Jump to content

Daljina izbačaja

Recommended Posts

ne znam da li je ovo pravo mesto za pokretanje ove teme... negde se već pisalo o tome ali...

zanima me maksimalna daljina izbačaja koju mozete postići šaranskom opremom, maksimalna daljina na koju ste plasirali spod i na kojoj pecate... kojom opremom... i voleo bih da cujem komentar na izjavu čoveka da može štapom od 3lb niže klase da postigne daljinu od preko 150m olovom od 150g u slobodnom pecanju, bez problema...

Gledao sam testove stapova nize klase u vise kombinacija, znaci olova, sa i bez boile, ovakav damil onakav damil, sa shokom bez, dobri bacaci su ga ili slomili ili su bacali njima ne vise od 118-120m to je neki maximum po tim testovima, no neki izuzetak verovatno postoji, ako nekog interesuje mogu da potrazim koji su to stapovi bili.

Napominjem da su stapovi srednje i nize klase

Ivane ne brinem se ja, rekao sam mu da cu pojesti svoj komplet udica a da cu mu ostatak opreme pokloniti ako dobaci ;)

Vlado, da li mislis da prosečan šarandzija moze postići daljinu od 150m stapom od 3lb i olovom od 150g sve da je najidealnija masina i najlon?

Dax, ne znam kako sam uspeo da otvorim topik 4 puta, preko telefona petljam pa sam verovatno zbog toga zbrljao... izvinjavam se i molim admine da to srede...

sa sigurnoscu zanm da stap srednje vredosti moze da ode na 150 m ali ne sa tim olovom plafon 105g ali 3.90 duzine . ja sam uspeo samo 137 m , mada imam jednog ne bazdarenog koji laganao baca preko toga ! e sada kakav je taj tvoj drugar ne znam ako je ko jedan deckic sto prica da baca na 180m sa 0.37 najlonom ......onda se ne sekiraj :drinks:

Century Focal System FS 12 Ft 3,5 Lbs 0,28 Shimano LC 109g olovo

kod normalnog bacanja celog sistema 120 m bez napinjanja

150 m zatezanje stapa

a bez sistema i olovo od 125g merenih 187m

nisam lud za treningom bacanja ali zato za stapovima :good: luda sprava skroz

On 2/6/2011 at 12:01 PM, vladaBG said:

ja mislim da je baciti 150m tesko i sa najboljim stapom i masinom i da si u nevidjenom bacackom treningu... i mislim da retko ko moze da baci 150m

a da ne pricam o tome kolika je preciznost na 150m

novi naziv za ovu temu >kompleks pojedinaca<,gde u srbiji se peca na 200met.,a i preciznost im je jaca strana na toj daljini!!!!

On 2/6/2011 at 3:38 PM, ivica3 said:

novi naziv za ovu temu >kompleks pojedinaca<,gde u srbiji se peca na 200met.,a i preciznost im je jaca strana na toj daljini!!!!

...taj fazon, ovi sto kupuju 13ice fmj , baliste i sl. u gadnom su tripu... mada opet ako pecas takmicenja i nije lose imati artiljeriju za adu,pelagicevo... verovatno ima jos neka voda gde moze covek da se razmase...

On 2/6/2011 at 10:34 AM, Dax said:

pa mogao je da napise i 355m, realno :yahoo:

On 2/6/2011 at 12:53 PM, lex320 said:

sve je u tehnici :good:

da li to znaci da bi sa bolonjezom od 4m i olovom od 400g mogao da postignes veliku daljinu u slucaju da imas dobru tehniku?