Carp Yo Yo Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 Kad neko hoce da bude po njegovo on kaze da su 2+2=5 i tu nema pomoci nema te sile koja moze da mu objasni da je 4 Zasto ima da otsravujes rucicu ili bilo sta drugo,kad vec imas masinicu novu lepo otvoris list sa prikaz delova i trazis dali sa obe strane rucice ima kuglicni lezaj ili piksnu.Ako na osovinu rucice ili pogonski zupcanik ima stvarno dva kuglicna lezaja to stvarno nije uopste dobro znaci od ukupno cetiri dva su potrosili na veoma glupo nebitno mesto i za ostala mnogo bitnija mesta ostala samo jos dva.Za ovakav slozen sustav kako sto ima ultegra treba mnogo vise od ta 4 koja su ubacili u masinucu.znaci to bi izgledalo ovako da se nisu toliko stisli ovi iz shimana.....2 lezaja na beskonacni valjak,2 na pogonsi zupcanik niz koi prolazi osovina rucice,2 na osovinu,1 na vodilicu najlona i 1 ispod rotora........ znaci 8 ili 9 mozda sam neki zaboravio E sad ti na semu nadji gde imas ball bering a gde plasticne piksne znaci minimum 4 do 5 piksne...... Cekamo izvestajNema to veze da li cu je otvoriti ili ne. Otvarao sam i puno kompleksnije stvari za koje sam mislio da treba da budes neki tata mata pa na kraju ih sam sebi napravio, dok su se silni kvazi majstori ucili na tome.Masinicu rastavit i sastavit je nekih pola sata zajebancije i nista posebno. Ako neko misli da je to kvantna fizika, grijesi. I broj lezaja nema veze sa stiskanjem likova iz Shimana. Ljudi su jednostavno napravili jako dobru masinu za male pare. Sto prije shvatite to, lakse ce vam biti da svarite i neke druge stvari. Vidim da se digla prasina oko toga sto su obicni lezajevi ugradjeni u masinu. Sjedes, narucis sebi ako te bas toliko svrbi da to bude anti korozivni lezaj, za male pare ga dobijes na kucnu adresu i zamjenis i mirna Bosna.I cuj gluposti, kaze problem sto to nije antikorozivni lezaj!Pa de nek mi neko samo pokaze masinu gdje je nekome neki lezaj korodirao i zaribao usljed normalnog koristenja masine? Na schemi ne pise koji je dio plasticni, a koji ne, tako da mozes u nju da buljis ko tele u sareno do sutra i neces skontat da je to plasticni dio, dok ne otvoris masinu. Vidim da Jane ceka ili se zdrobi kopajuci po prostranstvima interneta ne bi li nasao neki argument da pljune po ko zna koji puta na proizvod koji ocima nije vidio. Ja ga cekam kad bude online i trebat cu jedan odgovor na jedno pitanje. Kratko, nista strasno! Moram bacit malo oko na utakmicu, ovi moji manekeni igraju u Zenici pa cu kad nadjem vremena malo raskopat XTD. Nije problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivankole Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Carp yo yo koji je ovo najlon na XTD, bas me odusevilo kao lepo izgledai na masinama? Nije tema, ali mi se mnogo dopada u kompletu!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 Carp yo yo koji je ovo najlon na XTD, bas me odusevilo kao lepo izgledai na masinama? Nije tema, ali mi se mnogo dopada u kompletu!?Trabucco XPS Surf cast orange..... dodje ti u pakovanju po 300m. Jako fin najlon za male pare. Skoro cu nabacit i ovakvu boju na Ultergice Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Neznam kakvu semu ima shimano ultegra ja imam tice i u legendu pise redni broj i ball bering i broj na semu gde se nalazi.Verujem da nesme da stoi ball bering a da oma piksna.Mene samo nervira sto za 2-3 pisljivih evra koliko mozda kosta taj SSS lezaj ubacili plastiku 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Filipe sve to ima svoje zasto,neverujem da je usteda na sva lezaja koja kostaju 400 dinara Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 E sta je,bolje radi masinica kada mesto kuglicnih lezaja ima piksne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Piksne su zakon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Buksne su najbolje! Tek se pojavila masinica...zato toliko i skeptika, neverica. Zato i forsiram vlasnike da pisu testiraju i iznose svoje utiske buducim kupcima. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 De mi recite znate li zasto sluze te plasticne piksne u ovom slucaju na Ultegrama? Kakvu radnju izvrsavaju u unutrasnjosti masine? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 10, 2016 Author Share Posted October 10, 2016 Evo da ne bude da sam slagao http://www.igreklik.com/slike/images/42496744308865582314.jpghttp://www.igreklik.com/slike/images/60292387416843948546.jpghttp://www.igreklik.com/slike/images/55285947900006194011.jpg 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 A gde su tu biksne piksne ili sta vec? Ja samo lezajaeve vidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Sa obe strane osina rucice ide kroz lezajeve. Bravo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristijan_Sombor Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Ih, vidi kinez sto ga napravio. Cak i ove plasticne "piksne" izgledaju kao prave ???? 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nebojsa1 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Evo da ne bude da sam slagao Al' je tebi dosadno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 11, 2016 Author Share Posted October 11, 2016 Al' je tebi dosadno... Jok, ja ovo usput 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganic Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Jok, ja ovo usput sad si povuko nogu da krenu da otvaraju svoje masine sad redom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 11, 2016 Author Share Posted October 11, 2016 sad si povuko nogu da krenu da otvaraju svoje masine sad redomAko bude viska dijelova kad ih budu zatvarali, nisam kriv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imbica Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Meni ovo deluje malko krivo..Ipak je Pro Spead marka za ovo...Bravo yo yo. Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока Link to comment Share on other sites More sharing options...
revilo Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Carp yo yo koliko si platio lezajeve, jesu nerdjajuci ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip030682 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Evo da ne bude da sam slagao http://www.igreklik.com/slike/images/42496744308865582314.jpghttp://www.igreklik.com/slike/images/60292387416843948546.jpghttp://www.igreklik.com/slike/images/55285947900006194011.jpgPa ti si kupio vec nabudzenu masinicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dax Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Ko jos ima nek je rasturi, nevidim sad razlog zasto bi covek lagao, promenuo lezajeve tj biksne piksne sta vec da bi nam uslikao ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drobnjak Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Jest, u pitanju su te karbonsko teflonske podloske koje se same podmazuju .... ja sam ih stavio u jednu masinu. Dobio sam sa njima QD gdje je razlika samo na pola kruga, znaci 180 stepeni, od otvorene do potpuno zakocene spulne. BistroGde mogu da sa nabave te podloske. Trebao bih i za ultegre 5500? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srkijan Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Ležajevi u Ultegri XTD : 1 S A-RB + 3 Shielded Stainless Steel & 1 roller ležaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carp Yo Yo Posted October 11, 2016 Author Share Posted October 11, 2016 Pa ti si kupio vec nabudzenu masinicu Sad cu da stavim plasticne lezajeve kako bih Janetu mogao da udovoljim i da napokon covjek moze rahat da pljune na masinu. Ko misli da sam nesto mjenjao nek misli tako. Nemam problem sa tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts