a treba ovih dana da kupujem masinice, pa da ne uzimam njih ako ne moze..hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Nema veze ako nema srafice vec se rastopi lemilicom i posle vrat i doda lepak. Moze sigurno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boban_m Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 koliko god raspravljali ipak je stvar ukusa i licnog zadovoljstva sa odredjenim proizvodom Link to comment Share on other sites More sharing options...
bane76 Posted February 10, 2015 Share Posted February 10, 2015 ma ja bih platio nekom da odradi, nego nisam siguran dal ima ona dva srfcica na poklopcu..a treba ovih dana da kupujem masinice, pa da ne uzimam njih ako ne moze..hvalakad daiwa crosscast-s 5000ld moze a ona je na klik uradjena bez srafica i bez utapanja lemilicom stojim iza toga da moze svaka saranska masinica da se preradi na qd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Ajde nesvadjajte se drugari .Nebih menajo mašinicu sa baitom ni za pedeset sa qd probao i jedno i drugo i sto reče kolega u postu ruke su mi slobodne A prednost kod baita je to što nemoram da stezem špulnu nego, namestemi dril na kočnici na špulni gore i zabacim aktiviram bait i kada ribu zategnem ima dril već naštelovan pa nemoram da stezem i otpuštam dril nego samo uzivam jedna ruka na štapu druga na ručici za motanje i laganini.Predhono naštelovan dril i štap odradjuju svoje .Bog blagoslovio lika koji je izmislio bait runer Uz duzno postovanje kolega '' dril na kocnici na spulni gore '' sto ja zovem borbeni dril podesavas u zavisnosti od velicine ribe,daljine na kojoj pecas,daljini na kojoj ti se riba nalazi i slicno,a ti kazes ja namestim (nastelujem) gornji dril,zabacim stap i ukljucis bait. Pa te ja pitam kako zabacis na 100+ metara ako ti je gornji dril popusten,tj ne prokliza ti spulna,ne ostanes bez jagodice na prstu? Mozes nastelovati bait na odredjenu tvrdocu i tako da ga koristiti a borbeni dril treba podesavati u zavisnosti od situacije. Ja licno prednost dajem baitrunner spulni ili QD spulni iz dva razloga i to zato sto je bar meni lakse,jednostavnije i brze i drugi razlog je kao sto je Kristijan rekao samo jedan deo vise na masini. Bez obzira sto ima bait ti moras stelovati borbenu kocnicu ili polako kociti spulnu rukom u toku borbe sa ribom,tj ruka ti je uvek '' gore na spulni''. A i slucaju da ti je borbeni dril tvrd kao kamen posle udarca ribe na 100+ metara imas dovoljno vremena da popustis borbeni dril nakon sto je bait odradio svoje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PredragUE Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Ne razumem vezu izmedju zategnutosti drila i zabacivanja na 100+m....a sto se tice samog udarca ribe na 100+m ako je zategnut qd ili iskljucen bait...samo ako smo blizu stapa mozemo zadrzati ribu i stap...ako smo dalje..pitanje je....na komercijali moze kako god, ali na divljoj vodi vec ne znam..slabo lovim po divljim vodama.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Ne razumem vezu izmedju zategnutosti drila i zabacivanja na 100+m....a sto se tice samog udarca ribe na 100+m ako je zategnut qd ili iskljucen bait...samo ako smo blizu stapa mozemo zadrzati ribu i stap...ako smo dalje..pitanje je....na komercijali moze kako god, ali na divljoj vodi vec ne znam..slabo lovim po divljim vodama.... Procitaj poslednju recenicu u mom postu pa ces videti da nema potrebe juriti stap po vodi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PredragUE Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Procitaj poslednju recenicu u mom postu pa ces videti da nema potrebe juriti stap po vodi. Procitao sam..i.... samo ako si kraj rod poda...ako nisi, onda sledeci put 100% jesi.....ili si ukljucio bait ili si popustio qd...samo sto sledeci put pecas na 2 stapa..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Procitao sam..i.... samo ako si kraj rod poda...ako nisi, onda sledeci put 100% jesi.....ili si ukljucio bait ili si popustio qd...samo sto sledeci put pecas na 2 stapa..... Procitao jesi ali razumeo nisi. Napisao sam ako je borbeni dril tvrd,stegnut ili kako god,a bait ti ukljucen i kada ti riba uzme uzimas stap u ruke i nakon kontre,iskljucivanja baitrunner-a,vracanja poluge bait-a ili prelaskom iz slobodnog hoda spulne imas dovoljno vremena da podesis borbenu kocnicu na spulni!!! Mesas borbenu kocnicu i baitrunner. A sto se zabacaja tice popusti borbenu kocnicu - spulnu stavi 105,120g olovo pa zabaci 100+ metara pa javi sta se desava. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PredragUE Posted February 11, 2015 Share Posted February 11, 2015 Ocigledno se ne razumemo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts