Jova Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Neko ce reci `Ovo je forum, nije bitno`. Jeste forum, ali je vrlo bitno, Zato evo kratkog jezickog podsetnika. Rečca ne se odvojeno piše:– u odričnim oblicima glagola ( ne znam, ne pitaj, ne smem, ne mogu… ) uz izuzetke NEĆU, NEMAM, NEMOJ, NISAM!Pored ovih glagola izuzetaka, rečca ne se sastavljeno piše uz:– imenice, prideve i priloge s kojima srasta u složenice ( neznanje, nečovek, nepoznat, nerado, nepismen, nezreo… )Da sumiramo…Rečca ne sa imenicama, pridevima, prilozima ide zajedno, a sa glagolima odvojeno – osim izuzetaka nemam, neću, nemoj i nisam! 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivan bk Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 ima i lektora medju sarandzijama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jova Posted February 14, 2015 Author Share Posted February 14, 2015 ima i lektora medju sarandzijama Velika je verovatnoca da pored mnogobrojnih drugih profesija ima i lektora medj sarandzijama. Cudo bi bilo da ih nema, obzirom na masovnost ove pecaroske discipline. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivankole Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 NE se uz NISAM ne pise nikako!! Sve ostalo je na mestu. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Steta sto nema smile u ponudi koji se krsti, jer bi mi taj bas sad odgovarao!!! Bogu hvala da se pojavio (jos) neko ko je spreman za malo dodatne edukacije... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jova Posted February 14, 2015 Author Share Posted February 14, 2015 NE se uz NISAM ne pise nikako!! Sve ostalo je na mestu.Nisam je negacija od jesam i sa pravom pripada u izuzetke odricnih glagola spomenutih u inicijalnom postu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Ja sam ovdje na ovom forumu prvi puta vidio da neko koristi upitnu rječcu JEL ali tako sto je pise JER. To je totalno nepravilno. Mada i upitna rječca JEL napisana u tom obliku je nepravilna sama od sebe po mnogim pravopisnim udzbenicima zbog toga sto rječca LI se pise odvojeno u upitnim, pogodbenim i namjernim recenicama. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 Steta sto nema smile u ponudi koji se krsti, jer bi mi taj bas sad odgovarao!!! Bogu hvala da se pojavio (jos) neko ko je spreman za malo dodatne edukacije... Nista ne razumem Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 znate li vi sta je zargon ? znate li vi kako se u vasem kraju prica od davnina? recimo u Pirotu ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladimir bog Posted February 14, 2015 Share Posted February 14, 2015 oko ove teme smo se vec raspravljali...neka svako pise kako zeli, ovde je sve oprosteno... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
debeli sremac Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 dobra tema sad nesto razmisljam .sta da radimo mi sa Engleskim jezikom na ovom forumu .recimo sve te tvoje nepravilnosti se razumu al oni lideri i sistemi na engleskom ja nista ne razumem Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladimir bog Posted February 15, 2015 Share Posted February 15, 2015 ubi me ako sam ja tebe sad ista razumeo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Mog unuka ni Ja ne mogu da razumem ...............ponekad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts