dušanki Posted July 8, 2014 Share Posted July 8, 2014 Pozdrav drugari,da li je neko možda pravio na meredovu ovaj detalj sa slike i kako ga je rešio? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milisav Posted July 9, 2014 Share Posted July 9, 2014 kukicu ili klip pronadjes kakvu hoces i zalije ti bilo koji rod bilder smolom kao provodnike kad mota Link to comment Share on other sites More sharing options...
goksi66 Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 Nemam ovakav meredov ali sam gledao kako funkcionise fabricki pre par godina.Naime stipaljka koja samo pridrzava mrezu zbog provlacenja kroz vodu i zastite od kacenjameredova po necem ispod tipa granje, trava itd., reaguje ustvari na tezinu ribe kadaprevali u meredov. Ako se malo bolje zagledate u sliku videcete da je stipaljka blago otvorenatj. ima mali razrez po sredini a u nju se zavlaci kako bi zene rekle shav mreze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted February 4, 2015 Share Posted February 4, 2015 moze i ovako... ">http://http://i61.tinypic.com/6sqsjq.jpg 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
goksi66 Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Upravu si Krle, ovo je jos jednostavnije a istu funkciju obavlja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Pa nije li ovo isto ko i na gornjoj slici? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krle Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Ne vidi se dobro da li je isto ili ne ali u svakom slucaju zavrsava isti posao,moj drug je to resenje dodao na vec postojeci meredov preko nekih prijatelja u Madjarskoj ali mislim da je primenjljivo i ovde kod nas,kod ljudi koji se bave tim poslom oko stapova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunav 1 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 zdravo drugari da ne otvaram novu temu u vezi meredova .Zapravo treba mi duza drska dali ima negde da se kupi ili kako da napravim . obruc mi se kaci navojem. . Video sam u farbarama neke drske mozda bi mogle da se preprave ali nisam siguran . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojankingcarp Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 zdravo drugari da ne otvaram novu temu u vezi meredova .Zapravo treba mi duza drska dali ima negde da se kupi ili kako da napravim . obruc mi se kaci navojem. . Video sam u farbarama neke drske mozda bi mogle da se preprave ali nisam siguran .Moze naravno u farbari drska kosta oko 300-400 dinara i nju prepravis pri vrhu. Mi smo od stare drske (originalne) iskoristili samo 20cm od mesta gde se kaci meredov i pricvrstili je za ovu novu drsku za krecenje. Estetski nije lepo ali vrsi posao itekako i 100 puta je snaznija od originalne drske meredova. Mislim jaca je od onih sto se iyvlace aluminijumskih a ne od onih jednodelnih ili dvodelnih karbonskih. Na vrhu stavis samo plovak (plutu-sundjer) da prekrije mesto gde si prepravljao i onda je i estetski super. Nadam se da si me razumeo. Slike nazalost ne mogu da postavim trenutno. Kad budem imao vremena slikacu i okaciti. A na kraju krajeva kupi jednu drsku pa probaj nekako da je nabudzis neces puno para potrositi. Lakse se montira kod meredova na kojima se glava skida na klik nego kod ovih na kojima se glava srafi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunav 1 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 moja drska je aluminijumska i trodelna a odkoriscenja se svaki deo skida tako da mozda necu morati da secam . jedi no me buni sto su ove okrugle a moja je nesto cetvrtasta pa mi nije jasno kako si spojio . u svakom slucaju hvala . Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Da probam da ti odgovorimhttp://i66.tinypic.com/67jj0g.pngKupis u radnji boja i pribora jednu teleskopsku drsku, odseces gornji kraj, to je plasticni deo na kome je narezan navoj i na njega se navrce. Valjak.Onda ti majstor na strugu uradi deo koji sam ti prikazao na donjoj fotki, navoj je 3/8X20, namazes unutrasnji gornji deo rdske nekim lepkom, poksipol primer, ubacis taj metalni deo, ostavi da to stegne i da to bude jos sigurnije probusis i ubacij jedan stift.http://i63.tinypic.com/2zfsccg.jpgNadam se da si me razumeo, ako ti nesto nije jasno slobodno pitaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunav 1 Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Hvala Vasile sada mi je sve jasno . Krecem u akciju . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts