IlijaCTS Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 Istraživanje: Obavljanje kućnih poslova pretvara muškarce u gejeve Ovako sve počinje BEOGRAD, 24. januar 2011, (Njuz) – Dugogodišnje obavljanje kućnih poslova, poput pranja sudova, usisavanja, brisanja prašine i ribanja kupatila, pretvara heteroseksualne muškarce u gejeve, zaključak je nedavno objavljene studije najpoznatijeg srpskog seksologa dr Jova Toševskog „Od sportiste do stiliste“. - Već decenijama je poznato da obavljanje kućnih poslova kod muškarca dovodi do smanjenja libida, što je do sada tumačeno smanjenjem njegovog samopouzdanja koje je uzmalo danak u spavaćoj sobi. Istraživanje na kojem sam radio prethodnih 12 meseci, pokazalo je da problem nije psihičke već fizičke prirode, jer višemesečno obavljanje ženskih poslova umanjuje nivo testosterona. Jedini lek je izbegavanje svih ovih aktivnosti – rekao je dr Toševski. On je upozorio da u početku dolazi do smanjenja seksualne želje, koju muškarci često tumače umorom. Prema rečima poznatog seksologa, u ovoj fazi dolazi do dvostrukog problema, jer kod žene koju muškarac odbije u spavaćoj sebi izjavom da je umoran jer je ceo dan usisavao i prao sudove, takođe dolazi do smanjenja seksualne želje. Odbijena žena vremenom će prestati da pokazuje inicijaticu, čime je njen saputnik još više prepušten sebi i istraživanju svoje seksualnosti. - Uzmimo za primer neke banalne aktivnosti, poput pranja sudova. Muškarac ih neko vreme pere i u određenom trenutku njegova supruga shvati da su mu se isušili dlanovi, te mu kupi kremu za ruke. Iako je muškarac u početku odbija, u nekom momentu mu se svidi njen miris, a počne da primećuje i njen efekat. U sledećoj fazi, shvati da postoje i druge kreme, još lepšeg mirisa. Počne samoinicijativno da ih kupuje. Nedugo zatim, otkriva i labelo. Jasno vam je valjda u kom pravcu sve ovo ide – rekao je Toševski i dodao da je bacanje đubreta jedina kućna aktivnost koja na muškarce ne ostavlja posledice, jer u sebi nosi određeni košarkaški element ubacivanja kese u kontejner, u kojem, na podsvesnom nivou, može da se pronađe i određena seksualna konotacija. Reporter Njuza razgovarao je sa nekoliko slučajnih prolaznika o ovoj studiji i većina je potvrdila da u nju veruje, neki od njih su izneli i lične primere koji su je potvrdili. - Pre nekoliko meseci keva je spremala hranu za slavu i zamolila me je da usisam ceo stan, što sam i uradio. Te večeri otišao sam kod ortaka da gledam Ligu šampiona. Pred početak meča u krupnom planu bio je Drogba i čim sam ga video pomislio sam kako ima dobre mišiće. Zeledio sam se – kaže jedan 22-godišnji mladić. Sličnu priču, koja datira još iz osamdesetih, ima i jedan 65-godišnji penzioner. - Posle ručka povodom ćerkinog rođendana moju suprugu je užasno bolela glava, tako da sam celo poslepodne prao sudove. I kupatilo se znatno uprljalo, pa sam oprao i lavabo i WC šolju. Te večeri smo gledali Loto i čim se pojavila Suzana Mančić, pitao sam ženu da li je to ona promenila frizuru i boju kose? Nikada neću zaboraviti kako me je tada pogledala. U trenutku je sve stalo, krv mi se zaledila, mislim da se u životu nisam toliko uplašio. Nikad ništa više nisam pipnuo u kući – kaže penzioner čiji je identitet poznat redakciji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts