Carp Yo Yo Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Zdravo ljudi, interesuje me da li je kod vas potrebno da se camac gumeni, sportski, nesto tipa maestral, duzine 3,30 m registruje?Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidgrujic Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 treba,svako plovilo koje ucestvuje u recnom saobracaju mora da poseduje registraciju a vozac polozen ispit o upravljanu camcima,e sad koliko se to postuje mogu samo iz iskustva da kazem jer dosta vozim camac,neke opstine npr beograd,novi sad ,sprovode ceste kontrole,kod npr kod mene na savi,slabo to funkcionise,sad na tebi je da odlucis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Ja imam Zodiac 3m i ne registruje se,nosili ga na more i niko nista nije trazio za njega a dozvola se mora imati...verovatno je i u BiH isto :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
dane Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 Ukoliko camac poseduje motor mora da se registruje,bez motora mislim da nece niko da ti pravi problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted November 23, 2014 Author Share Posted November 23, 2014 treba,svako plovilo koje ucestvuje u recnom saobracaju mora da poseduje registraciju a vozac polozen ispit o upravljanu camcima,e sad koliko se to postuje mogu samo iz iskustva da kazem jer dosta vozim camac,neke opstine npr beograd,novi sad ,sprovode ceste kontrole,kod npr kod mene na savi,slabo to funkcionise,sad na tebi je da odlucis.Provjerio sam za svaki slucaj sa granicnim sluzbenikom koji mi je jako dobar prijatelj i kaze da za camce ispod 5 m nije potrebna nikakva dozvola. @Dane, ajd da ga vidim ko ce da mi naplati bilo sta za elektricnu pentu @Limar, o kakvoj dozvoli pricas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 Dozvola za upravljanje plovilima na rekama i moru,posto smo mi tad imali more :-DImas li pedale na tom camcu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragan milenkovic Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Tare pitao si dali je kod nas u Srbiji potrebna registracija gumenog čamca. Jeste i bilo koje vrste drugog plovnog objekta i to svake godine kao i putničko vozilo. Dužina plovnog objekta ne utiče na to dali treba ili ne treba registracija, utiče samo na veličinu poreza koju ćeš platiti prilikom registracije, jer ima više kategorija, čamci ispod 5m, duži od 5m. To bi bilo kao kad bi imao Fiću koji je mnogo kraći od Mercedesa pa ga zbog toga ne treba registrovati.Registracija ujedno služi da bi dokazao vlasništvo nad plovnim objektom da nije na primer ukradeno.Za upravljanje plovnog objekta potrebno je (Uverenje - Certifikat o položenom stručnom ispitu za sticanje zvanja upravljača - rukovaoca čamca),napisano i na Engleskom jeziku jer je priznata kao međunarodna, u prevodu vozačka dozvola. Po novom zakonu koji je trenutno u izradi biće potrebno vađenje lekarskog uverenja, polaganje pismeno i usmeno pred komisijom, obavezan ispit iz prve pomoće kao i praktični deo na vodi (prilaz kao i odlazak sa pristana). Ovo je ujedno i odgovor za sve one buduće ljude koji imaju nameru da kupe čamac i snjim se upuste u plovidbu, to što nekog nije do sada zaustavila rečna policija ne znači da ne morate sve ovo imati. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Dragane,nije bas tako.....camci duzine preko 3m se moraju registrovati a do 3m ne osim ako nose pentu ili motor...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragan milenkovic Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Biću kratak, Tare je napisao za čamac dužine 3,30m, sa onim manjim ne bih se ni upustio da plovim rekama sem leti kad idem na kupanje, i njih ne svrstavam u neka plovila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted November 24, 2014 Author Share Posted November 24, 2014 Tare pitao si dali je kod nas u Srbiji potrebna registracija gumenog čamca. Jeste i bilo koje vrste drugog plovnog objekta i to svake godine kao i putničko vozilo. Dužina plovnog objekta ne utiče na to dali treba ili ne treba registracija, utiče samo na veličinu poreza koju ćeš platiti prilikom registracije, jer ima više kategorija, čamci ispod 5m, duži od 5m. To bi bilo kao kad bi imao Fiću koji je mnogo kraći od Mercedesa pa ga zbog toga ne treba registrovati.Registracija ujedno služi da bi dokazao vlasništvo nad plovnim objektom da nije na primer ukradeno.Za upravljanje plovnog objekta potrebno je (Uverenje - Certifikat o položenom stručnom ispitu za sticanje zvanja upravljača - rukovaoca čamca),napisano i na Engleskom jeziku jer je priznata kao međunarodna, u prevodu vozačka dozvola. Po novom zakonu koji je trenutno u izradi biće potrebno vađenje lekarskog uverenja, polaganje pismeno i usmeno pred komisijom, obavezan ispit iz prve pomoće kao i praktični deo na vodi (prilaz kao i odlazak sa pristana). Ovo je ujedno i odgovor za sve one buduće ljude koji imaju nameru da kupe čamac i snjim se upuste u plovidbu, to što nekog nije do sada zaustavila rečna policija ne znači da ne morate sve ovo imati.Hvala Dragane puno. Ja camac kanim koristit samo kao sredstvo za razvlacenje mamaca, ne i da plovim nesto kao Kolumbo, pa sam zbog toga i pitao. Ajde vidjet cu sta cu da uradim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Yo Yo,jel to verzija Maestrala sa pedalama ili bez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted November 24, 2014 Author Share Posted November 24, 2014 Yo Yo,jel to verzija Maestrala sa pedalama ili bez? Kakve pedale te snadjose? http://www.perspective-design.com/images/pedal-boat-pedalo-Nautibike.jpg Na ovo sam mislio 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted November 24, 2014 Author Share Posted November 24, 2014 Ovo sam bolan uzeo.http://www.freetime-ribolov.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/__amac__RY_B_330_516d71682db60.jpgOvakav kao na slici. Identican. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted November 24, 2014 Share Posted November 24, 2014 Jesi taj gornji vez'o manilom da ne ode :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata FLaja Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Skoro sam to radio i rečeno mi je da do 3 m ne mora ali bez motoraAko si negde na granici onda mora i mora svaki put prijava pogranicnoj policiji i potez na kome se krecesTako je bar na Dunavu Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
bane76 Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 yoyo povedes limara i netreba ti registracija ,a imas i skipera skoro dzabe voli da spava i MALO jede Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limar Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 Plan je da se nadjemo u jednoj kafanici u Bosni i onda zajedno da pecamo jedno 7 dana,za sve eventualne probleme resicemo sa evrici :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata FLaja Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 Sve je to lepo ali probaj po drini da se voziš camcemCrnja odmavadi djoku da tovari o u bulju i u novcanik Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts