Srkijan Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Mnogo mi je lepsa XSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 Jedan mali uporedni trst svih koji imaju ovu plastiku.uzmite madinu I obrnite par puta rucicu I dal ce produxiti da sama vrti kao I ostale ultegre.znate zasto nece?.Nema lagere vec pladticne piksne.eto uzmite sami I vidite ja isprobao odavno samo inat moze bit veci I reci da je masina top a sto se fabrike tice.idite na shimanov oficijalni sajt I vidite gde je fabrika fishing gearhttps://www.youtube.com/watch?v=WktHZSSXuRo&feature=youtu.be 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Malo sam je vrteo danas, na prvu loptu deluje vrlo ozbiljno i utegnuto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 Uf kako redi konac.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cule Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Imam ih uparene sa Greys platinumima 3.9ft 3.5lbs, najlon soft stel 0,28-o.30, odlicno rade,bacanje daleko,savrseno motaju,odlicne sto se tice balansa stapa i masinice,nemam potrebe i namere da ih otvaram i gledam sta ima a sta nema od lagera,piksli federa o ostalog.Kupljene da pecaju,za te pare odlicna masinica malo vise od srednje klase i trajace mi dugo,dugo,ako ne kupim nesto drugo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopLine Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Ima li neko info. koja je tezina sa namotanim najlonom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žile Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Ja također imam 3 navedene role.Sinoć slučajno nabasah na ovaj video. Obratiti pažnju od 2 min na dalje. Alaj se vrti!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Ima li neko info. koja je tezina sa namotanim najlonom?Mislim da je milancheshow izmerio 680 gr sa 300m najlona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 14, 2016 Author Share Posted October 14, 2016 Ima li neko info. koja je tezina sa namotanim najlonom?665 gr sa 300 m 0.28 trabucco xps surf cast najlona.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
febus1 Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 Malo sam je vrteo danas, na prvu loptu deluje vrlo ozbiljno i utegnuto...još nisam probao ni jednu shimanku da na "prazno ne radi savršeno"Problemi nastaju kad dođu u okruženje za koje su napravljene(pod opterečenje) naravno ne sve Link to comment Share on other sites More sharing options...
milancheshow Posted October 14, 2016 Share Posted October 14, 2016 još nisam probao ni jednu shimanku da na "prazno ne radi savršeno"svaka cast, ali ja nemam takvo iskustvo... provrtis speedcast i ovu xtd... na prvi pogled identicne ali dva kruga rucicom zavrtis shvatis da su ko dupe i televizor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 Ovo stavljam cisto ako bi se neko zakacio za onaj plasticni zupcanik koji se moze vidjeti unutar masine.I kod radnog stroja pod imenom Daiwa Emblem Spod je isto plasticni zupcanik pa ne vidjeh da je neko imao neki problem radi toga!Evo i dokaz moje role koja je nedavno bila na servisiranju http://www.igreklik.com/slike/images/02566652301933161596.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Takozvana plastika koja se spominje u ovoj temi i izaziva odbojnost kod mnogih , ustvari jePolyoxymethylene ili takozvani POMTo je materjal od koga se u industriji izradjuju razni detalji kao mali ili veci zupcanici , otporan na velika opterecivanja.Ja recimo koristim POM kod izrade detalja za pneumatske spricove za boile, testriamo na pritisak skoro duplo veci od radnog to jest svaki se spric testira na 15Bara.Navoji na POM-u izdrze to bez problemaTako da imajte poverenja u tu "plastiku" u masinamaPS. cena ovog materjala je veca od cene mnogih metalaZa vise informacija https://en.wikipedia.org/wiki/Polyoxymethylene 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Vasile jel to materijal za klipove kod pneumatskih pistolja? Tvrd je i jak ko zemlja. Ja sam prilikom ispucavanja u kofu sa vodom malo promasio i probusio limenu kofu a klip se nije ni ogrebao Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Nemogu ti za klip reci, Ja ga koristim uvek kada imam potrebu od takozvane plastike, znam da ce 100% zavrsiti posao!Za masine sam siguran da se koristi POM, sve drugo od slicnog materjala bi otkazalo brzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Vasile, otkud znas sa sigurnoscu da je taj zubcanik od POM materijala jer pise negde ili je to samo predpostavka?Da razjasnimo i ovo ako moze.Hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 Vasile, otkud znas sa sigurnoscu da je taj zubcanik od POM materijala jer pise negde ili je to samo predpostavka?Da razjasnimo i ovo ako moze.HvalaZasto bi ti sve napisali ovi iz shimana? Ne moraju sve da napisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Vasile, otkud znas sa sigurnoscu da je taj zubcanik od POM materijala jer pise negde ili je to samo predpostavka?Da razjasnimo i ovo ako moze.HvalaOvako od tog malo iskustava koje imam sa ovim plastikama kada je trebalo da nesto uradimo a da to recimo ima navoj onda je na POM-u to bilo najbolje uradjeno.E sada ja PRETPOSTAVLJAM da proizvodjaci ne bi toliko rizikovali da koriste za zupcanike neki nekvalitetniji materjal.A i licno mislim dane bi izaso nikakav zupcanik osim od POMKazem ovo su sve moja licna misljenja i Ja verujem da je to takoPogledajte sta se sve izradjuje od ovog materjala pa sami prosudite Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Ovako od tog malo iskustava koje imam sa ovim plastikama kada je trebalo da nesto uradimo a da to recimo ima navoj onda je na POM-u to bilo najbolje uradjeno.E sada ja PRETPOSTAVLJAM da proizvodjaci ne bi toliko rizikovali da koriste za zupcanike neki nekvalitetniji materjal.A i licno mislim dane bi izaso nikakav zupcanik osim od POMKazem ovo su sve moja licna misljenja i Ja verujem da je to takohttps://www.google.bg/search?q=POM+plastic&biw=1024&bih=631&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjz9vebr9_PAhUOkRQKHag7BawQ7AkIVAPogledajte sta se sve izradjuje od ovog materjala pa sami prosuditeTo je to....ta plastika je tvrda ko kamen i prilicno teska...prave od nje i tockove za velike industrijske masine koje su teske nekoliko tona...toliko o izdrzljivosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbica Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Nisam hemicar i ne mogu da tvrdim ali mislim da je kolega vasil u pravu.Ali evo i od mene samo jedna od mogucnosti(ne tvrdim da sam u pravu samo jos jedna od mogucnosti o cega je napravljena ta famozna "plastika).Posto radim na ortopediji,i posto su proteze(kuka,kolena,ramena)napravljene tako da njihov "plasticni deo" trpi najvece opterecenje koje ekstremiteti prenose. Pa evo malog primera kod proteze kuka "metalna glavica femura konstatno " cese" po toj plastici.Ta "plastika" nema rok trajanja,do same potrebe za zamenom proteze dolazi uglavnom iz nekih drugih medicinskih razloga. Plastika se zove Polyethylene x3.Mozete pogledati na www.strayker.kom.Mozda je i to u pitanju,pa ako moze u coveka mozda moze i u masinu. Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopLine Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Koliko trenutno kosta masina i ima li je kod nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 550jedinica strane valute za tri komada kolko ja znam, -kod nas tesko da ces naci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko015 Posted October 22, 2016 Share Posted October 22, 2016 Nema je jos kod nas.. imas u hr .. msm da je oko 185evrica komad.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shoga Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Cena ultegre pala na samo 10 funti razlike od speedcasta.toliko je kvalitet.sto se tice lagera ultegra ima samo jedan lager otporan na koroziju.bolje nemojte je nosit na kisi a josh manje je potapati u vodi Jane videcemo...neka vreme pokaze da li valja ili ne...meni su se dopale, kupio, ovaj vikend su bile vise mokre nego suve pa cu videti da li ce korodirati...ne branim ih, ako se ne pokazu kako treba ja cu napisati prvi da ne valjaju...za sada sam zadovoljan Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted October 23, 2016 Share Posted October 23, 2016 Jane stari BBLC kakve lezaje ima????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts